Tina Tving Stauning håber, at det spinkle flertal af borgerlige politikere besinder sig, eller at Venstre og Co. allersnarest kommer med deres bud på, hvor placeringen af et kulturhus så skal være? Foto: Frederikssund Kommune

Tina Tving Stauning håber, at det spinkle flertal af borgerlige politikere besinder sig, eller at Venstre og Co. allersnarest kommer med deres bud på, hvor placeringen af et kulturhus så skal være? Foto: Frederikssund Kommune

Kulturværket Fioma vil skabe mere liv i bymidten

Af
Tina Tving Stauning (A)

Gruppeformand

Socialdemokratiet i Frederikssund Byråd

DEBAT Et spinkelt borgerligt flertal med 12 stemmer mod 11 har nu besluttet hurtigst muligt at sælge hele Fioma-grunden med alle bygningerne i Frederikssund midtby til nedrivning. Socialdemokraterne finder det visionsløst og uendeligt trist at sælge det hele inklusiv parkeringspladsen kun til boligformål. Ifølge forvaltningen vil der blot blive 10-15 boliger færre ved at beholde den store hal samt den røde bygning ud til parkeringspladsen på kommunale hænder, og selvfølgelig samtidig bygge nye boliger langs både Kirkegade og Bakkegade.

I to af de bedste historiske bygninger er der plads til Kulturværket Fioma med musik, bibliotek, arrangementer og fællesskaber. Sikke et sted det kunne blive midt i byen. Ja grunden er forurenet og bygningerne skal selvfølgelig miljøsaneres mv., ganske som Gjethuset blev i Frederiksværk, Klaverfabrikken blev i Hillerød og Kulturværftet i Helsingør. Steder som tiltrækker mange mennesker og skaber liv i byerne.

En del af millionerne vil kunne komme hjem ved at sælge Jernbanegade 24, som blandt andet indeholder kommunens hovedbibliotek. Her kan der igen indrettes boliger, ganske som før og inden biblioteket midlertidigt blev etableret i et par ikke handicapvenlige lejligheder tilbage i 30erne.

Selvfølgelig håber vi på, at det meget spinkle flertal af borgerlige politikere besinder sig, inden selve udbuddet udformes, men hvis ikke, så ser vi frem til at Venstre og Co. allersnarest kommer med deres bud på, hvor placeringen så skal være?

Publiceret 03 November 2018 00:00

SENESTE TV

Året er startet godt for FC Fjordbold.

Lørdag eftermiddag vandt holdet igen, og har nu hentet fuld gevinst i begge kampe hidtil i 2019.

Men hvor sidste uges 6-1 sejr mod Albertlund IF blev hentet med flot spil og relativt overbevisende, så var der mere mudder i maskineriet i dagens hjemmekamp mod Nørrebro Futsal.

Møllegaardhallen dannede en flot ramme om kampen, og fra start lignede det igen, at Fjordbold ville spadsere sig til en overbevisende sejr, da man allerede efter tre minutters spil var foran 2-0 på mål af henholdsvis Brian Mengel og Marco Aurelio.

Men herfra mistede Fjordbold lidt gnisten og gæsterne spillede sig fint ind i kampen. På få minutter midt i første halvleg fik de også scoret to mål, og således kom gæsterne på omgangshøjde. På dette tidspunkt var kampen meget lige og bølgede frem og tilbage.

Kort før pausen fik hjemmeholdet så et vigtigt rygstød, da Marco Aurelio fik scoret til 3-2. Målet var til gengæld værd at vente på.

Brian Mengel spurtede frem i venstre side, hvorefter han spillede på tværs til Marco Aurelio, der med et elegant chip fik bolden over keeperen og i nettet.

I anden halvleg var Fjordbold fortsat ikke sprudlende som til at starte med, men de fik lukket mere ned for gæsterne, der havde vanskeligere ved at komme til afslutninger end i første halvleg.

Mål blev der ikke scoret mange af, og hjemmeholdet tillod sig endda at misse et straffespark undervejs. Men en af kampens store oplevelser var ligesom sidst Brian Mengel – og han fik lidt ro på holdet og hjemmepublikummet med målet til 4-2.

I kampens allersidste minut kom så også Morten Hauglund på scoringslisten, og dermed sluttede det 5-2. Et resultat, der får sejren til at fremstå mere overbevisende end den i virkeligheden var.

Skarphed og koncentration bliver to vigtige fokusområder, når FC Fjordbold spiller igen i den kommende weekend. Der venter nemlig København Futsal, som netop nu indtager 1. pladsen i Liga Øst. København har fortsat ikke tabt, men Fjordbold kan hænge optimismen på det faktum, at den omvendte kamp sluttede 4-4, og hvor Fjordbold i den grad var ovenpå flere gange undervejs.