Frederikssund Vikingespil er af TV2 Lorry nomineret til prisen Årets Fantastisk Fællesskab. Pressefoto

Frederikssund Vikingespil er af TV2 Lorry nomineret til prisen Årets Fantastisk Fællesskab. Pressefoto

Vikingespil nomineret til TV2-pris

Frederikssund Vikingespil er nomineret til prisen Årets Fantastisk Fællesskab

Frederikssund Til lykke. Frederikssund Vikingespil er blandt de ti fællesskaber, som TV 2 Lorry har nomineret til prisen som Årets Fantastiske Fællesskab.

"Det glæder både formand og forening. Frederikssund Vikingespil har eksisteret siden 1952. Fællesskabet var et af fundamenterne i tilblivelsen, og er den dag i dag fortsat dét, der lægges allermest vægt på blandt de hundrede af vikinger, der er en del af foreningen," skriver Frederikssund Vikingespil i en pressemeddelelse.

Camilla Dupont, formand for Frederikssund Vikingespil siger:

“Nomineringen betyder utrolig meget for mig som formand og for alle de 450 vikinger i foreningen. Det er netop det fantastiske fællesskab hos os, der gør det muligt år efter år at skabe en forestilling, der ses af 17.000 gæster, arrangere markeder i løbet af året og bespise og beværte tusindvis af gæster i Vikingernes Verden. Uden et fantastisk fællesskab ville der ikke være et Vikingespil i Frederikssund.“

Kapp

Publiceret 10 September 2018 00:30

SENESTE TV

DEBAT: Skolepolitikken er i vejen for vores børn, folkeskole og Vinge

Fra 6. klasse skal eleverne på Ådalens Skole danne nye klasser, da de samtidig skal vælge linier med et særligt fokus.

De nuværende fire 5. klasser på skolen er overfyldte med med 25 til 27 elever pr. klasse, da de siden skolestarten er vokset med ca. en elev pr. klasse hvert år.

Derfor er det oplagt, at man efter sommerferien fordeler eleverne i fem klasser i stedet fire. Derved ville klasserne ligge tæt op af gennemsnittet for både Frederikssund Kommune og Danmark i øvrigt, og der ville være plads til nye elever, som flytter ind i Ådalens Skoles skoledistrikt, som jo dækker både byggeriet ved den gamle Oppe Sundby Skole og ikke mindst Vinge.

Men nej, byrådets uddannelsesudvalg har sagt ”nej” til at forsøge at finde pengene en ekstra klasse, efter at over 100 forældre på årgangen støttede en henvendelse til udvalget, der forklarede behovet for fem klasser efter sommerferien.

Skolen må godt lave fem klasser, men den får kun økonomi til fire.

Konsekvensen af, at vi ikke prioriterer folkeskolen, rammer flere steder.

Det går naturligvis hårdt ud over eleverne, som allerede nu lider under de store klasser, der proppes ind lokaler, der ikke bygget til 27 elever, mens lærerkontakten og mulighederne for at levere den diffentierede undervisning, som eleverne har krav på, bliver minimal.

Men vi er også nødt til at erkende, at skolepolitikken står i vejen for, at skolen kan tiltrække de lærere som den pt. mangler.

Det er ganske enkelt ikke gode arbejdsvilkår for en lærer at skulle undervise en overfyldt klasse med 27 elever.

Og så rammer det naturligvis også kommunens smertensbarn - Vinge.

Man må spørge sig selv hvor attraktivt det er at flytte til Vinge, hvis sønnike skal klemmes ind i distriksskolen som elev nr. 28 eller 29?