Så festligt kan det se ud, når Stafet For Livet bliver skudt igang. Arkivfoto

Så festligt kan det se ud, når Stafet For Livet bliver skudt igang. Arkivfoto

Et døgn med holdstafet til Stafet For Livet

Det er i weekenden, at det går løs med Stafet For Livet. Her kan alle, der vil støtte Kræftens Bekæmpelse, deltage

Så er det i weekenden den 18.-19. august klokken 10-10, at vi åbner dørene for Stafet For Livet – Frederikssund 2018.

Stafet For Livet er et døgn med holdstafet, aktiviteter, underholdning og oplysning, der giver håb og støtte til alle, der er berørt af kræft. Stafetten symboliserer, at det er hårdt arbejde døgnet rundt at leve med kræft. Stafet For Livet handler om at være sammen og glæde sig over livet. Det bliver fejret med underholdning og aktiviteter for alle aldre.

Stafetten bliver skudt i gang af Rasmus Stoklund efterfulgt af Pernille Højmark. Årets program byder derudover bl.a. på live musik, zumba, line dance, børneunderholdning med kyllingekast og klovnen Vupti. Derudover kommer TV-læge, skuespiller og fighter Charlotte Børving og holder foredrag. Aftenens højdepunkt er lysceremonien, hvor alle kan tænde et lys for en de holder af, mens mørket falder på. Det er en helt speciel og meget smuk oplevelse.

ALLE ER VELKOMNE

Alle kan tilmeldes sig med et hold, eller blot kigge forbi i løbet af stafet døgnet. Man er også velkommen til bare at gå et par runder med de andre deltagere, og mærke fællesskabet, eller komme og se noget af underholdningen.

Læs meget mere på: Stafetforlivet.dk/Frederikssund. Her kan man også tilmelde sig et hold og forudbestille mad til stafetten. Det foregår i Slangerup Idræts- og Kulturcenter, Idrætsvej 3-50.

Alle donationer går til Kræftens Bekæmpelse.

Publiceret 14 August 2018 00:00

SENESTE TV

DEBAT: Skolepolitikken er i vejen for vores børn, folkeskole og Vinge

Fra 6. klasse skal eleverne på Ådalens Skole danne nye klasser, da de samtidig skal vælge linier med et særligt fokus.

De nuværende fire 5. klasser på skolen er overfyldte med med 25 til 27 elever pr. klasse, da de siden skolestarten er vokset med ca. en elev pr. klasse hvert år.

Derfor er det oplagt, at man efter sommerferien fordeler eleverne i fem klasser i stedet fire. Derved ville klasserne ligge tæt op af gennemsnittet for både Frederikssund Kommune og Danmark i øvrigt, og der ville være plads til nye elever, som flytter ind i Ådalens Skoles skoledistrikt, som jo dækker både byggeriet ved den gamle Oppe Sundby Skole og ikke mindst Vinge.

Men nej, byrådets uddannelsesudvalg har sagt ”nej” til at forsøge at finde pengene en ekstra klasse, efter at over 100 forældre på årgangen støttede en henvendelse til udvalget, der forklarede behovet for fem klasser efter sommerferien.

Skolen må godt lave fem klasser, men den får kun økonomi til fire.

Konsekvensen af, at vi ikke prioriterer folkeskolen, rammer flere steder.

Det går naturligvis hårdt ud over eleverne, som allerede nu lider under de store klasser, der proppes ind lokaler, der ikke bygget til 27 elever, mens lærerkontakten og mulighederne for at levere den diffentierede undervisning, som eleverne har krav på, bliver minimal.

Men vi er også nødt til at erkende, at skolepolitikken står i vejen for, at skolen kan tiltrække de lærere som den pt. mangler.

Det er ganske enkelt ikke gode arbejdsvilkår for en lærer at skulle undervise en overfyldt klasse med 27 elever.

Og så rammer det naturligvis også kommunens smertensbarn - Vinge.

Man må spørge sig selv hvor attraktivt det er at flytte til Vinge, hvis sønnike skal klemmes ind i distriksskolen som elev nr. 28 eller 29?