Folketingskandidat Rasmus Stoklund (S) mener, at forskellene på de velfærdsydelser, som borgere i forskellige dele af Danmark får, er for store.

Folketingskandidat Rasmus Stoklund (S) mener, at forskellene på de velfærdsydelser, som borgere i forskellige dele af Danmark får, er for store.

54 mio. kr. til Frederikssund

Af
Af Rasmus Stoklund

folketingskandidat (S)

Forskellene på de velfærdsydelser, som borgere i forskellige dele af Danmark får, er for store. Det skyldes blandt andet, at der mangler en tidssvarende aftale, som kan regulere den kommunale udligning.

Regeringen har tidligere forsøgt at lave en ny aftale, men uden held, da det hurtigt blev tydeligt, at formålet var at tilgodese visse blå velhaverkommuner.

I Socialdemokratiet har vi lagt et forslag frem, som ikke er en færdig løsning, men i det mindste et akut plaster på såret, som kompenserer de kommuner, der har tabt på det nuværende system. En af årsagerne til at støtten har været skævt fordelt er, at man ikke på korrekt vis har taget højde for udlændinges uddannelsesniveau. Den fejl mener vi bør rettes, så de kommuner, der er blevet snydt, nu kompenseres. Konkret vil vores model for Frederikssund kommune betyde, at kommunen kompenseres med 54 millioner kroner.

Jeg håber regeringen vil gribe bolden, så de skævheder, der er opstået på et uretfærdigt grundlag, nu kan rettes.

Publiceret 11 October 2018 00:00

SENESTE TV

Bro gør Hornsherred attraktivt: Investor vil bygge 100 boliger

Ikast-firmaet Klimahuse A/S har en ny udstykning med omkring 100 boliger på vej ved Selsøvej i Skibby. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Forslaget til en lokalplan for området er netop sendt til Frederikssund Kommune, oplyser Claus Keld Hansen, som er medejer af Klimahuse A/S til avisen.

Rejsegilde fejret med pølser og kakao

"Det er den bro, der kommer, som gør, at vi har kigget på den side af fjorden - det at man lige pludselig kan ramme Rådhuspladsen i København på tre kvarter, som nogle siger - eller det bliver i hvert fald væsentligt hurtigere end at køre omkring Roskilde. Skibby er en driftig by med en fantastisk natur, og der er alt det, man som familie har brug for, med nyt børnehus, skole og butikker," siger Claus Keld Hansen fra Klimahuse A/S til Frederiksborg Amts Avis.