Snart slår Slangerupscenen dørene op til årets juleforestilling. Foto: Henrik Nielsen

Snart slår Slangerupscenen dørene op til årets juleforestilling. Foto: Henrik Nielsen

Jul i Den Gamle Gavefabrik på Slangerupscenen

Årets juleforestilling på Slangerupscenen er for hele familien og fuld af alle slags nisser

SLANGERUP De gode nisser gør sig klar til julen, og forbereder gavefabrikken til de tusindvis af pakker der skal pakkes og sendes med julemanden ud til alverdens børn og andre barnlige sjæle. Men under overfladen lurer der farer, der kun vil julen det værste. Dysternisserne, der lever under jorden, forbereder sig på julen men har ganske andre planer. De hader julen, og vil gøre alt hvad der står i deres magt for at ødelægge julen for alle - så de lægger nogle dystre planer.

”Jul i Den Gamle Gavefabrik” er skrevet af Simon Mortensen og Mads Poggenborg, og musikken og sangene er skrevet af Morten Skjelmose.

Konceptet har fra starten været, at forestillingen skulle være en smule ”for meget”. Det vil sige, at når noget er sødt, er det meget sødt. Når noget er tosset, er det virkelig tosset. Og når noget er plat er det ultra plat. Summen af dette er en forestilling der bare er blevet rigtig sjov, ikke mindst takket være instruktøren, Karina Dahls evne til at få alle elementer til at gå op i en højere enhed. Karina Dahl er uddannet dramaturg og en ivrig teaterblogger og -anmelder, og vores tårnhøje forventninger til hende er i den grad blevet indfriet.

”Jul i Den Gamle Gavefabrik” har premiere søndag, d. 25. november kl. 16.00, og spiller to øvrige forestillinger, lørdag, d. 1. december kl. 16.00 og søndag, d. 2. december kl. 14.00.

Billetterne til premieren er revet væk, og der er kun ganske få tilbage til weekenden 1. og 2. december. de kan købes her: www.slangerupscenen.dk.

Publiceret 06 November 2018 00:00

SENESTE TV

Mindeord for Hartvig Sørensen

MINDEORD Der er vikinger, som svinger sværdet, og så er der vikinger, som kan fortælle historier og underholde. Hartvig Sørensen hører til blandt de sidste. Nu blæser Heimdal i hornet, så det kan høres fra fjord til fjord, for nu kommer der blus under de gode historier i Asgård. Endnu en viking er draget ud på sin sidste færd. Hartvig Sørensen sov ind med familien omkring sig tirsdag den 19. marts 84 år gammel.

Hartvig og Lisanne har været med i Vikingespillet siden 1992. Det var datteren Malene, der plagede om at være med, selvom både Lisanne og Hartvig ikke var interesseret i at være med i Vikingespillet, men der var familie og gode venner i Vikingespillet, som overtalte dem, og med et var den lille familie dybt engageret.

Hartvig var gøgler i sine unge dage og rejste rundt med cirkus, hvor han var arbejdsmand og blandt andet passede de vilde kattedyr. Hartvig spillede også med i et band som yngre. Så det var måske ikke så mærkeligt, at Vikingespillet alligevel endte med at blive en stor del af hans liv igennem de sidste 25 år.

Hvor der er vilje, er der vej, og for Hartvig skulle hans vikingeliv ikke begrænses. Så da Hartvig ikke længere gik så godt, og derfor ikke kunne gå på scenen længere, blev han vagt bag scenen, hvor han var med til at sikre, at ingen uvedkommende gik ind bag scenen, og på den måde var Hartvig viking til det sidste.

Hartvig var ikke en viking, der gik stille med dørene, for Hartvig kunne underholde og fortælle gode historier, og han kunne sende kække bemærkninger efter dem, som han holdt af. Hartvig var i flere år en yderst efterspurgt guide i Vikingespillet, for det var ikke kedeligt at være på Hartvigs rundvisningshold, og der var publikummer, som specifikt bad om at blive guidet af Hartvig. Måske var Hartvigs force, at han gav sin egen fortolkning af både Vikingespil og Vikingetid, og så kunne han altid krydre fortællingen med nogle gode historier og vittigheder - og han fornyede sig hvert år.

I forestillingerne var Hartvig som oftest aktør (statist), men han har også haft enkelte roller. Den mest kendte rolle var som Kong Adils i Rolf Krake i 1996. En rolle han ifølge dronningen, der spillede hans hustru i forestillingen, var meget stolt af. Hartvig har også været statist i flere danske spillefilm blandt andet i filmen om Grev Axel, hvor han havde en enkelt replik som portvagt.

Hartvig var ikke kun et kendt ansigt i Vikingespillet. Hartvig kørte igennem mange år taxa i Frederikssund, og før det var det lastbil og bus. Hartvig kunne lide livet på vejene, hvor han helt sikkert har mødt mange mennesker, der har nydt godt af hans vittigheder og gode humør. Hartvig var nærværende, et lunt og godt menneske, der i festligt lag gerne gav den på tangenterne på elorgelet.

Så kære vikinger i Asgård, gamle venner fra vikingehytten Tjalfe, der allerede er draget til Asgård, nu kommer Hartvig til jer - en familiefar, en gøgler, en humoristisk historiefortæller, en ven og en viking af hjertet. Skænk mjøden og læg en brændeknude på bålet.

Æret være Hartvigs minde – år og fred.

Camilla Dupont, Formand for Frederikssund Vikingespil

Hartvig Sørensen bisættes tirsdag den 26. marts kl. 12.30 fra Græse kirke.