Dizzy Mizz Lizzy bliver næste års hovednavn på Frederikssund Festival.

Dizzy Mizz Lizzy bliver næste års hovednavn på Frederikssund Festival. Ritzau Scanpix

Dizzy Mizz Lizzy bliver hovednavn på Frederikssund Festival

Med ni måneder til festivalens start præsenterer den lille festival publikumsmagnet. Festivalen rykker nu udendørs alle tre dage

Af
Henrik Gregersen

Der er ikke meget vise-musik over Dizzy Mizz Lizzy.

Til gengæld er der så meget andet.

For eksempel en perlerække af hits, forrygende salgstal, og rollen som en hel generations rock-helte med en fortsat enorm fanskare i ryggen.

Og når kalenderen viser august, og GPS'en viser Kalvøen, Frederikssund, indtager bandet Vikingescenen på Frederikssund Festival.

I år rykkede festivalen for første gang ud på Vikingescenen på grund af den overvældende interesse for at opleve legenden C.V. Jørgensen live. Og med stor succes.

Derfor bliver alle "hovedkoncerter" i år afviklet på Vikingescenen, hvor der er plads til langt flere end de cirka 500 tilskuere, den hidtidige hovedscene i Valhal kan rumme.

"Vi er selvfølgelig vanvittigt stolte af at have sikret os, at de kommer hertil," lyder det fra festivalens formand Leon Røygaard.

Han medgiver, at flytningen af koncerterne til den udendørs scene vil give en noget anderledes oplevelse end på den intime scene i Valhal.

"Men det er fortsat en meget lille og intim festival. Lige nu overvejer vi, hvordan vi også kan tilgodese dem, der elsker dén del af festivalen," siger han til Lokalavisen og forklarer, at festivalen har været nødt til at foretage ændringe af dén karakter:

"Ellers havde vi stået med en festival under afvikling i stedet for udvikling. èn ting er, at det med Valhals tilstand er usikkert, hvor længe det ville gå an. Men vigtigere er, at vi med så få tilskuere, som der er plads til i Valhal, må konstatere, at der ikke længere er basis for at trække de navne til, som vi gerne vil have. Og hvis publikum oplever en nedadgående kvalitet, vil det selvfølgelig også afspejle sig i interessen. Så vi har været i en situation, hvor vi enten har skullet acceptere dét, eller tage et trin op af rangstigen, som det her er udtryk for," siger Leon Røygaard til Lokalavisen.

Billetsalget til næste års festival er allerede skudt i gang via ticketmaster.dk

Publiceret 22 October 2018 17:30

SENESTE TV

Mindeord for Hartvig Sørensen

MINDEORD Der er vikinger, som svinger sværdet, og så er der vikinger, som kan fortælle historier og underholde. Hartvig Sørensen hører til blandt de sidste. Nu blæser Heimdal i hornet, så det kan høres fra fjord til fjord, for nu kommer der blus under de gode historier i Asgård. Endnu en viking er draget ud på sin sidste færd. Hartvig Sørensen sov ind med familien omkring sig tirsdag den 19. marts 84 år gammel.

Hartvig og Lisanne har været med i Vikingespillet siden 1992. Det var datteren Malene, der plagede om at være med, selvom både Lisanne og Hartvig ikke var interesseret i at være med i Vikingespillet, men der var familie og gode venner i Vikingespillet, som overtalte dem, og med et var den lille familie dybt engageret.

Hartvig var gøgler i sine unge dage og rejste rundt med cirkus, hvor han var arbejdsmand og blandt andet passede de vilde kattedyr. Hartvig spillede også med i et band som yngre. Så det var måske ikke så mærkeligt, at Vikingespillet alligevel endte med at blive en stor del af hans liv igennem de sidste 25 år.

Hvor der er vilje, er der vej, og for Hartvig skulle hans vikingeliv ikke begrænses. Så da Hartvig ikke længere gik så godt, og derfor ikke kunne gå på scenen længere, blev han vagt bag scenen, hvor han var med til at sikre, at ingen uvedkommende gik ind bag scenen, og på den måde var Hartvig viking til det sidste.

Hartvig var ikke en viking, der gik stille med dørene, for Hartvig kunne underholde og fortælle gode historier, og han kunne sende kække bemærkninger efter dem, som han holdt af. Hartvig var i flere år en yderst efterspurgt guide i Vikingespillet, for det var ikke kedeligt at være på Hartvigs rundvisningshold, og der var publikummer, som specifikt bad om at blive guidet af Hartvig. Måske var Hartvigs force, at han gav sin egen fortolkning af både Vikingespil og Vikingetid, og så kunne han altid krydre fortællingen med nogle gode historier og vittigheder - og han fornyede sig hvert år.

I forestillingerne var Hartvig som oftest aktør (statist), men han har også haft enkelte roller. Den mest kendte rolle var som Kong Adils i Rolf Krake i 1996. En rolle han ifølge dronningen, der spillede hans hustru i forestillingen, var meget stolt af. Hartvig har også været statist i flere danske spillefilm blandt andet i filmen om Grev Axel, hvor han havde en enkelt replik som portvagt.

Hartvig var ikke kun et kendt ansigt i Vikingespillet. Hartvig kørte igennem mange år taxa i Frederikssund, og før det var det lastbil og bus. Hartvig kunne lide livet på vejene, hvor han helt sikkert har mødt mange mennesker, der har nydt godt af hans vittigheder og gode humør. Hartvig var nærværende, et lunt og godt menneske, der i festligt lag gerne gav den på tangenterne på elorgelet.

Så kære vikinger i Asgård, gamle venner fra vikingehytten Tjalfe, der allerede er draget til Asgård, nu kommer Hartvig til jer - en familiefar, en gøgler, en humoristisk historiefortæller, en ven og en viking af hjertet. Skænk mjøden og læg en brændeknude på bålet.

Æret være Hartvigs minde – år og fred.

Camilla Dupont, Formand for Frederikssund Vikingespil

Hartvig Sørensen bisættes tirsdag den 26. marts kl. 12.30 fra Græse kirke.