Katjas bror fik kræft: Nu har hun startet indsamlingen Campus Knækker Cancer

Frederikssund Campus nøjes ikke med at uddanne folk. Med indsamlingen Campus Knækker Cancer står man også sammen for at komme sygdommen til livs

Af
Birgitte Masson

FREDERIKSSUND Katja Vittrup Carlsen var bare syv år gammel, da hendes storebror fik konstateret kræft. Hun husker, at hun syntes det var uvirkeligt. Som lille forstod hun ikke rigtigt alvoren af det. Det gjorde hun til gengæld, da lægerne i xxx kunne konstatere, at den frygtede sygdom var vendt tilbage.

I dag er hendes bror blevet erklæret rask.

"Vi har lige fået de sidste tal, og alt så godt ud. Det er en stor lettelse for hele familien," fortæller Katja og smiler.

Men Katja glemmer ikke, hvor svært det var, ikke at kunne gøre noget mens broren var syg. Så da hun i foråret fik ideen til, hvordan hun kunne hjælpe, gik det stærkt.

Jeg ville starte en indsamling på Campus Frederikssund. Vi er flere, som har haft sygdommen tæt inde på livet, eller som selv har været ramt af kræft."

"Med dette projekt føler jeg, at jeg kan udnytte sygdomsforløbet til noget positivt. Frustrationen over at jeg bare kunne se på, mens min bror var syg, er vendt til noget kontruktivt."

Stor opbakning

Det første Katja gjorde var, at henvende sig til rektor på Knord Heidi Post Dam.

"Hun var på med det samme, og anbefalede blandt andet, at jeg tog fat i elevrådet. Her var det, at min veninde Line (Vestergaard Dahl, red.) kom ind i billedet. Vi går i samme klasse. Det er dejligt at have hende med. Hun har et godt hjerte og vil rigtig gerne hjælpe til, " fortæller Katja om veninden og klassekammeraten Line.

De er ialt 13 elever, som er med i arbejdsgruppen bag Campus Knækker Cancer. Men hele Campus, som tæller over 1000 elever, kommer til at deltage i den store Campusdag fredag den 14. september, hvor en af hovedaktiviteterne er Knæk Cancer løbet. Et sponsorløb, som foregår rundt om campus, hvor elverne kan løbe penge ind til Knæk Cancer. Beløbets størrelse afhænger af, hvor mange omgange der løbes. Katja fortæller, at Frederikssund Erhverv bidrager med 5.000 kroner ved 500 km og 10.000 kroner, hvis eleverne løber ialt 1000 km ind.

Kunne ikke overvære showet

"Vi har også arrangeret en banko aften, hvor der vil være fede præmier på højkant, som er sponsoreret af virksomheder i Frederikssund og omegn, som også ønsker at støtte dette formål," fortæller Katja med begejstring i stemmen.

Bankoaftenen finder sted den 25. oktober. Billetter kan købes i døren eller på billetnet.dk. Pengene herfra vil også ubeskåret gå til Knæk Cancer. Til dette arrangement har eleverne sørget for, at der vil være live musikere og en café med forskellige snacks, kage og kaffe.

Når det store indsamlingsshow løber over skærmen lørdag den 27. oktober kl. 20 på TV 2. Vil Katja denne gang følge med i indsamlingen.

"Det kunne jeg ikke, da min bror var syg. Det var for svært at overvære showet. Så i stedet gik min familie ud at spise i stedet for. Men i år kan jeg heldigvis godt se med," siger Katja og tilføjer:

"Det betyder virkelig meget for mig, at så mange bakker op om det og gider bruge tid på det."

Publiceret 11 September 2018 00:00

SENESTE TV