En rundspørge blandt trafikanter der krydser Kronprins Frederiks Bro viser, at 70 pct. føler sig generet af den massive trafik. Arkivfoto

En rundspørge blandt trafikanter der krydser Kronprins Frederiks Bro viser, at 70 pct. føler sig generet af den massive trafik. Arkivfoto

Rundspørge understreger store trafikproblemer på Kronprins Frederiks Bro

Over 70 pct. af borgerne i Frederikssund oplever problemer med at krydse Kronprins Frederiks Bro, det viser ny rundspørge blandt lokalbefolkningen

FREDERIKSSUND Køen ved Kronprins Frederiks Bro i myldretiden er et velkendt problem for de fleste borgere og pendlere, der færdes i Frederikssund og omegn. Og nu sætter en rundspørge blandt befolkningen i Frederikssund tal på, hvor meget trafikken egentlig påvirker borgerne i hverdagen. Det skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Rundspørgen, der er foretaget af Userneeds Panel for Fjordforbindelsen Frederikssund, viser, at over 70 procent af borgerne i Frederikssund og Lejre Kommune oplever problemer med at krydse Kronprins Frederiks Bro. Den viser samtidig, at 62 procent af borgerne i de to kommuner helt undlader at krydse Kronprins Frederiks Bro i myldretiden, mens 35 procent tager hjemmefra i meget god tid på grund af trafikken.

Borgmester i Frederikssund Kommune og bestyrelsesmedlem i Fjordforbindelsen Frederikssund John Schmidt Andersen har kigget på rundspørgen, og siger:

”At myldretidstrafikken ved Kronprins Frederiks Bro skaber problemer for borgerne, er et kendt problem i området, men det er alligevel slående at se, hvor stor en andel af borgerne i lokalområdet, der planlægger deres færden efter trafikken på broen.”

Trafiktal fra Vejdirektoratet viser, at det i gennemsnit tager 15 minutter ekstra at køre over Kronprins Frederiks Bro fra Hornsherred-siden om morgenen i tidsrummet kl. 7-8, end det gør uden for myldretiden. Om eftermiddagen i tidsrummet kl. 15-16 tager det i gennemsnit 10 minutter længere at køre over Kronprins Frederiks Bro, end det gør uden for myldretiden.

Cirka 1200 biler i timen kører mod øst over Kronprins Frederiks Bro om morgenen og mod vest om eftermiddagen, og i samme tidsrum kører cirka 700 biler i den anden retning. I 2017 kørte cirka 20.300 biler i gennemsnit over Kronprins Frederiks Bro i døgnet.

”Rundspørgen og de forlængede køretider i myldretiden understreger behovet for Kronprinsesse Marys Bro. Når den nye fjordforbindelse åbner, kan borgere og pendlere krydse Roskilde Fjord via to broer, og de behøver ikke længere spilde deres tid på at sidde i kø eller tilrettelægge deres hverdag og aktiviteter efter trafikken på og omkring Kronprins Frederiks Bro,” siger John Schmidt Andersen.

Kronprinsesse Marys Bro åbner for trafik inden udgangen af 2019.

Om rundspørgen

Rundspørgen består af 396 online-spørgeskemaer udfyldt af borgere i Frederikssund og Lejre Kommune. Rundspørgen er gennemført via Userneeds panel i perioden 17. april-2. maj 2018. Der er gennemført 248 interviews i Frederikssund Kommune og 137 i Lejre Kommune.

Publiceret 18 September 2018 00:00

SENESTE TV