Læsernes favorit: Blomsterhandler hev kneben sejr hjem

Det næste år kan Acacia Blomster i Frederikssund kalde sig for kommunens bedste detail-butik

Af
Jakob Markert

FREDERIKSSUND Blomster og vin går ofte godt sammen.

Om det er derfor, at det skulle blive så tæt, er ikke til at sige, men vi kan i hvert fald konstatere, at der skulle målfoto til, før vi kunne kåre Acacia Blomster som kommunens bedste detailbutik foran Falkensten Vin, som dog var under en håndfuld stemmer fra selv at løbe af med sejren.

Kåringen sker på baggrund af en afstemning blandt medlemmerne af Lokalavisens Facebook-gruppe, hvor de i den forgangene uge har skulle vurdere hvilken butik i kommunen, de bedst kan lide at handle i. De andre nominerede i kategorien, og som også var udvalgt på baggrund af læsernes forslag, var Torben Hansen Sport, Fru Hyacinth, Eternellen og Den glade ost.

Står overfor udskiftning

Ingen af dem kunne dog slå Acacia Blomster, og det vakte begejstring i forretningen.

"Det er flot. Vi må have gjort noget godt, når folk vælger at stemme på os. Forhåbentlig synes kunderne, at det er hyggeligt at handle her, og at de får en god betjening," siger Acacia Blomsters ejer, Niels Erik Sørensen.

Selvom altså lader til at køre for blomsterhandleren, så står Acacia Blomster lige nu overfor en større forandring. D. 1. september stopper Niels Erik Sørensen nemlig som ejer og overlader butikken til Carina Rosenaa. "Jeg regner med at fortsætte butikken i samme ånd, og det vil også være de samme velkendte ansigter, som man møder hos os," lyder det fra Carina Rosenaa.

Stem på bedste oplevelse

I den kommende uge får I læsere så mulighed for at stemme om, hvor man finder kommunens bedste oplevelse for voksne. Ud fra jeres mange forslag har vi fundet en håndfuld nominerede, som der kan stemmes på.

Afstemningen foregår i Lokalavisens Facebookgruppe, og alle kan deltage i afstemningen - det kræver kun, at du er medlem af gruppen.

Publiceret 23 July 2018 12:19

SENESTE TV

Integration i Frederikssund kommune.

Jeg har gennem mit frivillige arbejde i Røde Kors, Dansk Flygtningehjælp, Venligboerne og privat mødt rigtig mange flygtninge de sidste 3 år.

Det har været og er berigende bekendtskaber og flere er blevet mine gode venner i dag.

Det har været spændende, at følge Kommunens indsatser og politik, og jeg må sige, at det meste har været fornuftigt nok! Sprogskolen, som vi har kontakt med, gør et fint arbejde og vi forsøger at hjælpe med lektier der. Tal dansk Cafeen i Frivilligstedet om torsdagen bliver stadig brugt, og dette giver også mening.

Uden for Frederikssund lyder det, at Integrationssteamet er rigtig gode, applaus til Jer!

I Dansk Flygtningehjælp er vi ret afhængige at § 18 midler, til at arrangere udflugter, købe kaffe mv til cafeen osv. Håber vi vil fortsætte med at modtage.

De fleste flygtninge jeg kender har fået job og er blevet selvforsørgende, hurra for dette! Det er dog hovedsagelig mændene.

Jeg kunne ønske mig at især kvinderne bliver hjulpet mere. De vil også gerne have egen indtægt og ikke skulle klare sig for mandens indtægt alene, det er svært.

Kunne man spørge ind til hvad de er gode til? Kulturen i mange lande lever på at drive små virksomheder. Kunne man hjælpe med at igangsætte en lille forretning i Frederikssunds tomme butikker. Det være sig en lille restaurant, syværksted, handel m.v. Her kunne et kursus i momsregnskab, hygiegne m.v. være en hjælp, og også en startkapital er nødvendig.

Huslejen i Frederikssunds tomme forretninger er temmelig høj ! Betaler vi skatteydere dette underskud for indehaverne ??

Der er stadig meget som kunne gøres hvis viljen og ”ud af boksen” tanker kunne indfinde sig.

Svensk jazz til Ejegod Jazzklub

slangerup Svenske Papa Piders Jazzband er et af Göteborgs mest populære jazzbands, og lørdag 27. oktober kommer det til Slangerup og spiller i Ejegod Jazzklub.

Papa Piders Jazzband var et af Göteborgs populæreste jazzbands fra begyndelsen af 1960’erne og cirka 25 år frem. Bandet, der blev et begreb i Göteborg, vandt et antal jazzkonkurrencer og var et af de første, der spillede udenlands. Da bandet stoppede i midten af 1980’erne, var tiden i 2010 inde til en ny start.

På initiativ af bandets trommeslager, Bosse Lindgren, har bandet fået en ny besætning, som kommer til Slangerup.

De spiller revival-jazz med megen sang og en del skiffle, som den blev spillet under det traditionelle boom i England, altså sådan musik, som spilles af f.eks. Acker Bilk, Ken Colyer og Chris Barber.

De håndplukkede musikanter med stor erfaring fra den europæiske jazzscene, hvilket garanterer et højt musikalsk niveau, spiller i Kingoskolens Teatersal på Strandstræde 28A i Slangerup

Læs mere om arrangementet på ejegodjazzklub.dk.

jbe

Fake News. Fake News.