Brand ved Skibby: 50 bigballer gik op i røg

Det er uvist, hvad der forårsagede branden, som hærgede på en mark ved Skibby natten til tirsdag

Af
Birgitte Masson

SKIBBY Natten til tirsdag klokken 01.53 lød alarmen hos politi og beredskab. For på en mark ved Skibby var der gået ild i 50 bigballer som stod i en klynge.

"Der stod 10 meter høje flammer op i luften, da brandvæsenet kom ud til marken, som var blot 150 meter fra beboelse. Heldigvis var det helt vindstille, så flammerne gik lige op," fortæller politikommisær Dyre Sønnicksen til Lokalavisen.

Vejen blev genåbnet klokken 07.43 tirsdag morgen. Foto: Birgitte Masson

Vejen blev genåbnet klokken 07.43 tirsdag morgen. Foto: Birgitte Masson

De tilstødene veje, som Skibbyvej mellem Lindegårdsvej og Hovedgaden, blev afspærret, så brandvæsenet kunne komme til. Og natten igennem arbejdede de med slukningsarbejdet helt frem til tirsdag morgen, hvor vejen klokken 07.43 blev genåbnet.

"Vi ved ikke, hvad der har startet branden. Det kan være et cigaretskod. Vi må stadig opfordre folk til at tænke sig rigtig godt om, og ikke smide cigaretskod i det fri, når det er så tørt i naturen," opfordrer Dyre Sønnicksen.

Publiceret 07 August 2018 11:25

SENESTE TV

Integration i Frederikssund kommune.

Jeg har gennem mit frivillige arbejde i Røde Kors, Dansk Flygtningehjælp, Venligboerne og privat mødt rigtig mange flygtninge de sidste 3 år.

Det har været og er berigende bekendtskaber og flere er blevet mine gode venner i dag.

Det har været spændende, at følge Kommunens indsatser og politik, og jeg må sige, at det meste har været fornuftigt nok! Sprogskolen, som vi har kontakt med, gør et fint arbejde og vi forsøger at hjælpe med lektier der. Tal dansk Cafeen i Frivilligstedet om torsdagen bliver stadig brugt, og dette giver også mening.

Uden for Frederikssund lyder det, at Integrationssteamet er rigtig gode, applaus til Jer!

I Dansk Flygtningehjælp er vi ret afhængige at § 18 midler, til at arrangere udflugter, købe kaffe mv til cafeen osv. Håber vi vil fortsætte med at modtage.

De fleste flygtninge jeg kender har fået job og er blevet selvforsørgende, hurra for dette! Det er dog hovedsagelig mændene.

Jeg kunne ønske mig at især kvinderne bliver hjulpet mere. De vil også gerne have egen indtægt og ikke skulle klare sig for mandens indtægt alene, det er svært.

Kunne man spørge ind til hvad de er gode til? Kulturen i mange lande lever på at drive små virksomheder. Kunne man hjælpe med at igangsætte en lille forretning i Frederikssunds tomme butikker. Det være sig en lille restaurant, syværksted, handel m.v. Her kunne et kursus i momsregnskab, hygiegne m.v. være en hjælp, og også en startkapital er nødvendig.

Huslejen i Frederikssunds tomme forretninger er temmelig høj ! Betaler vi skatteydere dette underskud for indehaverne ??

Der er stadig meget som kunne gøres hvis viljen og ”ud af boksen” tanker kunne indfinde sig.

Svensk jazz til Ejegod Jazzklub

slangerup Svenske Papa Piders Jazzband er et af Göteborgs mest populære jazzbands, og lørdag 27. oktober kommer det til Slangerup og spiller i Ejegod Jazzklub.

Papa Piders Jazzband var et af Göteborgs populæreste jazzbands fra begyndelsen af 1960’erne og cirka 25 år frem. Bandet, der blev et begreb i Göteborg, vandt et antal jazzkonkurrencer og var et af de første, der spillede udenlands. Da bandet stoppede i midten af 1980’erne, var tiden i 2010 inde til en ny start.

På initiativ af bandets trommeslager, Bosse Lindgren, har bandet fået en ny besætning, som kommer til Slangerup.

De spiller revival-jazz med megen sang og en del skiffle, som den blev spillet under det traditionelle boom i England, altså sådan musik, som spilles af f.eks. Acker Bilk, Ken Colyer og Chris Barber.

De håndplukkede musikanter med stor erfaring fra den europæiske jazzscene, hvilket garanterer et højt musikalsk niveau, spiller i Kingoskolens Teatersal på Strandstræde 28A i Slangerup

Læs mere om arrangementet på ejegodjazzklub.dk.

jbe

Fake News. Fake News.