Siden 1879 har der været købmand i Skuldelev. Foto: Birgitte Masson

Siden 1879 har der været købmand i Skuldelev. Foto: Birgitte Masson

Købmand var lukningstruet, nu udvider de takket være stærkt fælleskab i Skuldelev

Butiksdød koster et lokalsamfund dyrt. Men det er muligt at redde de lidende dagligvarebutikker i landsbyerne, det har man bevist i Skuldelev

Af
Birgitte Masson

SKULDELEV Siden 1879 har der været købmand i Skuldelev. Men i marts sidste år så uddeler i Hornsherred Brugsforening Søren Brøgger sig nødsaget til at samle byens borgere til et medlemsmøde. Kort og godt kæmpede Skuldelevs Dagli' Brugsen med en dårlig omsætning, og hvis ikke den negative spiral blev vendt, så ville forretningen på sigt ende med at dreje nøglen om, akkurat som så mange andre små købmænd rundt om på landet. Men Søren Brøgger kunne ikke vende udviklingen alene:

Maj-Britt Høeg og Susanne Arps har boet i Skuldelev i henholdsvis 29 og 9 år.

Maj-Britt Høeg og Susanne Arps har boet i Skuldelev i henholdsvis 29 og 9 år. "Jeg kører allerhelst herned og handler, med mindre jeg skal handle virkelig stort ind, så kører jeg til Skibby," siger Maj-Britt Høeg og fortsætter: "Hvis Dagli Brugsen og skolen forsvinder, så dør vi." Begge er glade for, at borgerne ved fælles indsats har vendt udviklingen for byens Dagli Brugsen. Foto: Birgitte Masson

"Kort fortalt fik borgerne at vide, at den eneste måde vi kunne overleve på var, hvis de ville bakke op om forretningen - det vil sige hvis de ville handle hos os," fortæller Søren Brøgger. Men ikke nok med det, byens borgere fik også at vide, at vendte udviklingen, så ville de få en helt ny dagligvarebutik.

"Så der er vi nu. Lige nu leder vi efter den rigtige beliggenhed, og har to-tre mulige byggegrunde i tankerne," siger Søren Brøgger. Han tilføjer, at der er to krav til beliggenheden. Dels skal forretningen ligge centralt for byens borgere, og samtidig skal den ligge på et strategisk godt sted, i forhold til trafikken der passerer Skuldelev.

"Den nye brugs vil blive ca. 700 kvm, og dermed dobbelt så stor som den eksisterende," fortæller Søren Brøgger. Han tør godt satse på Hornsherred, for som han siger:

"Jeg tror, Hornsherred står foran en positiv udvikling i fremtiden, blandt andet på grund af den nye bro som snart står færdig."

Publiceret 15 August 2018 10:24

SENESTE TV