Vivi Møller kan fejre 30 år som indehaver af tøjforretningen Maxine. Foto: Birgitte Masson

Vivi Møller kan fejre 30 år som indehaver af tøjforretningen Maxine. Foto: Birgitte Masson

Maxine: 30 år med tøj

Vivi Møller fejrer 30 års jubilæum med dametøjsforretningen Maxine. Gennem årene har hun opbygget en trofast kundekreds, som gerne går udenom nethandel for at få den personlige betjening

Af
Birgitte Masson

FREDERIKSSUND Det lille parfumeri La Boheme i Frederikssunds Havnegade blev for 30 år siden startskuddet til Vivi Møllers karriere som selvstændig erhvervsdrivende. Men hun skulle ikke drive et parfumeri. Nej, hun ville have sin egen tøjforretning. Det blev til Maxine, og i dag kan Vivi Møller fejre 30 års jubilæum i forretningen.

"Jeg havde været direktionssekretær og sideløbende solgt lidt tøj til homeparties, det var jo populært dengang. Så startede jeg firmaet Telepartner op, men sprang efterfølgende ud af det, fordi jeg ville beskæftige mig med tøj på fuld tid," fortæller Vivi Møller, som besluttede sig for, at hun ville lære den verden at kende fra bunden af. Hun fik derfor job i en tøjbutik i Allerød.

"Det var planen, at jeg skulle være der i et år, hvorefter aftalen var, at jeg kunne købe den. Efter kort tid var jeg bestyrer af forretningen, som var sat til salg, fordi den ikke løb rundt. I løbet af det år fik jeg omsætningen til at stige til det dobbelte, og så ville indehaveren pludselig ikke sælge alligevel." Vivi Møller smiler, når hun genfortæller historien om, hvordan det hele startede.

Men hun var blevet bidt af tøj, og da hun ofte handlede i Frederikssund, som hun omtaler som 'en lille, hyggelig handelsby dengang', var det oplagt, at det var her, hun i stedet skulle åbne tøjbutik.

Søstrene Elly og Ingrid

"Dengang skulle det være lidt sjovt og anderledes, så jeg tog til Paris, og købte en masse kjoler. De gik som varmt brød, og i løbet af otte dage var de udsolgt, så jeg fandt en agent herhjemme, som jeg i stedet kunne købe kjolerne gennem."

Vivi Møller fortæller, at hun dengang havde godt fat i det yngre publikum. I dag har hun opbygget en god, stabil kundekreds, som i takt med tiden tilsvarende er blevet ældre. I dag har Maxine til huse i Østergade 20.

"Dybest set er jeg stadig glad for det jeg laver. Jeg kender kunderne så godt efterhånden, og de har fulgt med mig gennem årene. Så jeg bliver ved, så længe kunderne kommer," siger Vivi Møller og understreger dermed, at hun ikke har planer om at stoppe foreløbig.

"Det ender med, at jeg render rundt hernede som 75-årig, ligesom de to søstre i Damernes Magasin i Lemvig." Vivi Møller slår en latter op, når snakken falder på søstrene Elly og Ingrid, som først afhændede deres dametøjsforretning i en alder af 86 og 88 år.

Det er imidlertid ikke fordi, Vivi Møller ikke ved, hvad hun skal tage sig til, når hun en dag når pensionsalderen. For hjemme på det nedlagte landbrug i Venslev har hun ikke bare sin kæreste, men også sine æsler, som hun nyder at tilbringe tid sammen med.

"Æsler er sådan nogle sociale dyr, samtidig kræver de ikke så meget som for eksempel heste. Det er rigtig hyggeligt med æsler."

Publiceret 06 November 2018 10:34

SENESTE TV

Mindeord for Hartvig Sørensen

MINDEORD Der er vikinger, som svinger sværdet, og så er der vikinger, som kan fortælle historier og underholde. Hartvig Sørensen hører til blandt de sidste. Nu blæser Heimdal i hornet, så det kan høres fra fjord til fjord, for nu kommer der blus under de gode historier i Asgård. Endnu en viking er draget ud på sin sidste færd. Hartvig Sørensen sov ind med familien omkring sig tirsdag den 19. marts 84 år gammel.

Hartvig og Lisanne har været med i Vikingespillet siden 1992. Det var datteren Malene, der plagede om at være med, selvom både Lisanne og Hartvig ikke var interesseret i at være med i Vikingespillet, men der var familie og gode venner i Vikingespillet, som overtalte dem, og med et var den lille familie dybt engageret.

Hartvig var gøgler i sine unge dage og rejste rundt med cirkus, hvor han var arbejdsmand og blandt andet passede de vilde kattedyr. Hartvig spillede også med i et band som yngre. Så det var måske ikke så mærkeligt, at Vikingespillet alligevel endte med at blive en stor del af hans liv igennem de sidste 25 år.

Hvor der er vilje, er der vej, og for Hartvig skulle hans vikingeliv ikke begrænses. Så da Hartvig ikke længere gik så godt, og derfor ikke kunne gå på scenen længere, blev han vagt bag scenen, hvor han var med til at sikre, at ingen uvedkommende gik ind bag scenen, og på den måde var Hartvig viking til det sidste.

Hartvig var ikke en viking, der gik stille med dørene, for Hartvig kunne underholde og fortælle gode historier, og han kunne sende kække bemærkninger efter dem, som han holdt af. Hartvig var i flere år en yderst efterspurgt guide i Vikingespillet, for det var ikke kedeligt at være på Hartvigs rundvisningshold, og der var publikummer, som specifikt bad om at blive guidet af Hartvig. Måske var Hartvigs force, at han gav sin egen fortolkning af både Vikingespil og Vikingetid, og så kunne han altid krydre fortællingen med nogle gode historier og vittigheder - og han fornyede sig hvert år.

I forestillingerne var Hartvig som oftest aktør (statist), men han har også haft enkelte roller. Den mest kendte rolle var som Kong Adils i Rolf Krake i 1996. En rolle han ifølge dronningen, der spillede hans hustru i forestillingen, var meget stolt af. Hartvig har også været statist i flere danske spillefilm blandt andet i filmen om Grev Axel, hvor han havde en enkelt replik som portvagt.

Hartvig var ikke kun et kendt ansigt i Vikingespillet. Hartvig kørte igennem mange år taxa i Frederikssund, og før det var det lastbil og bus. Hartvig kunne lide livet på vejene, hvor han helt sikkert har mødt mange mennesker, der har nydt godt af hans vittigheder og gode humør. Hartvig var nærværende, et lunt og godt menneske, der i festligt lag gerne gav den på tangenterne på elorgelet.

Så kære vikinger i Asgård, gamle venner fra vikingehytten Tjalfe, der allerede er draget til Asgård, nu kommer Hartvig til jer - en familiefar, en gøgler, en humoristisk historiefortæller, en ven og en viking af hjertet. Skænk mjøden og læg en brændeknude på bålet.

Æret være Hartvigs minde – år og fred.

Camilla Dupont, Formand for Frederikssund Vikingespil

Hartvig Sørensen bisættes tirsdag den 26. marts kl. 12.30 fra Græse kirke.