Niels Martin Viuff, byrådsmedlem (A) er glad for, at den øvrige socialdemokratiske byrådsgruppe var enige i, at dækningsafgiften ikke skulle indføres igen i Frederikssund, og at dækningsaftiften dermed blev holdt ude af budgetaftalen, som blev endeligt vedtaget onsdag aften i byrådet. Foto: Frederikssund Kommune

Niels Martin Viuff, byrådsmedlem (A) er glad for, at den øvrige socialdemokratiske byrådsgruppe var enige i, at dækningsafgiften ikke skulle indføres igen i Frederikssund, og at dækningsaftiften dermed blev holdt ude af budgetaftalen, som blev endeligt vedtaget onsdag aften i byrådet. Foto: Frederikssund Kommune

De brede skuldre

Af
Niels Martin Viuff

byrådsmedlem (A)

DEBAT Det har ligget mig meget på sinde under budgetforhandlingerne, at dækningsafgiften ikke blev genindført i Frederikssund Kommune. For dem som ikke ved, hvad dækningsafgift er, kan jeg oplyse, at det er en afgift, virksomheder betaler for at have forretningsejendomme.

Dækningsafgiften rammer over hele linjen, hvilket jeg mener er forkert. Det er en asocial beskatning. Firmaer som mit eget eller andre større Frederikssund-virksomheder som eksempelvis Co-Ro og Haldor Topsøe mærker ikke det store til dækningsafgiften, men mindre virksomheder og især nye virksomheder bliver ramt af denne afgift.

Det er forkert, de mindre og mellemstore virksomheder står for hovedparten af lærlingeuddannelsen i kommunen, de bærer i forvejen rigeligt. Derfor er jeg også meget glad for, at den øvrige socialdemokratiske byrådsgruppe var enige med mig i, at dækningsafgiften ikke skulle indføres igen i Frederikssund, og at dækningsaftiften dermed blev holdt ude af budgetaftalen, som blev endeligt vedtaget onsdag aften i byrådet.

Dækningsafgiften går nemlig stik imod princippet om, at de brede skuldre skal bære mest. Og det netop vedtagne budget handler i mine øjne om netop det, at de brede skuldre bærer mest.

Jeg havde gerne set flere penge til skolerne, for børnene er fremtiden, og erhvervslivet har brug for veluddannet arbejdskraft.

Til gengæld er jeg meget tilfred med, at der er tildelt midler til byggesagsbehandlingen i kommunen, som vil være med til at sikre en fremdrift i den udvikling, vi alle er så afhængige af.

Publiceret 11 October 2018 10:18

SENESTE TV

Mindeord om Knud Lindeløv

Lærer Knud Lindeløv, Frederikssund, blev født d. 25. august 1924 og døde d. 11. november 2018 i sit eget hjem.

Knud Lindeløv havde sin opvækst i Køng Præstegård.

Som uddannet lærer bosatte han sig sammen med sin hustru Aase Lindeløv i Frederikssund, hvor han blev ansat på Falkenborgskolen.

Da Marienlystskolen blev bygget, indgik han fra start af i lærerteamet der. Han underviste bl.a. i matematik, fysisk og kemi, indtil han gik på pension i 1984.

En del kender ham også for de ca. 50 huse, han tegnede og stod for opførelsen af i Frederikssund og omegn. Desuden var Knud i en årrække kirkesanger i Stenløse-Veksø sogn.

Knud Lindeløv efterlader sig 3 børn, 4 svigerbørn, 8 børnebørn og 12 oldebørn.

Knud Lindeløv vil blive husket for sit ihærdige engagement og gåpåmod overfor alskens udfordringer, sit intense nærvær og sin store kærlighed til familien. Æret være hans minde.

Bisættelse fra Frederikssund Kirke lørdag d. 24. november kl. 12.

Inga, Søren og Susanne Lindeløv