Undersøgelser viser, at mange piger stoppede med at spille badminton, når de kom i gymnasiet, men i dag stopper de allerede i 13-15 års alderen.
Debbie Lynch har grundlagt ”Girls in Sport”, som netop har fokus på at skabe mere trivsel hos spillerne, samtidig med at de træner hårdt.

Undersøgelser viser, at mange piger stoppede med at spille badminton, når de kom i gymnasiet, men i dag stopper de allerede i 13-15 års alderen. Debbie Lynch har grundlagt ”Girls in Sport”, som netop har fokus på at skabe mere trivsel hos spillerne, samtidig med at de træner hårdt.

Badminton kæmper for at beholde piger i sporten

Slangerup-træner siger i ny bog, at forældre presser deres børn for meget

SLANGERUP Det var en kæmpe triumf for dansk badminton, da damedoublen Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen i foråret vandt den prestigefyldte All England-turnering. Men nu stopper parret, da Kamilla Rytter Juhl er gravid.

Parret har været et forbillede for mange piger, men i dag holder flere piger op i en tidlig alder. Mange stopper allerede som 13-årige, hvor det tidligere var i 16-års aldren, når de begyndte i gymnasiet.

Det fortæller den erfarne træner i Slagerup Badmintonklub Debbie Lynch i bogen "Vi går til badminton". Hun mener, at forældre nogle gange har for store forventninger til deres døtre:

"Forældrene er utrolig resultatorienterede og presser børnene og skælder dem ud, hvis de ikke præsterer. Derfor oplever jeg som træner, at mange piger holder op til badminton. Før stoppede mange piger, når de kom i gymnasiet, men i dag stopper de allerede i 13-15 års alderen," siger hun.

Debbie Lynch har grundlagt ”Girls in Sport”, som netop har fokus på at skabe mere trivsel hos spillerne, samtidig med at de træner hårdt.

Den danske landsholdstræner for spillere under 15 år er også opmærksom på, at der skal en særlig indsats til for at holde på pigerne.

"Jeg er blevet mere opmærksom på, at ting udenfor banen også kan fylde rigtig meget. Der kan være kliker eller grupper især blandt pigerne," siger landsholdstræner Thomas Nielsen.

Han har ændret træningerne, så der bliver mere tid til, at pigerne kan snakke med hinanden og træneren både før og efter træningen.

"Pigerne har mere behov for noget socialt – tid til at hygge og tale med de andre. Det er meget, meget vigtigt, for at vi kan få pigerne til at blive ved med at gå til badminton," siger Thomas Nielsen. Pressemeddelse

Publiceret 14 August 2018 00:00

SENESTE TV

Året er startet godt for FC Fjordbold.

Lørdag eftermiddag vandt holdet igen, og har nu hentet fuld gevinst i begge kampe hidtil i 2019.

Men hvor sidste uges 6-1 sejr mod Albertlund IF blev hentet med flot spil og relativt overbevisende, så var der mere mudder i maskineriet i dagens hjemmekamp mod Nørrebro Futsal.

Møllegaardhallen dannede en flot ramme om kampen, og fra start lignede det igen, at Fjordbold ville spadsere sig til en overbevisende sejr, da man allerede efter tre minutters spil var foran 2-0 på mål af henholdsvis Brian Mengel og Marco Aurelio.

Men herfra mistede Fjordbold lidt gnisten og gæsterne spillede sig fint ind i kampen. På få minutter midt i første halvleg fik de også scoret to mål, og således kom gæsterne på omgangshøjde. På dette tidspunkt var kampen meget lige og bølgede frem og tilbage.

Kort før pausen fik hjemmeholdet så et vigtigt rygstød, da Marco Aurelio fik scoret til 3-2. Målet var til gengæld værd at vente på.

Brian Mengel spurtede frem i venstre side, hvorefter han spillede på tværs til Marco Aurelio, der med et elegant chip fik bolden over keeperen og i nettet.

I anden halvleg var Fjordbold fortsat ikke sprudlende som til at starte med, men de fik lukket mere ned for gæsterne, der havde vanskeligere ved at komme til afslutninger end i første halvleg.

Mål blev der ikke scoret mange af, og hjemmeholdet tillod sig endda at misse et straffespark undervejs. Men en af kampens store oplevelser var ligesom sidst Brian Mengel – og han fik lidt ro på holdet og hjemmepublikummet med målet til 4-2.

I kampens allersidste minut kom så også Morten Hauglund på scoringslisten, og dermed sluttede det 5-2. Et resultat, der får sejren til at fremstå mere overbevisende end den i virkeligheden var.

Skarphed og koncentration bliver to vigtige fokusområder, når FC Fjordbold spiller igen i den kommende weekend. Der venter nemlig København Futsal, som netop nu indtager 1. pladsen i Liga Øst. København har fortsat ikke tabt, men Fjordbold kan hænge optimismen på det faktum, at den omvendte kamp sluttede 4-4, og hvor Fjordbold i den grad var ovenpå flere gange undervejs.