Fra i næste uge indsætter DSB flere hurtigbusser

På baggrund af passagertællinger og drøftelser med Pendlerklubben Frederikssund har DSB besluttet at indsætte flere Togbusser mellem Frederikssund, Ballerup og Flintholm

FREDERIKSSUND Fra på mandag den 30. juli kører Togbusserne på den grønne hurtigbuslinje mellem Frederikssund, Ballerup og Flintholm hvert 10. minut frem for hvert 20. minut. Det er et resultat af passagertællinger og drøftelser mellem DSB og Pendlerklubben Frederikssund.

”Vi følger trafikken tæt. Vi foretager tællinger i busserne og har, inden sporarbejdet gik i gang, analyseret passagerstrømmene i samarbejde med DOT. På baggrund af datamaterialet har pendlerklubben og vi konkluderet, at det er en god idé at køre flere busser allerede fra uge 31 frem for som planlagt fra uge 33, hvor også Blå og Lilla Linje er tilbage i 10 minutters-drift,” forklarer informationschef i DSB Tony Bispeskov i en pressemeddelelse.

Hos Pendlerklubben Frederikssund ser man med tilfredshed på DSB’s beslutning.

”Kapaciteten har været tilpas i de seneste uger, hvor mange har været væk, men nu, hvor pendlerne så småt begynder at vende tilbage fra sommerferie, har vi anbefalet DSB at være på den sikre side og genoptage 10 minutters-driften allerede fra uge 31,” siger pendlerrepræsentant for Frederikssundsbanen Torben James Jensen, der suppleres af bestyrelsesmedlem i pendlerklubben Bent Njor:

”Vi er meget tilfredse med dialogen med DSB, og at de lytter til os, og handler på vores tanker og ønsker,” siger han.

DSB vurderer, at det er tilstrækkeligt at køre 20 minutters-drift på Grøn Linje i denne uge, forklarer Tony Bispeskov.

”Vi foretager løbende passagertællinger i Togbusserne. Da vi talte i sidste uge, var det kun i ét tilfælde nødvendigt at supplere den ordinære Togbus med en ekstra bus, og vi har ekstra busser holdende klar, som vi hurtigt kan rykke frem,” siger han.

I Frederikssund, Ballerup og på Flintholm har DSB standby-busser i opmarchbanen, som busdriftslederne har bemyndigelse til at sætte ind, hvis de vurderer, at det kniber med kapaciteten.

”Møder der eksempelvis en børnehave op og skal med bussen, rykker vi en af vores standby-busser frem og sender den af sted umiddelbart efter den første, så vi sikrer, der er plads til alle,” siger Tony Bispeskov.

Den aktuelle etape af sporarbejdet mellem Valby og Frederikssund er planlagt afsluttet søndag den 26. august. Banedanmark udfører desuden justeringer af de nye spor i skolernes efterårsferie i uge 42.

På flere strækninger kan Movias busser være et godt alternativ til Togbusserne. Der er på flere linjer indsat flere busser end normalt, og der er ikke som normalt tyndet ud i antallet af afgange i skolernes sommerferie. Kunderne kan på Rejseplanen se, hvilke alternativer, der er de mest oplagte for dem.

Fakta om Togbusserne

DSB kører i denne uge fem Togbus-linjer langs Frederikssundsbanen. Orange og Rød Linje kører hvert 10. minut og standser ved samtlige stationer. Grøn, Blå og Lilla Linje kører hvert 20. minut og standser ved udvalgte større stationer.

Fra mandag den 30. juli kører Grøn Linje hvert 10. minut.

Fra mandag den 13. august kører de ovennævnte linjer hvert 10. minut. Samtidig indsætter DSB de to Togbus-linjer Gul og Brun på tværs af banen i myldretiderne.

Publiceret 23 July 2018 12:22

SENESTE TV

Integration i Frederikssund kommune.

Jeg har gennem mit frivillige arbejde i Røde Kors, Dansk Flygtningehjælp, Venligboerne og privat mødt rigtig mange flygtninge de sidste 3 år.

Det har været og er berigende bekendtskaber og flere er blevet mine gode venner i dag.

Det har været spændende, at følge Kommunens indsatser og politik, og jeg må sige, at det meste har været fornuftigt nok! Sprogskolen, som vi har kontakt med, gør et fint arbejde og vi forsøger at hjælpe med lektier der. Tal dansk Cafeen i Frivilligstedet om torsdagen bliver stadig brugt, og dette giver også mening.

Uden for Frederikssund lyder det, at Integrationssteamet er rigtig gode, applaus til Jer!

I Dansk Flygtningehjælp er vi ret afhængige at § 18 midler, til at arrangere udflugter, købe kaffe mv til cafeen osv. Håber vi vil fortsætte med at modtage.

De fleste flygtninge jeg kender har fået job og er blevet selvforsørgende, hurra for dette! Det er dog hovedsagelig mændene.

Jeg kunne ønske mig at især kvinderne bliver hjulpet mere. De vil også gerne have egen indtægt og ikke skulle klare sig for mandens indtægt alene, det er svært.

Kunne man spørge ind til hvad de er gode til? Kulturen i mange lande lever på at drive små virksomheder. Kunne man hjælpe med at igangsætte en lille forretning i Frederikssunds tomme butikker. Det være sig en lille restaurant, syværksted, handel m.v. Her kunne et kursus i momsregnskab, hygiegne m.v. være en hjælp, og også en startkapital er nødvendig.

Huslejen i Frederikssunds tomme forretninger er temmelig høj ! Betaler vi skatteydere dette underskud for indehaverne ??

Der er stadig meget som kunne gøres hvis viljen og ”ud af boksen” tanker kunne indfinde sig.

Svensk jazz til Ejegod Jazzklub

slangerup Svenske Papa Piders Jazzband er et af Göteborgs mest populære jazzbands, og lørdag 27. oktober kommer det til Slangerup og spiller i Ejegod Jazzklub.

Papa Piders Jazzband var et af Göteborgs populæreste jazzbands fra begyndelsen af 1960’erne og cirka 25 år frem. Bandet, der blev et begreb i Göteborg, vandt et antal jazzkonkurrencer og var et af de første, der spillede udenlands. Da bandet stoppede i midten af 1980’erne, var tiden i 2010 inde til en ny start.

På initiativ af bandets trommeslager, Bosse Lindgren, har bandet fået en ny besætning, som kommer til Slangerup.

De spiller revival-jazz med megen sang og en del skiffle, som den blev spillet under det traditionelle boom i England, altså sådan musik, som spilles af f.eks. Acker Bilk, Ken Colyer og Chris Barber.

De håndplukkede musikanter med stor erfaring fra den europæiske jazzscene, hvilket garanterer et højt musikalsk niveau, spiller i Kingoskolens Teatersal på Strandstræde 28A i Slangerup

Læs mere om arrangementet på ejegodjazzklub.dk.

jbe

Fake News. Fake News.