Foto: Oliver Förstner/Mostphotos

Foto: Oliver Förstner/Mostphotos

Stor opbakning til march for motorvej

Trafikmarch for Frederikssundsmotorvejen møder stor opbakning. "Men det er vigtigt, at folk ikke bare sympatiserer, men også møder op til marchen," lyder opfordringen fra arrangørerne

Af
Birgitte Masson

FREDERIKSSUND Opbakningen til trafikmarchen: 'Frederikssundsmotorvejen på finansloven nu' vokser dag for dag. 293 borgere har i skrivende stund vist interesse på Facebook for at deltage i marchen, der er upolitisk, og udelukkende har en agenda, nemlig at sætte fremdrift i planerne om en motorvej fra Smørum/Måløv til Frederikssund. Med andre ord ønsker gruppen af få projektet på finansloven.

"Vi holder i kø i timevis hver dag, og vi kan forvente øget køtid med udbygningen af Vinge samt den nye motortrafiksvejbro fra Hornsherred, så processen skal accelereres, for der går mange år fra beslutning til færdigt byggeri, og nu begynder andre samt jyderne igen igen at kræve," siger Michael Tøgersen, som ikke har meldt sig ind i arrangørgruppen qua sit politiske virke, men slet og ret fordi han er borger i Frederikssund Kommune.

"Dette burde være i alle borgeres interesse. En motorvej til Frederikssund vil skabe flere arbejdspladser, som skaber flere skatteindtægter, som skaber mere velfærd i form af penge til børn, skoler, institutioner, ældre, omsorg, syge og meget mere." siger Tøgersen og tilføjer:

"Men det handler ikke kun om penge, men i høj grad også om livskvalitet, for vi skal hjem til familien, og vi skal nå til vore egne og vores børns fritidsinteresser."

På prioriteringslisten i årevis

I følge Michael Tøgersen er der lige nu stor risiko for, at Hillerød samt jyderne overhaler Frederikssund indenom, på trods af at Frederikssund i årevis er blevet stillet i udsigt, at man her var øverst på prioriteringslisten.

Marchen finder sted torsdag den 15. november kl. 15, med S-toget fra Frederikssund Station kl. 15.10 via Nørreport og Købmagergade, hvor medlemmer af Folketinget, transportordfører Kim Christiansen samt Pia Adelsteen tager imod de fremmødte på Christiansborg.

Man kan også støde til fra en anden station eller i København.

"Jeg håber, at en masse borgere deltager. Jeg har mødt mange, der har sympati for aktionen, men uden fremmøde har vi ingen march," opfordrer Michael Tøgersen og anbefaler, at man følger opdateringerne på Facebook: Demonstration for frederikssundsmotorvej nu.

Publiceret 08 November 2018 00:00

SENESTE TV

Bro gør Hornsherred attraktivt: Investor vil bygge 100 boliger

Ikast-firmaet Klimahuse A/S har en ny udstykning med omkring 100 boliger på vej ved Selsøvej i Skibby. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Forslaget til en lokalplan for området er netop sendt til Frederikssund Kommune, oplyser Claus Keld Hansen, som er medejer af Klimahuse A/S til avisen.

Rejsegilde fejret med pølser og kakao

"Det er den bro, der kommer, som gør, at vi har kigget på den side af fjorden - det at man lige pludselig kan ramme Rådhuspladsen i København på tre kvarter, som nogle siger - eller det bliver i hvert fald væsentligt hurtigere end at køre omkring Roskilde. Skibby er en driftig by med en fantastisk natur, og der er alt det, man som familie har brug for, med nyt børnehus, skole og butikker," siger Claus Keld Hansen fra Klimahuse A/S til Frederiksborg Amts Avis.