Foto: Birgitte Masson

Foto: Birgitte Masson

Plastikkirurgisk klinik er flyttet i større lokaler

Frederikssund Plastikkirurgisk Klinik åbnede i 2005. Nu er klinikken flyttet til nye og større lokaler

Af
Birgitte Masson

FREDERIKSSUND Når næsen skal være lige, flyveørerne rettes ind, barmen forstørres eller noget helt fjerde, så vil Frederikssunds plastikkirurg Abdul Hayee Tareen fremover lægge snittet i helt nye omgivelser.

Frederikssund Plastikkirurgisk Klinik åbnede i 2005 i Jernbanegade, og hvor flere dengang mente, at der temmelig sikkert ikke var et fornuftigt kundeunderlag i Frederikssund, så har Abdul Hayee Tareen og hans hustru og klinikmanager Aneela Tareen bevist, at de så rigtigt, da de valgte at åbne klinik i deres hjemby.

"Kolleger i branchen sagde 'I er skøre, hvordan tør I åbne i Frederikssund," fortæller Aneela Tareen og trækker på smilebåndet.

Men ikke nok med at aftalebogen hurtigt var pænt booket op, så har klinikken haft vokseværk lige siden. I dag hedder adressen Kilde Alle 22, og ligger i bygningen hvor SKAT tidligere holdt til. Med andre ord har ægteparret Tareen netop flyttet klinikken, og dermed fået 450 kvadratmeter til venteværelse, køkken, kontor, undersøgelses- og operationsrum, og ikke mindst et sengeafsnit til de patienter som ikke kan komme hjem med det samme efter operationen.

"I min alder sker der noget hormonelt. Det er ikke sjovt, at det pludselig går den anden vej," fortæller Linda Johansen, 53 år, fra Holbæk. "Derfor har jeg besluttet mig for, at jeg stadig vil se godt ud, og hvis jeg kan få lidt hjælp til det, hvorfor så ikke? Det er anden gang i dag, at jeg skal have lidt fedt-injektioner i ansigtet. Man kan godt blive lidt afhængig og tænke, hvad er det næste?." Foto: Birgitte Masson

"Vi er utrolig glade for, at vi tog beslutningen om at flytte til større lokaler. Tidligere kunne vi ikke tilbyde de behandlinger, som vi kan i dag," siger Aneela Tareen. Det er hende, som sammen med sygeplejesken Dorte Murphy tager imod Lokalavisen. Abdul Hayee Tareen ser vi til gengæld ikke skyggen af. Han står koncentreret foroverbøjet over dagens patienter, som har et ønske om at blive smukkere, eller som Aneela Tareen udtrykker det, som ønsker et friskere udseende.

"Abduls speciale er ansigtsoperationer. Han elsker udfordringer, og når man opererer i ansigtet, så skal man være virkelig god til sit arbejde," fortæller Aneela Tareen. Hun tilføjer, at bryster er noget af det letteste at lave indenfor skønhedskirurgi.

"Vi har kunder fra alle samfundslag og fra det meste af landet, men vi har også mange lokale," fortæller Aneela Tareen. Dorte Murphy tilføjer, at den største kundegruppe er kvinder der har fået børn i alderen 45 plus.

"Vi lever længere, og generelt føler folk sig yngre, end de ser ud. Eksempelvis ved anti-age behandliger tager Abdul fedt fra patienterne selv, og injicerer det med en fin kanyle i ansigtet. Fedt er fantastisk, det får folk til at se friskere ud," siger Dorte Murphy og smiler.

Udover ægteparret Tareen og sygeplejeske Dorte Murphy, er et antal sygeplejesker tilknyttet klinikken, ligesom en kosmetolog laver ansigtsbehandlinger forud for Abdul Tareens operationer.

Publiceret 13 September 2018 11:58

SENESTE TV

Mindeord for Hartvig Sørensen

MINDEORD Der er vikinger, som svinger sværdet, og så er der vikinger, som kan fortælle historier og underholde. Hartvig Sørensen hører til blandt de sidste. Nu blæser Heimdal i hornet, så det kan høres fra fjord til fjord, for nu kommer der blus under de gode historier i Asgård. Endnu en viking er draget ud på sin sidste færd. Hartvig Sørensen sov ind med familien omkring sig tirsdag den 19. marts 84 år gammel.

Hartvig og Lisanne har været med i Vikingespillet siden 1992. Det var datteren Malene, der plagede om at være med, selvom både Lisanne og Hartvig ikke var interesseret i at være med i Vikingespillet, men der var familie og gode venner i Vikingespillet, som overtalte dem, og med et var den lille familie dybt engageret.

Hartvig var gøgler i sine unge dage og rejste rundt med cirkus, hvor han var arbejdsmand og blandt andet passede de vilde kattedyr. Hartvig spillede også med i et band som yngre. Så det var måske ikke så mærkeligt, at Vikingespillet alligevel endte med at blive en stor del af hans liv igennem de sidste 25 år.

Hvor der er vilje, er der vej, og for Hartvig skulle hans vikingeliv ikke begrænses. Så da Hartvig ikke længere gik så godt, og derfor ikke kunne gå på scenen længere, blev han vagt bag scenen, hvor han var med til at sikre, at ingen uvedkommende gik ind bag scenen, og på den måde var Hartvig viking til det sidste.

Hartvig var ikke en viking, der gik stille med dørene, for Hartvig kunne underholde og fortælle gode historier, og han kunne sende kække bemærkninger efter dem, som han holdt af. Hartvig var i flere år en yderst efterspurgt guide i Vikingespillet, for det var ikke kedeligt at være på Hartvigs rundvisningshold, og der var publikummer, som specifikt bad om at blive guidet af Hartvig. Måske var Hartvigs force, at han gav sin egen fortolkning af både Vikingespil og Vikingetid, og så kunne han altid krydre fortællingen med nogle gode historier og vittigheder - og han fornyede sig hvert år.

I forestillingerne var Hartvig som oftest aktør (statist), men han har også haft enkelte roller. Den mest kendte rolle var som Kong Adils i Rolf Krake i 1996. En rolle han ifølge dronningen, der spillede hans hustru i forestillingen, var meget stolt af. Hartvig har også været statist i flere danske spillefilm blandt andet i filmen om Grev Axel, hvor han havde en enkelt replik som portvagt.

Hartvig var ikke kun et kendt ansigt i Vikingespillet. Hartvig kørte igennem mange år taxa i Frederikssund, og før det var det lastbil og bus. Hartvig kunne lide livet på vejene, hvor han helt sikkert har mødt mange mennesker, der har nydt godt af hans vittigheder og gode humør. Hartvig var nærværende, et lunt og godt menneske, der i festligt lag gerne gav den på tangenterne på elorgelet.

Så kære vikinger i Asgård, gamle venner fra vikingehytten Tjalfe, der allerede er draget til Asgård, nu kommer Hartvig til jer - en familiefar, en gøgler, en humoristisk historiefortæller, en ven og en viking af hjertet. Skænk mjøden og læg en brændeknude på bålet.

Æret være Hartvigs minde – år og fred.

Camilla Dupont, Formand for Frederikssund Vikingespil

Hartvig Sørensen bisættes tirsdag den 26. marts kl. 12.30 fra Græse kirke.