Foto: Lars Hyldal

Foto: Lars Hyldal

A6 svømmer sig til medaljer ved DM

10 medaljer blev det til, da A6 deltog i de Danske Mesterskaber på kortbane for seniorer

Af
Jon Langberg

SPORT Torsdag til søndag stod den på de Danske Mesterskaber på kortbane, for de bedste danske seniorer. A6 var repræsenteret med 10 svømmere, hvoraf de syv af dem, var med til at vinde i alt 10 medaljer til klubben.

En af de store målsætninger for dette års mesterskab, var at blande sig i medaljekampen i specielt holdkapløbene, som er en god målestok for bredden i truppen. A6 har aldrig tidligere vundet en medalje i en senior DM holdkap.

Ud af de fem holdkapper, lykkedes det A6 at svømme sig til en sølvmedalje, bronzemedalje, to fjerdepladser, samt en sjetteplads. Sølvmedaljen blev vundet på 4 x 50 fri, hvor holdet bestod af Julie Kepp Jensen, Lærke Toft Ruby, Andrea Paaske og Katja Korbo Petersson. Bronzemedaljen kom på 4 x 100 holdmedley, hvor holdet bestod af Julie Kepp Jensen, Mathilda Hyldal Jung, Cecilie Wiuff og Andrea Paaske.

Individuelt bød stævnet også på en masse flot svømning. Anna Aavang Brendstrup og Cecilie Wiuff svømmede sig begge til ungdomssenior medaljer - henholdsvis en sølvmedalje på 1.500 fri til Anna, og en bronzemedalje på 100 fly til Cecilie.

Julie Kepp Jensen gjorde som altid rigtig flot figur, og vandt både senior- og ungdomssenior guld i de tre løb hun var til start i. Hun startede med 50 ryg, som blev vundet foran den danske rekordindehaver, Mie Ø. Nielsen. Dernæst blev 50 fri vundet foran den danske rekordindehaver, Jeanette Ottesen. Til sidst blev 100 IM vundet i et løb hvor Julie slog den danske rekordindehaver om morgenen, hvorefter vedkommende afmeldte finalen, som Julie vandt ganske sikkert.

Udover de syv svømmere der var involveret i medaljerne, blev der også svømmet rigtig godt af de sidste tre A6'ere. Alderspræsidenten Isabel Mass, svømmede personlige rekorder i alle sine løb - specielt imponerende var 100 bryst, hvor der blev skåret over et sekund af. Alberte Kjærsgaard og Ingrid Bo Andersen formåede at løfte deres niveau gevaldigt, siden sidste stævne ved Østdanske Mesterskaber for en måneds tid siden.

For størstedelen af gruppen, står den nu på en velfortjent uges ferie. Mathilda Hyldal Jung var dog kun til stævnet for at svømme en enkelt holdkap, og skal næste uge dyste ved de Danske Junior Mesterskaber i Esbjerg, hvor hun aldersmæssigt hører til.

Julie Kepp Jensen rejser onsdag til Tokyo i Japan, for at deltage i et World Cup stævne, hvorefter den står på træningslejr i Nagano et par uger.

Publiceret 05 November 2018 10:34

SENESTE TV

Mindeord for Hartvig Sørensen

MINDEORD Der er vikinger, som svinger sværdet, og så er der vikinger, som kan fortælle historier og underholde. Hartvig Sørensen hører til blandt de sidste. Nu blæser Heimdal i hornet, så det kan høres fra fjord til fjord, for nu kommer der blus under de gode historier i Asgård. Endnu en viking er draget ud på sin sidste færd. Hartvig Sørensen sov ind med familien omkring sig tirsdag den 19. marts 84 år gammel.

Hartvig og Lisanne har været med i Vikingespillet siden 1992. Det var datteren Malene, der plagede om at være med, selvom både Lisanne og Hartvig ikke var interesseret i at være med i Vikingespillet, men der var familie og gode venner i Vikingespillet, som overtalte dem, og med et var den lille familie dybt engageret.

Hartvig var gøgler i sine unge dage og rejste rundt med cirkus, hvor han var arbejdsmand og blandt andet passede de vilde kattedyr. Hartvig spillede også med i et band som yngre. Så det var måske ikke så mærkeligt, at Vikingespillet alligevel endte med at blive en stor del af hans liv igennem de sidste 25 år.

Hvor der er vilje, er der vej, og for Hartvig skulle hans vikingeliv ikke begrænses. Så da Hartvig ikke længere gik så godt, og derfor ikke kunne gå på scenen længere, blev han vagt bag scenen, hvor han var med til at sikre, at ingen uvedkommende gik ind bag scenen, og på den måde var Hartvig viking til det sidste.

Hartvig var ikke en viking, der gik stille med dørene, for Hartvig kunne underholde og fortælle gode historier, og han kunne sende kække bemærkninger efter dem, som han holdt af. Hartvig var i flere år en yderst efterspurgt guide i Vikingespillet, for det var ikke kedeligt at være på Hartvigs rundvisningshold, og der var publikummer, som specifikt bad om at blive guidet af Hartvig. Måske var Hartvigs force, at han gav sin egen fortolkning af både Vikingespil og Vikingetid, og så kunne han altid krydre fortællingen med nogle gode historier og vittigheder - og han fornyede sig hvert år.

I forestillingerne var Hartvig som oftest aktør (statist), men han har også haft enkelte roller. Den mest kendte rolle var som Kong Adils i Rolf Krake i 1996. En rolle han ifølge dronningen, der spillede hans hustru i forestillingen, var meget stolt af. Hartvig har også været statist i flere danske spillefilm blandt andet i filmen om Grev Axel, hvor han havde en enkelt replik som portvagt.

Hartvig var ikke kun et kendt ansigt i Vikingespillet. Hartvig kørte igennem mange år taxa i Frederikssund, og før det var det lastbil og bus. Hartvig kunne lide livet på vejene, hvor han helt sikkert har mødt mange mennesker, der har nydt godt af hans vittigheder og gode humør. Hartvig var nærværende, et lunt og godt menneske, der i festligt lag gerne gav den på tangenterne på elorgelet.

Så kære vikinger i Asgård, gamle venner fra vikingehytten Tjalfe, der allerede er draget til Asgård, nu kommer Hartvig til jer - en familiefar, en gøgler, en humoristisk historiefortæller, en ven og en viking af hjertet. Skænk mjøden og læg en brændeknude på bålet.

Æret være Hartvigs minde – år og fred.

Camilla Dupont, Formand for Frederikssund Vikingespil

Hartvig Sørensen bisættes tirsdag den 26. marts kl. 12.30 fra Græse kirke.