Gaderøveri mod 17-årig: Tre er nu fængslede

15-årig fra Frederikssund blev fængslet efter grundlovsforhør

Ølstykke En 15-årig dreng fra Frederikssund er blevet fængslet og sigtet i sagen om et groft gaderøveri i Ølstykke den 25. september. Det er den tredje fængsling i sagen.

En 17-årig dreng blev, som tidligere omtalt i Lokalavisen, omringet på Møllevej ved højlys dag af seks unge. De seks, der ifølge Nordsjællands Politi var i alderen 15-18 år, gik i den 17-åriges lommer og taske, og forsøgte at fravriste ham hans ur. Det lykkedes gruppen at stjæle et par hovedtelefoner og tvinge den 17-årige til at overføre penge via MobilePay.

Senere anholdt politiet en 17-årig og en 15-årig i sagen. De blev begge sigtede og varetægtsfængslet efter grundlovsforhør, og nu er der altså foretaget den tredje anholdelse i sagen.

Den 15-årige fra Frederikssund blev fredag fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet i surrogat til den 20. november, oplyser sn.dk.

Udover gaderøveriet er den 15-årige, der blev fængslet fredag, også sigtet i andre voldsforhold. Dels et overfald i S-toget den 31. august, hvor han angiveligt filmede, mens en anden slog, og derudover to overfald begået på Lærkeskolen i Stenløse den 8. september. Her blev først én dreng tævet, og en halv time senere gik det ud over en anden.

Den 15-årige har erkendt noget overfor politiet, men i retten fredag ville han ikke udtale sig. Der blev taget forbehold for eventuelt at kære varetægtsfængslingen.

Der er tre andre medgerningsmænd i sagen, udover de tre der nu er fængslede, som politiet stadig har i kikkerten.

due

Publiceret 05 November 2018 10:02

SENESTE TV

Mindeord for Hartvig Sørensen

MINDEORD Der er vikinger, som svinger sværdet, og så er der vikinger, som kan fortælle historier og underholde. Hartvig Sørensen hører til blandt de sidste. Nu blæser Heimdal i hornet, så det kan høres fra fjord til fjord, for nu kommer der blus under de gode historier i Asgård. Endnu en viking er draget ud på sin sidste færd. Hartvig Sørensen sov ind med familien omkring sig tirsdag den 19. marts 84 år gammel.

Hartvig og Lisanne har været med i Vikingespillet siden 1992. Det var datteren Malene, der plagede om at være med, selvom både Lisanne og Hartvig ikke var interesseret i at være med i Vikingespillet, men der var familie og gode venner i Vikingespillet, som overtalte dem, og med et var den lille familie dybt engageret.

Hartvig var gøgler i sine unge dage og rejste rundt med cirkus, hvor han var arbejdsmand og blandt andet passede de vilde kattedyr. Hartvig spillede også med i et band som yngre. Så det var måske ikke så mærkeligt, at Vikingespillet alligevel endte med at blive en stor del af hans liv igennem de sidste 25 år.

Hvor der er vilje, er der vej, og for Hartvig skulle hans vikingeliv ikke begrænses. Så da Hartvig ikke længere gik så godt, og derfor ikke kunne gå på scenen længere, blev han vagt bag scenen, hvor han var med til at sikre, at ingen uvedkommende gik ind bag scenen, og på den måde var Hartvig viking til det sidste.

Hartvig var ikke en viking, der gik stille med dørene, for Hartvig kunne underholde og fortælle gode historier, og han kunne sende kække bemærkninger efter dem, som han holdt af. Hartvig var i flere år en yderst efterspurgt guide i Vikingespillet, for det var ikke kedeligt at være på Hartvigs rundvisningshold, og der var publikummer, som specifikt bad om at blive guidet af Hartvig. Måske var Hartvigs force, at han gav sin egen fortolkning af både Vikingespil og Vikingetid, og så kunne han altid krydre fortællingen med nogle gode historier og vittigheder - og han fornyede sig hvert år.

I forestillingerne var Hartvig som oftest aktør (statist), men han har også haft enkelte roller. Den mest kendte rolle var som Kong Adils i Rolf Krake i 1996. En rolle han ifølge dronningen, der spillede hans hustru i forestillingen, var meget stolt af. Hartvig har også været statist i flere danske spillefilm blandt andet i filmen om Grev Axel, hvor han havde en enkelt replik som portvagt.

Hartvig var ikke kun et kendt ansigt i Vikingespillet. Hartvig kørte igennem mange år taxa i Frederikssund, og før det var det lastbil og bus. Hartvig kunne lide livet på vejene, hvor han helt sikkert har mødt mange mennesker, der har nydt godt af hans vittigheder og gode humør. Hartvig var nærværende, et lunt og godt menneske, der i festligt lag gerne gav den på tangenterne på elorgelet.

Så kære vikinger i Asgård, gamle venner fra vikingehytten Tjalfe, der allerede er draget til Asgård, nu kommer Hartvig til jer - en familiefar, en gøgler, en humoristisk historiefortæller, en ven og en viking af hjertet. Skænk mjøden og læg en brændeknude på bålet.

Æret være Hartvigs minde – år og fred.

Camilla Dupont, Formand for Frederikssund Vikingespil

Hartvig Sørensen bisættes tirsdag den 26. marts kl. 12.30 fra Græse kirke.