Nikolaj Andersen Bischoff foran det telt, som har været hans soveværelse gennem det sidste år. Foto: Jakob Simonsen

Nikolaj Andersen Bischoff foran det telt, som har været hans soveværelse gennem det sidste år. Foto: Jakob Simonsen

Slangerups sejeste spejder: Nikolaj har sovet i telt i et år

Gennem sne, regn, blæst og sommervarme har Nikolaj Andersen Bischoff nu sovet i telt i et helt år.

Af
Jakob Frausig Simonsen

De fleste mennesker har på et tidspunkt i deres liv prøvet at sove i telt. Måske en enkelt nat eller to i løbet af en sommer engang? Måske regnede det? Måske var det den bedste tur i dit liv og måske blev du for evigt skræmt væk af utætte soveposer og gennemblødt skiftetøj. Mulighederne er mange og minderne forskellige, når vi kommer til at tale om vores erfaringer udi at tilbringe natten i det fri i ly af en teltdug.

Men uanset hvad du kan diske op med af historier, så kommer du formentlig til kort, hvis du en dag skal sammenligne erfaringer med 11 årige Nikolaj Andersen Bischoff fra Slangerup.

Han har nemlig netop gjort sig fortjent til at bære spejdernes "Snorky" mærke på sin uniform. En udmærkelse, som viser, at han har tilbragt 365 nætter i et telt. I træk!

Søster inspirerede

Nikolai Andersen Bischoff er en del af Erik Ejegod spejdergruppe i Slangerup, som han har været medlem af i 6 år. Og lysten til at være spejder har han ikke fra fremmede. Faktisk mødtes hans forældre hinanden som unge spejdere, og i dag er både far, Jens Andersen Bischoff, og Nikolajs to søstre aktive i Erik Ejegod gruppen hos spejderne i Slangerup. Og inspirationen til at gennemføre bedriften kom da også hjemmefra.

"Min søster havde gjort det, og så tænkte jeg, at det kunne jeg også godt klare," siger Nikolaj Andersen Bischoff.

Som sagt så gjort. Men selvom det har været en god oplevelse, så ser både Nikolaj og resten af familien frem til, at han igen skal have fast tag over hovedet om natten.

"Jeg glæder mig til at sove i min egen seng igen. Og så glæder min mor sig til at teltet kan blive pillet ned igen. Hun synes ikke, det er så pænt at have det stående i haven," siger han

Hvordan det overståede projekt skal fejres, ligger endnu ikke helt klart. Men Nikolaj Andersen Bischoff har ihvertfald ét beskedent ønske til den næste morgensamling hos spejderne.

"Noget med croissanter og morgenmad. Det ville være hyggeligt," slutter han

Publiceret 12 September 2018 11:52

SENESTE TV