Dizzy Mizz Lizzy bliver hovednavn på Frederikssund Festival

Med ni måneder til festivalens start præsenterer den lille festival publikumsmagnet. Festivalen rykker nu udendørs alle tre dage

Af
Henrik Gregersen

Der er ikke meget vise-musik over Dizzy Mizz Lizzy.

Til gengæld er der så meget andet.

For eksempel en perlerække af hits, forrygende salgstal, og rollen som en hel generations rock-helte med en fortsat enorm fanskare i ryggen.

Og når kalenderen viser august, og GPS'en viser Kalvøen, Frederikssund, indtager bandet Vikingescenen på Frederikssund Festival.

I år rykkede festivalen for første gang ud på Vikingescenen på grund af den overvældende interesse for at opleve legenden C.V. Jørgensen live. Og med stor succes.

Derfor bliver alle "hovedkoncerter" i år afviklet på Vikingescenen, hvor der er plads til langt flere end de cirka 500 tilskuere, den hidtidige hovedscene i Valhal kan rumme.

"Vi er selvfølgelig vanvittigt stolte af at have sikret os, at de kommer hertil," lyder det fra festivalens formand Leon Røygaard.

Han medgiver, at flytningen af koncerterne til den udendørs scene vil give en noget anderledes oplevelse end på den intime scene i Valhal.

"Men det er fortsat en meget lille og intim festival. Lige nu overvejer vi, hvordan vi også kan tilgodese dem, der elsker dén del af festivalen," siger han til Lokalavisen og forklarer, at festivalen har været nødt til at foretage ændringe af dén karakter:

"Ellers havde vi stået med en festival under afvikling i stedet for udvikling. èn ting er, at det med Valhals tilstand er usikkert, hvor længe det ville gå an. Men vigtigere er, at vi med så få tilskuere, som der er plads til i Valhal, må konstatere, at der ikke længere er basis for at trække de navne til, som vi gerne vil have. Og hvis publikum oplever en nedadgående kvalitet, vil det selvfølgelig også afspejle sig i interessen. Så vi har været i en situation, hvor vi enten har skullet acceptere dét, eller tage et trin op af rangstigen, som det her er udtryk for," siger Leon Røygaard til Lokalavisen.

Billetsalget til næste års festival er allerede skudt i gang via ticketmaster.dk

Publiceret 22 October 2018 17:30

SENESTE TV