Glæden var stor, da Frederikssund Kommune overtog den tidlgiere kunsthøjskole. Nu er den solgt til et større boligprojekt på grunden. Hovedparten af de gamle bygninger vil dog blive bevaret.

Glæden var stor, da Frederikssund Kommune overtog den tidlgiere kunsthøjskole. Nu er den solgt til et større boligprojekt på grunden. Hovedparten af de gamle bygninger vil dog blive bevaret.

Kommune sælger Thorstedlund

Byrådet godkendte onsdag at sælge den tidligere kunsthøjskole for 41 millioner kroner

Tidligere på året blev kommunens ejendom Thorstedlund ved Græse Bakkeby sat til salg. Og onsdag den 31. oktober besluttede et flertal i Byrådet så at sælge til højestbydende.

Det oplyser Frederikssund Kommune på sin hjemmeside.

Køberen er et selskab, der har taget navn efter adressen – Græse Strandvej 22.

Bag selskabet står flere personer i ejendomsbranchen, der er vant til at investere og bygge, fortæller selskabets direktør Michael Brag, der siden 1992 har haft en endog særdeles aktiv rolle i dansk erhvervsliv.

Hele 122 selskaber har han været aktiv i, fremgår det af erhvervsportalen lasso.dk, hvoraf det også fremgår, at han har registreret ejerskaber i hele 23 virksomheder.

Boliger i to og tre etager

Selskabet Græse Strandvej 22 skal betale i alt 41 mio. kr. for ejendommen, og intentionen er at bevare hovedparten af de eksisterende bygninger på Thorstedlund og konvertere dem til boliger. Både nord og syd for de nuværende bygninger foreslås det at etablere bebyggelse i hhv. to og tre etager med lejligheder på mellem 85 og 125 m2.

Enkelte af de mindre bygninger på Thorstedlunds foreslås revet ned for at skabe bedre harmoni mellem den nye og den eksisterende bebyggelse, fremgår det af kommunens hjemmeside.

Lokalplan skal udarbejdes

Næste skridt er, at Frederikssund Kommune skal udarbejde en lokalplan i overensstemmelse med de udbudte rammer for området, som – når Byrådet har vedtaget den, kan danne baggrund for den kommende bebyggelse

Publiceret 07 November 2018 11:15

SENESTE TV

Mindeord for Hartvig Sørensen

MINDEORD Der er vikinger, som svinger sværdet, og så er der vikinger, som kan fortælle historier og underholde. Hartvig Sørensen hører til blandt de sidste. Nu blæser Heimdal i hornet, så det kan høres fra fjord til fjord, for nu kommer der blus under de gode historier i Asgård. Endnu en viking er draget ud på sin sidste færd. Hartvig Sørensen sov ind med familien omkring sig tirsdag den 19. marts 84 år gammel.

Hartvig og Lisanne har været med i Vikingespillet siden 1992. Det var datteren Malene, der plagede om at være med, selvom både Lisanne og Hartvig ikke var interesseret i at være med i Vikingespillet, men der var familie og gode venner i Vikingespillet, som overtalte dem, og med et var den lille familie dybt engageret.

Hartvig var gøgler i sine unge dage og rejste rundt med cirkus, hvor han var arbejdsmand og blandt andet passede de vilde kattedyr. Hartvig spillede også med i et band som yngre. Så det var måske ikke så mærkeligt, at Vikingespillet alligevel endte med at blive en stor del af hans liv igennem de sidste 25 år.

Hvor der er vilje, er der vej, og for Hartvig skulle hans vikingeliv ikke begrænses. Så da Hartvig ikke længere gik så godt, og derfor ikke kunne gå på scenen længere, blev han vagt bag scenen, hvor han var med til at sikre, at ingen uvedkommende gik ind bag scenen, og på den måde var Hartvig viking til det sidste.

Hartvig var ikke en viking, der gik stille med dørene, for Hartvig kunne underholde og fortælle gode historier, og han kunne sende kække bemærkninger efter dem, som han holdt af. Hartvig var i flere år en yderst efterspurgt guide i Vikingespillet, for det var ikke kedeligt at være på Hartvigs rundvisningshold, og der var publikummer, som specifikt bad om at blive guidet af Hartvig. Måske var Hartvigs force, at han gav sin egen fortolkning af både Vikingespil og Vikingetid, og så kunne han altid krydre fortællingen med nogle gode historier og vittigheder - og han fornyede sig hvert år.

I forestillingerne var Hartvig som oftest aktør (statist), men han har også haft enkelte roller. Den mest kendte rolle var som Kong Adils i Rolf Krake i 1996. En rolle han ifølge dronningen, der spillede hans hustru i forestillingen, var meget stolt af. Hartvig har også været statist i flere danske spillefilm blandt andet i filmen om Grev Axel, hvor han havde en enkelt replik som portvagt.

Hartvig var ikke kun et kendt ansigt i Vikingespillet. Hartvig kørte igennem mange år taxa i Frederikssund, og før det var det lastbil og bus. Hartvig kunne lide livet på vejene, hvor han helt sikkert har mødt mange mennesker, der har nydt godt af hans vittigheder og gode humør. Hartvig var nærværende, et lunt og godt menneske, der i festligt lag gerne gav den på tangenterne på elorgelet.

Så kære vikinger i Asgård, gamle venner fra vikingehytten Tjalfe, der allerede er draget til Asgård, nu kommer Hartvig til jer - en familiefar, en gøgler, en humoristisk historiefortæller, en ven og en viking af hjertet. Skænk mjøden og læg en brændeknude på bålet.

Æret være Hartvigs minde – år og fred.

Camilla Dupont, Formand for Frederikssund Vikingespil

Hartvig Sørensen bisættes tirsdag den 26. marts kl. 12.30 fra Græse kirke.