Dannebrogsflag, politi og moddemonstranter plejer at være en fast bestanddel af Rasmus Paludans konfrontations-demonstrationer. Foto: Ritzau Scanpix

Dannebrogsflag, politi og moddemonstranter plejer at være en fast bestanddel af Rasmus Paludans konfrontations-demonstrationer. Foto: Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Antimuslimsk demonstration på Heimdalsvej

Uro, stenkast og brændende biler er ofte scenariet, når det højreradikale parti Stram Kurs demonstrerer i udvalgte "risiko-områder." Den 26.august går det løs på Heimdalsvej

Af
Birgitte Masson

FREDERIKSSUND Nordsjællands Politi holder kortene særdeles tæt ind til kroppen, forud for en demonstration den 26. august på Heimdalsvej i Frederikssund. Her vil den højreradikale advokat Rasmus Paludan fra partiet Stram Kurs besøge bydelen for at demonstrere mod Islam i Danmark.

For en ting er, at Paludan får massiv politibeskyttelse, når han besøger ghettoområder rundt om i landet, men nøjagtigt hvor mange betjente der vil være til stede, og helt præcist hvordan de vil beskytte ham, vil Nordsjællands Politis presseafdeling ikke ud med. Noget tyder dog på, at det ikke vil gå stille af sig. Da Rasmus Paludan den 21. juli demonstrerede i Slagelse, blev biler sat i brand og der blev kastet omkring 70 gasflasker mod ham og politiet.

Rasmus Paludan fra partiet Stram Kurs demonstrerer på Heimdalsvej den 28. august kl. 13-18. Foto: Birgitte Masson

Rasmus Paludan fra partiet Stram Kurs demonstrerer på Heimdalsvej den 28. august kl. 13-18. Foto: Birgitte Masson

I alt har politiet 45 gange måttet assistere, når Paludan har arrangeret demonstrationer. Ofte i områder præget af mange indvandrere.

For Rasmus Paludan er frygt en daglig følgesvend og dødstrusler en del af hverdagen, men det afholder ham ikke fra at demonstrere, for hans frygt for Danmarks fremtid er langt større.

"Jeg er meget bange for Danmarks fremtid, hvis ikke vi ændrer udviklingen," siger Paludan og fortsætter:

"Jeg demonstrerer mod ghettoens samfundstabere, og overordnet mod muslimers manglende evne til at harmonisere med dansk lov og ret. Jeg vil sikre ytringsfriheden," siger Rasmus Paludan og uddyber:

"Når en velintegreret muslim med uddannelse og et godt job kommer hen til mig på gaden, og spørger mig, om jeg synes, at han heller ikke hører hjemme her i landet. Så spørger jeg ham, hvad han siger til, hvis jeg kalder Muhammed for den mest pædofile morder, der nogensinde har levet. Hvis der skal så lidt til, at de tilsidesætter de danske love for at slå mig, så er det vigtigt for mig at sætte fokus på, at der er de her forskelle."

Må nedgradere budskabet

Ved demonstrationen på Heimdalsvej er temaet nedgraderet i forhold til den oprindelige plan:

"Jeg ville have delt 3000 eksemplarer ud af en tegning af profeten Muhammed, der blev taget af en gris," fortæller Rasmus Paludan. Det er tilsyneladende ikke første gang, Paludan har måtte moderere budskabet. Ved en demonstration i Nivå var det oprindeligt planen, at han ville brænde en koran i timen. Det droppede han.

Partiet Stram Kurs har 200 medlemmer. Ved demonstrationen i Frederikssund vil Rasmus Paludan medbringe tegneredskaber, papir og tegneunderlag. Han fortæller, at han regner med, at mange vil komme og tegne Muhammed. I følge Paludan har han anmeldt demonstrationen til Nordsjællands Politi. De har, i følge Paludan, rådet ham til at holde en stående demonstration, fordi det derved vil være nemmere at beskytte ham.

"At det blev Heimdalsvej er på grund af de opringninger jeg har fået, hvor folk fortæller mig, at Heimdalsvej er helt fucked. Loyal to familia har indflydelse i området, så jeg regner med, at der vil være en betragtelig mængde politi den dag. Der kommer typisk aldrig bare en enkelt politipatrulje, når jeg demonstrerer. For eksempel kan der sagtens holde tre mandskabsvogne 20 meter derfra."

Publiceret 14 August 2018 08:40

SENESTE TV

Året er startet godt for FC Fjordbold.

Lørdag eftermiddag vandt holdet igen, og har nu hentet fuld gevinst i begge kampe hidtil i 2019.

Men hvor sidste uges 6-1 sejr mod Albertlund IF blev hentet med flot spil og relativt overbevisende, så var der mere mudder i maskineriet i dagens hjemmekamp mod Nørrebro Futsal.

Møllegaardhallen dannede en flot ramme om kampen, og fra start lignede det igen, at Fjordbold ville spadsere sig til en overbevisende sejr, da man allerede efter tre minutters spil var foran 2-0 på mål af henholdsvis Brian Mengel og Marco Aurelio.

Men herfra mistede Fjordbold lidt gnisten og gæsterne spillede sig fint ind i kampen. På få minutter midt i første halvleg fik de også scoret to mål, og således kom gæsterne på omgangshøjde. På dette tidspunkt var kampen meget lige og bølgede frem og tilbage.

Kort før pausen fik hjemmeholdet så et vigtigt rygstød, da Marco Aurelio fik scoret til 3-2. Målet var til gengæld værd at vente på.

Brian Mengel spurtede frem i venstre side, hvorefter han spillede på tværs til Marco Aurelio, der med et elegant chip fik bolden over keeperen og i nettet.

I anden halvleg var Fjordbold fortsat ikke sprudlende som til at starte med, men de fik lukket mere ned for gæsterne, der havde vanskeligere ved at komme til afslutninger end i første halvleg.

Mål blev der ikke scoret mange af, og hjemmeholdet tillod sig endda at misse et straffespark undervejs. Men en af kampens store oplevelser var ligesom sidst Brian Mengel – og han fik lidt ro på holdet og hjemmepublikummet med målet til 4-2.

I kampens allersidste minut kom så også Morten Hauglund på scoringslisten, og dermed sluttede det 5-2. Et resultat, der får sejren til at fremstå mere overbevisende end den i virkeligheden var.

Skarphed og koncentration bliver to vigtige fokusområder, når FC Fjordbold spiller igen i den kommende weekend. Der venter nemlig København Futsal, som netop nu indtager 1. pladsen i Liga Øst. København har fortsat ikke tabt, men Fjordbold kan hænge optimismen på det faktum, at den omvendte kamp sluttede 4-4, og hvor Fjordbold i den grad var ovenpå flere gange undervejs.