Undersøgelser viser, at mange piger stoppede med at spille badminton, når de kom i gymnasiet, men i dag stopper de allerede i 13-15 års alderen.
Debbie Lynch har grundlagt ”Girls in Sport”, som netop har fokus på at skabe mere trivsel hos spillerne, samtidig med at de træner hårdt.

Undersøgelser viser, at mange piger stoppede med at spille badminton, når de kom i gymnasiet, men i dag stopper de allerede i 13-15 års alderen. Debbie Lynch har grundlagt ”Girls in Sport”, som netop har fokus på at skabe mere trivsel hos spillerne, samtidig med at de træner hårdt.

Badminton kæmper for at beholde piger i sporten

Slangerup-træner siger i ny bog, at forældre presser deres børn for meget

SLANGERUP Det var en kæmpe triumf for dansk badminton, da damedoublen Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen i foråret vandt den prestigefyldte All England-turnering. Men nu stopper parret, da Kamilla Rytter Juhl er gravid.

Parret har været et forbillede for mange piger, men i dag holder flere piger op i en tidlig alder. Mange stopper allerede som 13-årige, hvor det tidligere var i 16-års aldren, når de begyndte i gymnasiet.

Det fortæller den erfarne træner i Slagerup Badmintonklub Debbie Lynch i bogen "Vi går til badminton". Hun mener, at forældre nogle gange har for store forventninger til deres døtre:

"Forældrene er utrolig resultatorienterede og presser børnene og skælder dem ud, hvis de ikke præsterer. Derfor oplever jeg som træner, at mange piger holder op til badminton. Før stoppede mange piger, når de kom i gymnasiet, men i dag stopper de allerede i 13-15 års alderen," siger hun.

Debbie Lynch har grundlagt ”Girls in Sport”, som netop har fokus på at skabe mere trivsel hos spillerne, samtidig med at de træner hårdt.

Den danske landsholdstræner for spillere under 15 år er også opmærksom på, at der skal en særlig indsats til for at holde på pigerne.

"Jeg er blevet mere opmærksom på, at ting udenfor banen også kan fylde rigtig meget. Der kan være kliker eller grupper især blandt pigerne," siger landsholdstræner Thomas Nielsen.

Han har ændret træningerne, så der bliver mere tid til, at pigerne kan snakke med hinanden og træneren både før og efter træningen.

"Pigerne har mere behov for noget socialt – tid til at hygge og tale med de andre. Det er meget, meget vigtigt, for at vi kan få pigerne til at blive ved med at gå til badminton," siger Thomas Nielsen. Pressemeddelse

Publiceret 14 August 2018 00:00

SENESTE TV