Dizzy Mizz Lizzy bliver næste års hovednavn på Frederikssund Festival.

Dizzy Mizz Lizzy bliver næste års hovednavn på Frederikssund Festival. Ritzau Scanpix

Dizzy Mizz Lizzy bliver hovednavn på Frederikssund Festival

Med ni måneder til festivalens start præsenterer den lille festival publikumsmagnet. Festivalen rykker nu udendørs alle tre dage

Af
Henrik Gregersen

Der er ikke meget vise-musik over Dizzy Mizz Lizzy.

Til gengæld er der så meget andet.

For eksempel en perlerække af hits, forrygende salgstal, og rollen som en hel generations rock-helte med en fortsat enorm fanskare i ryggen.

Og når kalenderen viser august, og GPS'en viser Kalvøen, Frederikssund, indtager bandet Vikingescenen på Frederikssund Festival.

I år rykkede festivalen for første gang ud på Vikingescenen på grund af den overvældende interesse for at opleve legenden C.V. Jørgensen live. Og med stor succes.

Derfor bliver alle "hovedkoncerter" i år afviklet på Vikingescenen, hvor der er plads til langt flere end de cirka 500 tilskuere, den hidtidige hovedscene i Valhal kan rumme.

"Vi er selvfølgelig vanvittigt stolte af at have sikret os, at de kommer hertil," lyder det fra festivalens formand Leon Røygaard.

Han medgiver, at flytningen af koncerterne til den udendørs scene vil give en noget anderledes oplevelse end på den intime scene i Valhal.

"Men det er fortsat en meget lille og intim festival. Lige nu overvejer vi, hvordan vi også kan tilgodese dem, der elsker dén del af festivalen," siger han til Lokalavisen og forklarer, at festivalen har været nødt til at foretage ændringe af dén karakter:

"Ellers havde vi stået med en festival under afvikling i stedet for udvikling. èn ting er, at det med Valhals tilstand er usikkert, hvor længe det ville gå an. Men vigtigere er, at vi med så få tilskuere, som der er plads til i Valhal, må konstatere, at der ikke længere er basis for at trække de navne til, som vi gerne vil have. Og hvis publikum oplever en nedadgående kvalitet, vil det selvfølgelig også afspejle sig i interessen. Så vi har været i en situation, hvor vi enten har skullet acceptere dét, eller tage et trin op af rangstigen, som det her er udtryk for," siger Leon Røygaard til Lokalavisen.

Billetsalget til næste års festival er allerede skudt i gang via ticketmaster.dk

Publiceret 22 October 2018 17:30

SENESTE TV

Året er startet godt for FC Fjordbold.

Lørdag eftermiddag vandt holdet igen, og har nu hentet fuld gevinst i begge kampe hidtil i 2019.

Men hvor sidste uges 6-1 sejr mod Albertlund IF blev hentet med flot spil og relativt overbevisende, så var der mere mudder i maskineriet i dagens hjemmekamp mod Nørrebro Futsal.

Møllegaardhallen dannede en flot ramme om kampen, og fra start lignede det igen, at Fjordbold ville spadsere sig til en overbevisende sejr, da man allerede efter tre minutters spil var foran 2-0 på mål af henholdsvis Brian Mengel og Marco Aurelio.

Men herfra mistede Fjordbold lidt gnisten og gæsterne spillede sig fint ind i kampen. På få minutter midt i første halvleg fik de også scoret to mål, og således kom gæsterne på omgangshøjde. På dette tidspunkt var kampen meget lige og bølgede frem og tilbage.

Kort før pausen fik hjemmeholdet så et vigtigt rygstød, da Marco Aurelio fik scoret til 3-2. Målet var til gengæld værd at vente på.

Brian Mengel spurtede frem i venstre side, hvorefter han spillede på tværs til Marco Aurelio, der med et elegant chip fik bolden over keeperen og i nettet.

I anden halvleg var Fjordbold fortsat ikke sprudlende som til at starte med, men de fik lukket mere ned for gæsterne, der havde vanskeligere ved at komme til afslutninger end i første halvleg.

Mål blev der ikke scoret mange af, og hjemmeholdet tillod sig endda at misse et straffespark undervejs. Men en af kampens store oplevelser var ligesom sidst Brian Mengel – og han fik lidt ro på holdet og hjemmepublikummet med målet til 4-2.

I kampens allersidste minut kom så også Morten Hauglund på scoringslisten, og dermed sluttede det 5-2. Et resultat, der får sejren til at fremstå mere overbevisende end den i virkeligheden var.

Skarphed og koncentration bliver to vigtige fokusområder, når FC Fjordbold spiller igen i den kommende weekend. Der venter nemlig København Futsal, som netop nu indtager 1. pladsen i Liga Øst. København har fortsat ikke tabt, men Fjordbold kan hænge optimismen på det faktum, at den omvendte kamp sluttede 4-4, og hvor Fjordbold i den grad var ovenpå flere gange undervejs.