Politi om indbrud: Pas på de åbne vinduer

Beboere har i weekenden oplevet indbrud, hvor tyven er kommet ind gennem et åbent vindue

Af
Finn Due Larsen

Frederikssund Pyh, hvor er det varmt. Skal vi ikke se at få åbnet nogle vinduer?

Sådan tænker mange af os nok i denne tid, hvor hedebølgen er over os. Men de åbne døre og vinduer kan gøre det lidt for nemt for indbrudstyve at komme ind. Det har beboere i Frederikssund erfaret henover weekenden.

Den ene var i en villa på Ventevej natten til fredag. Tyven er kommet ind via indstigning fra en altan og et åbent vindue. Alle skuffer er blevet gennemrodede, og der er stjålet en iPad og en telefon, mens beboeren lå og sov.

Den anden var på Tårnvej, også natten til fredag. Her er man kommet ind via det åbne vindue og har været rundt i stuen. Der er stjålet en Sony højttaler, en bærbar computer, et armbåndsur af mærket Tissot og en bilnøgle - men dog ikke bilen.

På Højdevej er et vindue, der har stået på klem, blevet "afhaspet", ved at tyven stak hånden ind og åbnede vinduet indefra. Der er stjålet to iPads, en bærbar computer, en oplader og en Bluetooth højttaler.

Politiet råder på baggrund af indbrud som disse til, at man sikrer sine vinduer og døre bedre.

"Det kan for eksempel gøres ved at købe tyverisikrede hasper til vinduerne", siger Dyre Sønnicksen fra Nordsjællands Politi.

Man kan hente flere gode råd om sikring mod indbrud på Det Kriminalpræventive Råds hjemmeside, www.dkr.dk.

Publiceret 06 August 2018 11:06

SENESTE TV

Integration i Frederikssund kommune.

Jeg har gennem mit frivillige arbejde i Røde Kors, Dansk Flygtningehjælp, Venligboerne og privat mødt rigtig mange flygtninge de sidste 3 år.

Det har været og er berigende bekendtskaber og flere er blevet mine gode venner i dag.

Det har været spændende, at følge Kommunens indsatser og politik, og jeg må sige, at det meste har været fornuftigt nok! Sprogskolen, som vi har kontakt med, gør et fint arbejde og vi forsøger at hjælpe med lektier der. Tal dansk Cafeen i Frivilligstedet om torsdagen bliver stadig brugt, og dette giver også mening.

Uden for Frederikssund lyder det, at Integrationssteamet er rigtig gode, applaus til Jer!

I Dansk Flygtningehjælp er vi ret afhængige at § 18 midler, til at arrangere udflugter, købe kaffe mv til cafeen osv. Håber vi vil fortsætte med at modtage.

De fleste flygtninge jeg kender har fået job og er blevet selvforsørgende, hurra for dette! Det er dog hovedsagelig mændene.

Jeg kunne ønske mig at især kvinderne bliver hjulpet mere. De vil også gerne have egen indtægt og ikke skulle klare sig for mandens indtægt alene, det er svært.

Kunne man spørge ind til hvad de er gode til? Kulturen i mange lande lever på at drive små virksomheder. Kunne man hjælpe med at igangsætte en lille forretning i Frederikssunds tomme butikker. Det være sig en lille restaurant, syværksted, handel m.v. Her kunne et kursus i momsregnskab, hygiegne m.v. være en hjælp, og også en startkapital er nødvendig.

Huslejen i Frederikssunds tomme forretninger er temmelig høj ! Betaler vi skatteydere dette underskud for indehaverne ??

Der er stadig meget som kunne gøres hvis viljen og ”ud af boksen” tanker kunne indfinde sig.

Svensk jazz til Ejegod Jazzklub

slangerup Svenske Papa Piders Jazzband er et af Göteborgs mest populære jazzbands, og lørdag 27. oktober kommer det til Slangerup og spiller i Ejegod Jazzklub.

Papa Piders Jazzband var et af Göteborgs populæreste jazzbands fra begyndelsen af 1960’erne og cirka 25 år frem. Bandet, der blev et begreb i Göteborg, vandt et antal jazzkonkurrencer og var et af de første, der spillede udenlands. Da bandet stoppede i midten af 1980’erne, var tiden i 2010 inde til en ny start.

På initiativ af bandets trommeslager, Bosse Lindgren, har bandet fået en ny besætning, som kommer til Slangerup.

De spiller revival-jazz med megen sang og en del skiffle, som den blev spillet under det traditionelle boom i England, altså sådan musik, som spilles af f.eks. Acker Bilk, Ken Colyer og Chris Barber.

De håndplukkede musikanter med stor erfaring fra den europæiske jazzscene, hvilket garanterer et højt musikalsk niveau, spiller i Kingoskolens Teatersal på Strandstræde 28A i Slangerup

Læs mere om arrangementet på ejegodjazzklub.dk.

jbe

Fake News. Fake News.