Fredag 12.10 er der irsk aften på Elværket. Foto: Presse

Fredag 12.10 er der irsk aften på Elværket. Foto: Presse

Irsk aften på Elværket

FREDERIKSSUND Fredag den 12. oktober bliver der Irsk Aften med Denis McLaughlin og Pia Nygaard på Elværket i Frederikssund.

Denis kommer oprindelig fra den Nordirske by Derry, men har de seneste 19 år boet i Sønderjylland. Han spiller og synger et bredt spektrum af sange fra den irske ø.

Denis har spillet sammen med mange, både danske og irske musikere, og han er blandt andet fast gæst på Skagen- og Strib festivalerne. Han har også flere gange spillet i Viseklubben og på Frederikssund Festival

Denis, der selv spiller guitar, bodhran (irske rammetromme) og afrikansk horn, får følgeskab af Pia Nygaard på violin.

Denis og Pia sørger for, at der kan synges, klappes og trampes til de mange irske sange.

Der tages entre. Klokken 19.00 er der fællesspisning af egen medbragt mad. Drikkevarer kan købes på stedet. Klokken 20. begynder koncerten.

Publiceret 10 October 2018 00:00

DEBAT: Træer skal redde klimaet – i Frederikssund fælder man dem!

DEBAT Klimaudfordringen er en af vor tids største problemstillinger, og mere skov på jordkloden vil i fremtiden spille en væsentlig rolle for reduceringen af CO2.

2015, 2016, 2017 og 2018 er som de varmeste år målt nogensinde en direkte konsekvens af klimaforandringerne og kræver handling. CO2-udledningen må reduceres og CO2 trækkes ud af luften ved bevaring og nyplantning af skov, da skove er det mest effektive middel til at opsuge drivhusgasser.

FN anbefaler, at der plantes mere skov i verden for at opsamle CO2, så skov spiller en nøglerolle, hvis globale klimamål skal nås.

Herhjemme kulminerer kampagnen ”Plant et træ” med et tv-show lørdag d. 14/9 2019, hvor målet er at plante 1 million træer i Danmark.Danmark er et af de lande i Europa, som har relativt mindst skov. Med kun 14% er det af særligt stor vigtighed, at eksisterende skov i Danmark bevares, og ny skov etableres. Det forekommer derfor paradoksalt, at Frederikssund Kommune tillader fældning af skoven ved Thorstedlund for at give plads til højhusbyggeri, mens resten af Danmark og andre lande går i modsat retning.

I årevis har man i Frederikssund fældet træer med hård hånd, så der i dag er væsentlig mindre skovvækst tilbage end tidligere, uagtet at netop natur er trækplaster for tilflyttere, som man angler så meget efter.

Det er ingen kunst at ødelægge naturen og opføre betonmastodonter pga. kortsigtede økonomiske hensyn.

Det er derimod en kunst at bevare naturen for eftertiden, så jeg skal bede Byrådet se med alvor på fældning af skoven ved Thorstedlund og understrege, at den er uigenkaldelig! Et gabende grimt ar i fjordskråningen fyldt ud af betonbyggeri vil for evigt stå som en skamstøtte over beslutningstagerne i kommunen.

Lad såvel skov som dyreliv på Thorstedlund leve!