Vivi Møller kan fejre 30 år som indehaver af tøjforretningen Maxine. Foto: Birgitte Masson

Vivi Møller kan fejre 30 år som indehaver af tøjforretningen Maxine. Foto: Birgitte Masson

Maxine: 30 år med tøj

Vivi Møller fejrer 30 års jubilæum med dametøjsforretningen Maxine. Gennem årene har hun opbygget en trofast kundekreds, som gerne går udenom nethandel for at få den personlige betjening

Af
Birgitte Masson

FREDERIKSSUND Det lille parfumeri La Boheme i Frederikssunds Havnegade blev for 30 år siden startskuddet til Vivi Møllers karriere som selvstændig erhvervsdrivende. Men hun skulle ikke drive et parfumeri. Nej, hun ville have sin egen tøjforretning. Det blev til Maxine, og i dag kan Vivi Møller fejre 30 års jubilæum i forretningen.

"Jeg havde været direktionssekretær og sideløbende solgt lidt tøj til homeparties, det var jo populært dengang. Så startede jeg firmaet Telepartner op, men sprang efterfølgende ud af det, fordi jeg ville beskæftige mig med tøj på fuld tid," fortæller Vivi Møller, som besluttede sig for, at hun ville lære den verden at kende fra bunden af. Hun fik derfor job i en tøjbutik i Allerød.

"Det var planen, at jeg skulle være der i et år, hvorefter aftalen var, at jeg kunne købe den. Efter kort tid var jeg bestyrer af forretningen, som var sat til salg, fordi den ikke løb rundt. I løbet af det år fik jeg omsætningen til at stige til det dobbelte, og så ville indehaveren pludselig ikke sælge alligevel." Vivi Møller smiler, når hun genfortæller historien om, hvordan det hele startede.

Men hun var blevet bidt af tøj, og da hun ofte handlede i Frederikssund, som hun omtaler som 'en lille, hyggelig handelsby dengang', var det oplagt, at det var her, hun i stedet skulle åbne tøjbutik.

Søstrene Elly og Ingrid

"Dengang skulle det være lidt sjovt og anderledes, så jeg tog til Paris, og købte en masse kjoler. De gik som varmt brød, og i løbet af otte dage var de udsolgt, så jeg fandt en agent herhjemme, som jeg i stedet kunne købe kjolerne gennem."

Vivi Møller fortæller, at hun dengang havde godt fat i det yngre publikum. I dag har hun opbygget en god, stabil kundekreds, som i takt med tiden tilsvarende er blevet ældre. I dag har Maxine til huse i Østergade 20.

"Dybest set er jeg stadig glad for det jeg laver. Jeg kender kunderne så godt efterhånden, og de har fulgt med mig gennem årene. Så jeg bliver ved, så længe kunderne kommer," siger Vivi Møller og understreger dermed, at hun ikke har planer om at stoppe foreløbig.

"Det ender med, at jeg render rundt hernede som 75-årig, ligesom de to søstre i Damernes Magasin i Lemvig." Vivi Møller slår en latter op, når snakken falder på søstrene Elly og Ingrid, som først afhændede deres dametøjsforretning i en alder af 86 og 88 år.

Det er imidlertid ikke fordi, Vivi Møller ikke ved, hvad hun skal tage sig til, når hun en dag når pensionsalderen. For hjemme på det nedlagte landbrug i Venslev har hun ikke bare sin kæreste, men også sine æsler, som hun nyder at tilbringe tid sammen med.

"Æsler er sådan nogle sociale dyr, samtidig kræver de ikke så meget som for eksempel heste. Det er rigtig hyggeligt med æsler."

Publiceret 06 November 2018 10:34

SENESTE TV