Højre hånd på musen, den venstre på tastaturet og fuld fokus. Sebastian er klar til at udfordre de bedste Fortnite spillere i verden. Foto: Jakob Simonsen

Sebastian i sit rette element. Foto: Jakob Simonsen

Drømmejob: Sebastian har fået Fortnite-kontrakt

Sebastian Sommer Kjær på blot 14 år er en af de bedste indenfor sit felt og har nu fået chancen for at gøre hobbyen til sin levevej.

Af
Jakob Frausig Simonsen

Fortnite. Siger navnet dig noget? Hvis ikke, så er du med stor sandsynlighed født et godt stykke tid før årtusindskiftet. Og hvis det gør, så hører du måske til den stadig større gruppe af unge, som drømmer om at gøre det til sin levevej.

Fortnite er nemlig navnet på et computerspil, som siden sommeren 2017 har taget spilverdenen med storm. Mere end 125 millioner spillere på verdensplan, vurderede firmaet bag spillet, Epic Games, i juni måned at være nået op på. Og blandt de bedste af de mange aktive spillere, finder vi altså 14 årige Sebastian Sommer Kjær fra Slangerup.

Han har netop skrevet under på sin første professionelle kontrakt med E-sportsorganisationen Team Singularity, som satser stort på deltagelsen i det kommende Fortnite World Cup, som skal afholdes i løbet af 2019.

100.000.000$

Og det er absolut ikke småpenge, som de dygtigste Fortnite spillere i hele verden skal dyste om. Epic Games har udlovet en samlet præmiepulje på 100 millioner dollars, fordelt over en lang række events, som skal afholdes i hele verden.

Og udsigten til at skulle teste egne evner mod de bedste i verden, og måske endda spille med om præmipenge i den sjove ende af skalaen, er noget som Sebastian Sommer Kjær ser frem til.

"Jeg glæder mig utrolig meget til at komme i gang. Det bliver en udfordring, men jeg tror på, at jeg kan klare det," siger han.

De økonomiske forhold og længden af sin kontrakt kan Sebastian ikke komme ind på. Men både mor, Malene Sommer Garby, og far, Nikolaj Kjær, er begejstrede for forhandlingerne med Team Singularity og spændt over det eventyr, som deres søn er ved at begive sig ud på.

"De har været enormt søde og imødekommende. Vi har haft en god dialog hele vejen igennem og har fået svar på alle de ting, vi har været i tvivl om. Så vi glæder os til at se, hvordan det hele kommer til at gå. Og uanset hvad, står vi 100 procent bag Sebastian hele vejen," siger Malene Sommer Garby.

Publiceret 11 September 2018 11:58

SENESTE TV