Det kommende års koncertkalender byder på Tina Dickow-koncerter i landets tre største byer. Og nu også i Frederikssund. Foto: ritzau/scanpix/Mikkel Thariq Khan

Det kommende års koncertkalender byder på Tina Dickow-koncerter i landets tre største byer. Og nu også i Frederikssund. Foto: ritzau/scanpix/Mikkel Thariq Khan Ritzau Scanpix

Flere store navne til festival

Album-aktuelle Tina Dickow, lang-rapperne fra Østkyst Hustlers, Sko/Torp samt Folkeklubben er føjet til listen over navne, der spiller til Frederikssund Festival.

Der var ét, der var to, der var….

Frederikssund Festival præsenterede mandag eftermiddag flere af de navne, der skal lokke publikum til Kalvøen i august.

Og med størrelsen på navnene kan man vist roligt konstatere, at festivalen har taget et par trin op ad rangstigen, hvis man bedømmer ud fra salgstal.

For et par uger siden blev Dizzy Mizz Lizzy offentliggjort som hovednavn. Og nu bliver de hvinende guitarer så suppleret med sødmefulde toner fra Tina Dickow, der netop har udgivet albummet Fastland.

Dermed bliver Kalvøen føjet til hendes koncertkalender, der på nuværende tidspunkt kun rummer Operaen i København, Musikhuset i Aarhus samt Odeon i H.C. Andersens hjemby.

"Efter danske forhold kan vi jo næsten ikke få større navne. Lige nu er vi på vej ind i en vækstfase, hvor vi har muligheden for at afprøve forskellige ting. Det er stadig en lokal festival, men vi satser lidt bredere end tidligere," lyder det fra festivalleder Leon Røygaard.

Under- og udholdende rappere

Foruden Tina Dickow blev er det lykkedes festivalen at sikre sig rap-ikonerne fra Østkyst Hustlers.

Østkyst Hustlers kan prale af et pladesalg på næsten en halv milion eksemplarer og ikke mindst af, at de genopfandt dansk rap, da det virkede dødt. Til sommer kommer trioen til Frederikssund. Foto: ritzau/scanpix/Per Lange

Østkyst Hustlers kan prale af et pladesalg på næsten en halv milion eksemplarer og ikke mindst af, at de genopfandt dansk rap, da det virkede dødt. Til sommer kommer trioen til Frederikssund. Foto: ritzau/scanpix/Per Lange Ritzau Scanpix

Da hip-hop og rap stort set var dødt i den danske udgave, genoplivede Nikolaj Peyk, Jazzy H og Bossy Bo den mere eller mindre egenhændigt i samarbejde med Børneradio på P3.

Da de udgav den påtaget storskrydende ’Verdens længste rap’ solgte den mere end 250.000 eksemplarer, og efterfølgeren ’Fuld af løgn’ blev solgt i næsten 150.000 eksemplarer.

Debut-rekord

Med på plakaten over kunstnere er også Sko/Torp, hvis debutalbum fra 1990 ’On a Long Lonely Night med et salg på mere end 200.000 eksemplarer står bag det bedst sælgende danske debutalbum nogensinde.

De, der gerne vil have, at noget er, som det plejer, får dog også noget at glæde sig over.

Anmelderroste Folkeklubben har nemlig de seneste år været det nærmeste, man er kommet et egentligt husband. Men det er ikke bare Frederikssund, de vender tilbage til.

Med flere end 700 koncerter på syv år har de efterhånden opbygget et trofast publikum overalt i landet, der har taget deres folk-pop til sig.

Rammerne bliver noget anderledes, end man tidligere har kunnet opleve, når Folkeklubben spillede på Frederikssund Festival. I stedet for den lille scene i Valhal løber den næste koncert af stablen på Vikingescenen.

Rammerne bliver noget anderledes, end man tidligere har kunnet opleve, når Folkeklubben spillede på Frederikssund Festival. I stedet for den lille scene i Valhal løber den næste koncert af stablen på Vikingescenen.

Også de har et nyudgivet album på samvittigheden. Albummet ’Sort Tulipan’ er i Politiken for nyligt blev kaldt bandets bedste.

"Jeg synes, vi med Folkeklubben og Sko/Torp også har noget til det traditionelle Frederikssund Festival-publikum," lyder det fra Leon Røygaard.

Han understreger også, at man fastholder den frie adgang til selve festivalområdet:

"Vi vil fortsat have Humlehaven og teltscenen som et gratis tilbud til alle. Dét, vi pt. er lidt i tvivl om, er anvendelsen af Valhal i denne sammenhæng. Det kan både bringes i spil som ekstra musik-scene, men det kan også være i spil som et supplement til mad og drikke, så vi undgår flaskehalse på dét område," fortæller Leon Røygaard.

Med flytningen af festivalens hovedscene fra Valhal til Vikingescenen vil der være plads til cirka 1.500 betalende gæster mod 500 som maksimum i Valhal.

Publiceret 05 November 2018 17:30

SENESTE TV