Flere markbrande i weekenden

Både i Slangerup, Lystrup og Ullerød blev der meldt om brande, blandt andet i en mejetærsker

Af
Finn Due Larsen

Slangerup Der måtte hjælp til fra flere beredskabs-tjenester, da der i weekenden opstod markbrand flere steder i det nordsjællandske område, blandt andet Slangerup.

Fredag modtog Frederiksbog Brand & Redning en melding om en større markbrand ved Lystrup og Slangerup. Og blot 10 minutter senere var den gal nord for Ullerød, hvor der ligledes var opstået en brand på en mark, oplyste TV2 Lorry.

Ved Slangerup og Lystrup var tale om en brand på en 50.000 kvadratmeter stor kornmark. Branden var så omfattende, at der blev tilkaldt mandskab fra brandstationerne i Slangerup, Stenløse, Farum, Hillerød og Jægerspris, fortalte René Bech, der er vagthavende indsatsleder ved Frederiksborg Brand & Redning.

Den kom senere under kontrol, men brandfolken fortsatte ud på aftenen med at slukke nogle brandlommer rundt omkring.

Søndag eftermiddag kom så en ny melding til Frederiksborg Brand og Redning, om at en mejetærsker var brudt i brand i Slangerup.

Det var landmand Torben Christiansen, der arbejdede i sin mejetærsker, da branden startede.

"Da jeg var færdig med at tømme den, kunne jeg se, at der kom røg, så var det bare med at komme ud", sagde Torben Christiansen til TV2 Lorry.

Harv jorden omkring marken

Beredskabet opfordrer landmænd til at harve jorden rundt om den mark, de skal høste, for at begrænse spredningen af markbrande. Således at man vender jorden, og at der derfor ikke står korn eller anden vegetation, der kan brænde.

"Så kan vi forhindre, at branden kommer ud af kontrol, hvis der opstår en brand under høstarbejdet", siger han til TV 2 Lorry.

Den ekstremt tørre periode har fået Frederiksborg Brand og Redning til at øge både mandskab og antallet af brandslukningskøretøjer.

Man har blandt andet taget en lille naturbrandsenhed, der normalt bruges til at sprede grus, i brug i slukningsarbejdet. Det lille køretøj er udstyret med en vanddunk, en pumpe og en haveslange.

Publiceret 23 July 2018 10:38

SENESTE TV

Integration i Frederikssund kommune.

Jeg har gennem mit frivillige arbejde i Røde Kors, Dansk Flygtningehjælp, Venligboerne og privat mødt rigtig mange flygtninge de sidste 3 år.

Det har været og er berigende bekendtskaber og flere er blevet mine gode venner i dag.

Det har været spændende, at følge Kommunens indsatser og politik, og jeg må sige, at det meste har været fornuftigt nok! Sprogskolen, som vi har kontakt med, gør et fint arbejde og vi forsøger at hjælpe med lektier der. Tal dansk Cafeen i Frivilligstedet om torsdagen bliver stadig brugt, og dette giver også mening.

Uden for Frederikssund lyder det, at Integrationssteamet er rigtig gode, applaus til Jer!

I Dansk Flygtningehjælp er vi ret afhængige at § 18 midler, til at arrangere udflugter, købe kaffe mv til cafeen osv. Håber vi vil fortsætte med at modtage.

De fleste flygtninge jeg kender har fået job og er blevet selvforsørgende, hurra for dette! Det er dog hovedsagelig mændene.

Jeg kunne ønske mig at især kvinderne bliver hjulpet mere. De vil også gerne have egen indtægt og ikke skulle klare sig for mandens indtægt alene, det er svært.

Kunne man spørge ind til hvad de er gode til? Kulturen i mange lande lever på at drive små virksomheder. Kunne man hjælpe med at igangsætte en lille forretning i Frederikssunds tomme butikker. Det være sig en lille restaurant, syværksted, handel m.v. Her kunne et kursus i momsregnskab, hygiegne m.v. være en hjælp, og også en startkapital er nødvendig.

Huslejen i Frederikssunds tomme forretninger er temmelig høj ! Betaler vi skatteydere dette underskud for indehaverne ??

Der er stadig meget som kunne gøres hvis viljen og ”ud af boksen” tanker kunne indfinde sig.

Svensk jazz til Ejegod Jazzklub

slangerup Svenske Papa Piders Jazzband er et af Göteborgs mest populære jazzbands, og lørdag 27. oktober kommer det til Slangerup og spiller i Ejegod Jazzklub.

Papa Piders Jazzband var et af Göteborgs populæreste jazzbands fra begyndelsen af 1960’erne og cirka 25 år frem. Bandet, der blev et begreb i Göteborg, vandt et antal jazzkonkurrencer og var et af de første, der spillede udenlands. Da bandet stoppede i midten af 1980’erne, var tiden i 2010 inde til en ny start.

På initiativ af bandets trommeslager, Bosse Lindgren, har bandet fået en ny besætning, som kommer til Slangerup.

De spiller revival-jazz med megen sang og en del skiffle, som den blev spillet under det traditionelle boom i England, altså sådan musik, som spilles af f.eks. Acker Bilk, Ken Colyer og Chris Barber.

De håndplukkede musikanter med stor erfaring fra den europæiske jazzscene, hvilket garanterer et højt musikalsk niveau, spiller i Kingoskolens Teatersal på Strandstræde 28A i Slangerup

Læs mere om arrangementet på ejegodjazzklub.dk.

jbe

Fake News. Fake News.