Slangerup Bibliotek åbner dørene til en dag med swingende jazz med The Jazz Gentlemen. Pressefoto

Slangerup Bibliotek åbner dørene til en dag med swingende jazz med The Jazz Gentlemen. Pressefoto

The Jazz Gentlemen på Slangerup Bibliotek

SLANGERUP I anledning af Snake City Jazzfestival åbner Slangerup Bibliotek dørene til en dag med swingende jazz med The Jazz Gentlemen. Koncerten finder sted torsdag d. 23. august kl. 15-16.

The Jazz Gentlemen spiller triojazz. Trioen lover jazz med lyden af nordiske toner, blandet op med swingende amerikansk traditionel jazz.

Repertoiret spænder lige fra de amerikanske jazzstandards, til pop-rock sange i jazz forklædning og videre over til den danske vise og sangskat.

De tre musikere mødte hinanden første gang for 15 år siden på musikkonservatoriet og har i de seneste år, spillet et utal af spillejobs rundt i landet.

The Jazz Gentlemen består af Nicolai Majland, piano, Jakob Lind Lauritsen, kontrabas og Morten Hæsum på trommer.

Der er gratis adgang til koncerten og tilmelding er ikke nødvendig - så kom ind på biblioteket og nyd den swingende jazz.

Lørdag d. 25. august kan du møde biblioteket på Kongensgade til Snake City Markedsdagen, hold øje med bibliotekscyklen.

Publiceret 16 August 2018 12:18

SENESTE TV

DEBAT: Skolepolitikken er i vejen for vores børn, folkeskole og Vinge

Fra 6. klasse skal eleverne på Ådalens Skole danne nye klasser, da de samtidig skal vælge linier med et særligt fokus.

De nuværende fire 5. klasser på skolen er overfyldte med med 25 til 27 elever pr. klasse, da de siden skolestarten er vokset med ca. en elev pr. klasse hvert år.

Derfor er det oplagt, at man efter sommerferien fordeler eleverne i fem klasser i stedet fire. Derved ville klasserne ligge tæt op af gennemsnittet for både Frederikssund Kommune og Danmark i øvrigt, og der ville være plads til nye elever, som flytter ind i Ådalens Skoles skoledistrikt, som jo dækker både byggeriet ved den gamle Oppe Sundby Skole og ikke mindst Vinge.

Men nej, byrådets uddannelsesudvalg har sagt ”nej” til at forsøge at finde pengene en ekstra klasse, efter at over 100 forældre på årgangen støttede en henvendelse til udvalget, der forklarede behovet for fem klasser efter sommerferien.

Skolen må godt lave fem klasser, men den får kun økonomi til fire.

Konsekvensen af, at vi ikke prioriterer folkeskolen, rammer flere steder.

Det går naturligvis hårdt ud over eleverne, som allerede nu lider under de store klasser, der proppes ind lokaler, der ikke bygget til 27 elever, mens lærerkontakten og mulighederne for at levere den diffentierede undervisning, som eleverne har krav på, bliver minimal.

Men vi er også nødt til at erkende, at skolepolitikken står i vejen for, at skolen kan tiltrække de lærere som den pt. mangler.

Det er ganske enkelt ikke gode arbejdsvilkår for en lærer at skulle undervise en overfyldt klasse med 27 elever.

Og så rammer det naturligvis også kommunens smertensbarn - Vinge.

Man må spørge sig selv hvor attraktivt det er at flytte til Vinge, hvis sønnike skal klemmes ind i distriksskolen som elev nr. 28 eller 29?