Glæden var stor, da Frederikssund Kommune overtog den tidlgiere kunsthøjskole. Nu er den solgt til et større boligprojekt på grunden. Hovedparten af de gamle bygninger vil dog blive bevaret.

Glæden var stor, da Frederikssund Kommune overtog den tidlgiere kunsthøjskole. Nu er den solgt til et større boligprojekt på grunden. Hovedparten af de gamle bygninger vil dog blive bevaret.

Kommune sælger Thorstedlund

Byrådet godkendte onsdag at sælge den tidligere kunsthøjskole for 41 millioner kroner

Tidligere på året blev kommunens ejendom Thorstedlund ved Græse Bakkeby sat til salg. Og onsdag den 31. oktober besluttede et flertal i Byrådet så at sælge til højestbydende.

Det oplyser Frederikssund Kommune på sin hjemmeside.

Køberen er et selskab, der har taget navn efter adressen – Græse Strandvej 22.

Bag selskabet står flere personer i ejendomsbranchen, der er vant til at investere og bygge, fortæller selskabets direktør Michael Brag, der siden 1992 har haft en endog særdeles aktiv rolle i dansk erhvervsliv.

Hele 122 selskaber har han været aktiv i, fremgår det af erhvervsportalen lasso.dk, hvoraf det også fremgår, at han har registreret ejerskaber i hele 23 virksomheder.

Boliger i to og tre etager

Selskabet Græse Strandvej 22 skal betale i alt 41 mio. kr. for ejendommen, og intentionen er at bevare hovedparten af de eksisterende bygninger på Thorstedlund og konvertere dem til boliger. Både nord og syd for de nuværende bygninger foreslås det at etablere bebyggelse i hhv. to og tre etager med lejligheder på mellem 85 og 125 m2.

Enkelte af de mindre bygninger på Thorstedlunds foreslås revet ned for at skabe bedre harmoni mellem den nye og den eksisterende bebyggelse, fremgår det af kommunens hjemmeside.

Lokalplan skal udarbejdes

Næste skridt er, at Frederikssund Kommune skal udarbejde en lokalplan i overensstemmelse med de udbudte rammer for området, som – når Byrådet har vedtaget den, kan danne baggrund for den kommende bebyggelse

Publiceret 07 November 2018 11:15

SENESTE TV