Til Aqua Camp i Slangerup Svømmehal: "Her er plads til alle"

Samværet med andre børn og sjov i vandet trak 80 børn til Aqua Camp i Slangerup Svømmehal

Af
Birgitte Masson

SLANGERUP Slangerup Svømmeklub kan et eller andet. De 2400 medlemmer, som kommer fra store dele af Sjælland, høster ikke bare resultater til svømmestævner i ind- og udland, bredden i svømmeklubben vejer også tungt, for her er der plads til alle. Svømmeklubben har netop holdt Aqua Camp, hvor 80 børn i alderen 6-12 år deltog.

Undervisningen blev kombineret med lege i vandet. For det skal være sjovt at gå til svømning. Foto: Birgitte Masson

Undervisningen blev kombineret med lege i vandet. For det skal være sjovt at gå til svømning. Foto: Birgitte Masson

"Vi tilbyder Aqua Camp fire gange om året. Som noget nyt i år lærer børn at redde liv. Slangerup Svømmehal tester Trygfondens såkaldte livredderdyst, som på sigt skal implementeres i svømmeklubber overalt i landet. I løbet af vores Aqua Camp lærer børn også at svømme, og så knytter de nye venskaber," fortæller svømmeleder Laila Holmskov, for hvem Slangerup Svømmehal er hendes andet hjem. Hun smiler til formand for klubben Anne-Marie Eriksen, når talen falder på deres engagement. De bliver begge enige om, at man skal være bidt af det, for at ville lægge så stor en del af fritiden i den grå bygning i udkanten af Slangerup.

Unge står i kø for at være med

Men de er ikke alene om at smøge ærmerne op, hverken i hverdagen i klubben eller for den sags skyld når der afholdes Aqua Camp.

Formand for Slangerup Svømmeklub Anne-Marie Eriksen sammen med svømmeleder Laila Holmskov. Foto: Birgitte Masson

Formand for Slangerup Svømmeklub Anne-Marie Eriksen sammen med svømmeleder Laila Holmskov. Foto: Birgitte Masson

"Det er ret vildt, vi har voksne hjælpere, som bruger en uge af deres sommerferie på at hjælpe til, og de unge står i kø for at få lov til også at være med. Men det er fordi det er så livgivende," siger Laila Holmskov, hun bliver suppleret af Anne-Marie Eriksen.

Forhindringsbanen i vandet gåes igennem. Foto: Birgitte Masson

Forhindringsbanen i vandet gåes igennem. Foto: Birgitte Masson

"Det er jo fantastisk at se, hvordan de børn, som er bange for vand når de ankommer, fuldstændigt har overvundet frygten, når vi slutter. Vi har en pige, som den første dag var totalt bange for vand. I går kunne hun dykke to meter ned efter en 50 kg tung dukke. Det er stort, og en kæmpe sejr for hende og os." Anne-Marie Eriksen lyder begejstret. Det gør Laila Holmskov også, når hun fortæller om klubben, og det helt særlige ved den.

Et unikt svømmekoncept

"Vi har et unikt svømmekoncept her i Slangerup. Og så bliver der lyttet, både til os og til instruktørerne, og til de unge som assisterer nede i vandet. Uanset om man er frivillig eller ej, så er der et ansvar man skal tage. For dem i vandet kan drukne, hvis ikke man lever op til det ansvar. I Slangerup prioriterer man hjælperne højt." Laila Holmskov fortæller, at Slangerup Svømmeklub ikke tjener penge på Aqua Campen. Og det er der en bestemt grund til.

Der blev knyttet mange venskaber, da Slangerup Svømmeklub holdt Aqua Camp. Foto: Birgitte Masson

Der blev knyttet mange venskaber, da Slangerup Svømmeklub holdt Aqua Camp. Foto: Birgitte Masson

"Vi bruger pengene på flere hænder i stedet. Det betyder nemlig, at vi kan tilbyde handicapsvømning, og vandskrækhold. Hvor man en-til-en i vandet."

