Foto: Oliver Förstner/Mostphotos

Foto: Oliver Förstner/Mostphotos

Stor opbakning til march for motorvej

Trafikmarch for Frederikssundsmotorvejen møder stor opbakning. "Men det er vigtigt, at folk ikke bare sympatiserer, men også møder op til marchen," lyder opfordringen fra arrangørerne

Af
Birgitte Masson

FREDERIKSSUND Opbakningen til trafikmarchen: 'Frederikssundsmotorvejen på finansloven nu' vokser dag for dag. 293 borgere har i skrivende stund vist interesse på Facebook for at deltage i marchen, der er upolitisk, og udelukkende har en agenda, nemlig at sætte fremdrift i planerne om en motorvej fra Smørum/Måløv til Frederikssund. Med andre ord ønsker gruppen af få projektet på finansloven.

"Vi holder i kø i timevis hver dag, og vi kan forvente øget køtid med udbygningen af Vinge samt den nye motortrafiksvejbro fra Hornsherred, så processen skal accelereres, for der går mange år fra beslutning til færdigt byggeri, og nu begynder andre samt jyderne igen igen at kræve," siger Michael Tøgersen, som ikke har meldt sig ind i arrangørgruppen qua sit politiske virke, men slet og ret fordi han er borger i Frederikssund Kommune.

"Dette burde være i alle borgeres interesse. En motorvej til Frederikssund vil skabe flere arbejdspladser, som skaber flere skatteindtægter, som skaber mere velfærd i form af penge til børn, skoler, institutioner, ældre, omsorg, syge og meget mere." siger Tøgersen og tilføjer:

"Men det handler ikke kun om penge, men i høj grad også om livskvalitet, for vi skal hjem til familien, og vi skal nå til vore egne og vores børns fritidsinteresser."

På prioriteringslisten i årevis

I følge Michael Tøgersen er der lige nu stor risiko for, at Hillerød samt jyderne overhaler Frederikssund indenom, på trods af at Frederikssund i årevis er blevet stillet i udsigt, at man her var øverst på prioriteringslisten.

Marchen finder sted torsdag den 15. november kl. 15, med S-toget fra Frederikssund Station kl. 15.10 via Nørreport og Købmagergade, hvor medlemmer af Folketinget, transportordfører Kim Christiansen samt Pia Adelsteen tager imod de fremmødte på Christiansborg.

Man kan også støde til fra en anden station eller i København.

"Jeg håber, at en masse borgere deltager. Jeg har mødt mange, der har sympati for aktionen, men uden fremmøde har vi ingen march," opfordrer Michael Tøgersen og anbefaler, at man følger opdateringerne på Facebook: Demonstration for frederikssundsmotorvej nu.

Publiceret 08 November 2018 00:00

SENESTE TV

DEBAT: Skolepolitikken er i vejen for vores børn, folkeskole og Vinge

Fra 6. klasse skal eleverne på Ådalens Skole danne nye klasser, da de samtidig skal vælge linier med et særligt fokus.

De nuværende fire 5. klasser på skolen er overfyldte med med 25 til 27 elever pr. klasse, da de siden skolestarten er vokset med ca. en elev pr. klasse hvert år.

Derfor er det oplagt, at man efter sommerferien fordeler eleverne i fem klasser i stedet fire. Derved ville klasserne ligge tæt op af gennemsnittet for både Frederikssund Kommune og Danmark i øvrigt, og der ville være plads til nye elever, som flytter ind i Ådalens Skoles skoledistrikt, som jo dækker både byggeriet ved den gamle Oppe Sundby Skole og ikke mindst Vinge.

Men nej, byrådets uddannelsesudvalg har sagt ”nej” til at forsøge at finde pengene en ekstra klasse, efter at over 100 forældre på årgangen støttede en henvendelse til udvalget, der forklarede behovet for fem klasser efter sommerferien.

Skolen må godt lave fem klasser, men den får kun økonomi til fire.

Konsekvensen af, at vi ikke prioriterer folkeskolen, rammer flere steder.

Det går naturligvis hårdt ud over eleverne, som allerede nu lider under de store klasser, der proppes ind lokaler, der ikke bygget til 27 elever, mens lærerkontakten og mulighederne for at levere den diffentierede undervisning, som eleverne har krav på, bliver minimal.

Men vi er også nødt til at erkende, at skolepolitikken står i vejen for, at skolen kan tiltrække de lærere som den pt. mangler.

Det er ganske enkelt ikke gode arbejdsvilkår for en lærer at skulle undervise en overfyldt klasse med 27 elever.

Og så rammer det naturligvis også kommunens smertensbarn - Vinge.

Man må spørge sig selv hvor attraktivt det er at flytte til Vinge, hvis sønnike skal klemmes ind i distriksskolen som elev nr. 28 eller 29?