Siden 1879 har der været købmand i Skuldelev. Foto: Birgitte Masson

Siden 1879 har der været købmand i Skuldelev. Foto: Birgitte Masson

Købmand var lukningstruet, nu udvider de takket være stærkt fælleskab i Skuldelev

Butiksdød koster et lokalsamfund dyrt. Men det er muligt at redde de lidende dagligvarebutikker i landsbyerne, det har man bevist i Skuldelev

Af
Birgitte Masson

SKULDELEV Siden 1879 har der været købmand i Skuldelev. Men i marts sidste år så uddeler i Hornsherred Brugsforening Søren Brøgger sig nødsaget til at samle byens borgere til et medlemsmøde. Kort og godt kæmpede Skuldelevs Dagli' Brugsen med en dårlig omsætning, og hvis ikke den negative spiral blev vendt, så ville forretningen på sigt ende med at dreje nøglen om, akkurat som så mange andre små købmænd rundt om på landet. Men Søren Brøgger kunne ikke vende udviklingen alene:

Maj-Britt Høeg og Susanne Arps har boet i Skuldelev i henholdsvis 29 og 9 år.

Maj-Britt Høeg og Susanne Arps har boet i Skuldelev i henholdsvis 29 og 9 år. "Jeg kører allerhelst herned og handler, med mindre jeg skal handle virkelig stort ind, så kører jeg til Skibby," siger Maj-Britt Høeg og fortsætter: "Hvis Dagli Brugsen og skolen forsvinder, så dør vi." Begge er glade for, at borgerne ved fælles indsats har vendt udviklingen for byens Dagli Brugsen. Foto: Birgitte Masson

"Kort fortalt fik borgerne at vide, at den eneste måde vi kunne overleve på var, hvis de ville bakke op om forretningen - det vil sige hvis de ville handle hos os," fortæller Søren Brøgger. Men ikke nok med det, byens borgere fik også at vide, at vendte udviklingen, så ville de få en helt ny dagligvarebutik.

"Så der er vi nu. Lige nu leder vi efter den rigtige beliggenhed, og har to-tre mulige byggegrunde i tankerne," siger Søren Brøgger. Han tilføjer, at der er to krav til beliggenheden. Dels skal forretningen ligge centralt for byens borgere, og samtidig skal den ligge på et strategisk godt sted, i forhold til trafikken der passerer Skuldelev.

"Den nye brugs vil blive ca. 700 kvm, og dermed dobbelt så stor som den eksisterende," fortæller Søren Brøgger. Han tør godt satse på Hornsherred, for som han siger:

"Jeg tror, Hornsherred står foran en positiv udvikling i fremtiden, blandt andet på grund af den nye bro som snart står færdig."

Publiceret 15 August 2018 10:24

SENESTE TV

Året er startet godt for FC Fjordbold.

Lørdag eftermiddag vandt holdet igen, og har nu hentet fuld gevinst i begge kampe hidtil i 2019.

Men hvor sidste uges 6-1 sejr mod Albertlund IF blev hentet med flot spil og relativt overbevisende, så var der mere mudder i maskineriet i dagens hjemmekamp mod Nørrebro Futsal.

Møllegaardhallen dannede en flot ramme om kampen, og fra start lignede det igen, at Fjordbold ville spadsere sig til en overbevisende sejr, da man allerede efter tre minutters spil var foran 2-0 på mål af henholdsvis Brian Mengel og Marco Aurelio.

Men herfra mistede Fjordbold lidt gnisten og gæsterne spillede sig fint ind i kampen. På få minutter midt i første halvleg fik de også scoret to mål, og således kom gæsterne på omgangshøjde. På dette tidspunkt var kampen meget lige og bølgede frem og tilbage.

Kort før pausen fik hjemmeholdet så et vigtigt rygstød, da Marco Aurelio fik scoret til 3-2. Målet var til gengæld værd at vente på.

Brian Mengel spurtede frem i venstre side, hvorefter han spillede på tværs til Marco Aurelio, der med et elegant chip fik bolden over keeperen og i nettet.

I anden halvleg var Fjordbold fortsat ikke sprudlende som til at starte med, men de fik lukket mere ned for gæsterne, der havde vanskeligere ved at komme til afslutninger end i første halvleg.

Mål blev der ikke scoret mange af, og hjemmeholdet tillod sig endda at misse et straffespark undervejs. Men en af kampens store oplevelser var ligesom sidst Brian Mengel – og han fik lidt ro på holdet og hjemmepublikummet med målet til 4-2.

I kampens allersidste minut kom så også Morten Hauglund på scoringslisten, og dermed sluttede det 5-2. Et resultat, der får sejren til at fremstå mere overbevisende end den i virkeligheden var.

Skarphed og koncentration bliver to vigtige fokusområder, når FC Fjordbold spiller igen i den kommende weekend. Der venter nemlig København Futsal, som netop nu indtager 1. pladsen i Liga Øst. København har fortsat ikke tabt, men Fjordbold kan hænge optimismen på det faktum, at den omvendte kamp sluttede 4-4, og hvor Fjordbold i den grad var ovenpå flere gange undervejs.