Når de mange børn på sommerens Aqua Camp ikke boltrer sig i det våde element, bliver der spist, hygget og leget. Til gengæld er Ipads og mobiler forbudt.

"Børnene efterlyser det slet ikke," siger Holmskov, som rejser sig for at gå i kælderen efter en reservebadedragt til Aichah som ikke kan finde sin egen. Imens henvender en af de unge hjælpere sig til Anne-Marie Eriksen. Det er Noed, som har revet sig på bagsiden af benet. Nu kunne han godt tænke sig at få et plaster på. Men de bliver alligevel hurtigt enige om, at den overfladiske hudafskrabning har bedst af at få luft.

Publiceret 10 August 2018 13:26

SENESTE TV

Integration i Frederikssund kommune.

Jeg har gennem mit frivillige arbejde i Røde Kors, Dansk Flygtningehjælp, Venligboerne og privat mødt rigtig mange flygtninge de sidste 3 år.

Det har været og er berigende bekendtskaber og flere er blevet mine gode venner i dag.

Det har været spændende, at følge Kommunens indsatser og politik, og jeg må sige, at det meste har været fornuftigt nok! Sprogskolen, som vi har kontakt med, gør et fint arbejde og vi forsøger at hjælpe med lektier der. Tal dansk Cafeen i Frivilligstedet om torsdagen bliver stadig brugt, og dette giver også mening.

Uden for Frederikssund lyder det, at Integrationssteamet er rigtig gode, applaus til Jer!

I Dansk Flygtningehjælp er vi ret afhængige at § 18 midler, til at arrangere udflugter, købe kaffe mv til cafeen osv. Håber vi vil fortsætte med at modtage.

De fleste flygtninge jeg kender har fået job og er blevet selvforsørgende, hurra for dette! Det er dog hovedsagelig mændene.

Jeg kunne ønske mig at især kvinderne bliver hjulpet mere. De vil også gerne have egen indtægt og ikke skulle klare sig for mandens indtægt alene, det er svært.

Kunne man spørge ind til hvad de er gode til? Kulturen i mange lande lever på at drive små virksomheder. Kunne man hjælpe med at igangsætte en lille forretning i Frederikssunds tomme butikker. Det være sig en lille restaurant, syværksted, handel m.v. Her kunne et kursus i momsregnskab, hygiegne m.v. være en hjælp, og også en startkapital er nødvendig.

Huslejen i Frederikssunds tomme forretninger er temmelig høj ! Betaler vi skatteydere dette underskud for indehaverne ??

Der er stadig meget som kunne gøres hvis viljen og ”ud af boksen” tanker kunne indfinde sig.

Svensk jazz til Ejegod Jazzklub

slangerup Svenske Papa Piders Jazzband er et af Göteborgs mest populære jazzbands, og lørdag 27. oktober kommer det til Slangerup og spiller i Ejegod Jazzklub.

Papa Piders Jazzband var et af Göteborgs populæreste jazzbands fra begyndelsen af 1960’erne og cirka 25 år frem. Bandet, der blev et begreb i Göteborg, vandt et antal jazzkonkurrencer og var et af de første, der spillede udenlands. Da bandet stoppede i midten af 1980’erne, var tiden i 2010 inde til en ny start.

På initiativ af bandets trommeslager, Bosse Lindgren, har bandet fået en ny besætning, som kommer til Slangerup.

De spiller revival-jazz med megen sang og en del skiffle, som den blev spillet under det traditionelle boom i England, altså sådan musik, som spilles af f.eks. Acker Bilk, Ken Colyer og Chris Barber.

De håndplukkede musikanter med stor erfaring fra den europæiske jazzscene, hvilket garanterer et højt musikalsk niveau, spiller i Kingoskolens Teatersal på Strandstræde 28A i Slangerup

Læs mere om arrangementet på ejegodjazzklub.dk.

jbe

Fake News. Fake News.