Læsernes dom: Vikingespil den bedste sommeraktivitet

Frederikssund Vikingespil er den bedste aktivitet, når Frederikssunds borgere skal underholdes

Af
Henrik Gregersen

At indbyggerne Frederikssund Kommunes sætter stor pris på sværdkampe, kvindelist og en god historie er næppe nogen overraskelse.

Derfor vil det nok være en overdrivelse at påstå, at det mandag kom som et chok for Frederikssund Vikingespils formand Camilla Dupont, at Lokalavisens læsere i en afstemning på Facebook har kåret spillene som kommunens bedste sommeraktivitet.

Ikke desto mindre vækker læsernes dom glæde:

"Det er vi selvfølgelig rigtig glade for. Det er jo nok et udtryk for, at vi rent størrelsesmæssigt er en stor begivenhed. Med 17.000 gæster er der flere, der kender os, end eksempelvis festivalen, som publikum jo også er glade for. Men det er nok også et udtryk for, at vikingespillet i dag er meget mere end en teaterforestilling. Familiedagen og markedet er med til at sikre, at der er noget for hele familien, og det tror jeg betyder noget," siger Camilla Dupont.

I den kommende uge kan læserne stemme på, hvilken dagligvarebutik, der skal kåres som læsernes favorit. Det sker som sædvanligt i vores Facebookgruppe.

Publiceret 06 August 2018 11:23

SENESTE TV

Integration i Frederikssund kommune.

Jeg har gennem mit frivillige arbejde i Røde Kors, Dansk Flygtningehjælp, Venligboerne og privat mødt rigtig mange flygtninge de sidste 3 år.

Det har været og er berigende bekendtskaber og flere er blevet mine gode venner i dag.

Det har været spændende, at følge Kommunens indsatser og politik, og jeg må sige, at det meste har været fornuftigt nok! Sprogskolen, som vi har kontakt med, gør et fint arbejde og vi forsøger at hjælpe med lektier der. Tal dansk Cafeen i Frivilligstedet om torsdagen bliver stadig brugt, og dette giver også mening.

Uden for Frederikssund lyder det, at Integrationssteamet er rigtig gode, applaus til Jer!

I Dansk Flygtningehjælp er vi ret afhængige at § 18 midler, til at arrangere udflugter, købe kaffe mv til cafeen osv. Håber vi vil fortsætte med at modtage.

De fleste flygtninge jeg kender har fået job og er blevet selvforsørgende, hurra for dette! Det er dog hovedsagelig mændene.

Jeg kunne ønske mig at især kvinderne bliver hjulpet mere. De vil også gerne have egen indtægt og ikke skulle klare sig for mandens indtægt alene, det er svært.

Kunne man spørge ind til hvad de er gode til? Kulturen i mange lande lever på at drive små virksomheder. Kunne man hjælpe med at igangsætte en lille forretning i Frederikssunds tomme butikker. Det være sig en lille restaurant, syværksted, handel m.v. Her kunne et kursus i momsregnskab, hygiegne m.v. være en hjælp, og også en startkapital er nødvendig.

Huslejen i Frederikssunds tomme forretninger er temmelig høj ! Betaler vi skatteydere dette underskud for indehaverne ??

Der er stadig meget som kunne gøres hvis viljen og ”ud af boksen” tanker kunne indfinde sig.

Svensk jazz til Ejegod Jazzklub

slangerup Svenske Papa Piders Jazzband er et af Göteborgs mest populære jazzbands, og lørdag 27. oktober kommer det til Slangerup og spiller i Ejegod Jazzklub.

Papa Piders Jazzband var et af Göteborgs populæreste jazzbands fra begyndelsen af 1960’erne og cirka 25 år frem. Bandet, der blev et begreb i Göteborg, vandt et antal jazzkonkurrencer og var et af de første, der spillede udenlands. Da bandet stoppede i midten af 1980’erne, var tiden i 2010 inde til en ny start.

På initiativ af bandets trommeslager, Bosse Lindgren, har bandet fået en ny besætning, som kommer til Slangerup.

De spiller revival-jazz med megen sang og en del skiffle, som den blev spillet under det traditionelle boom i England, altså sådan musik, som spilles af f.eks. Acker Bilk, Ken Colyer og Chris Barber.

De håndplukkede musikanter med stor erfaring fra den europæiske jazzscene, hvilket garanterer et højt musikalsk niveau, spiller i Kingoskolens Teatersal på Strandstræde 28A i Slangerup

Læs mere om arrangementet på ejegodjazzklub.dk.

jbe

Fake News. Fake News.