Flere markbrande i weekenden

Både i Slangerup, Lystrup og Ullerød blev der meldt om brande, blandt andet i en mejetærsker

Af
Finn Due Larsen

Slangerup Der måtte hjælp til fra flere beredskabs-tjenester, da der i weekenden opstod markbrand flere steder i det nordsjællandske område, blandt andet Slangerup.

Fredag modtog Frederiksbog Brand & Redning en melding om en større markbrand ved Lystrup og Slangerup. Og blot 10 minutter senere var den gal nord for Ullerød, hvor der ligledes var opstået en brand på en mark, oplyste TV2 Lorry.

Ved Slangerup og Lystrup var tale om en brand på en 50.000 kvadratmeter stor kornmark. Branden var så omfattende, at der blev tilkaldt mandskab fra brandstationerne i Slangerup, Stenløse, Farum, Hillerød og Jægerspris, fortalte René Bech, der er vagthavende indsatsleder ved Frederiksborg Brand & Redning.

Den kom senere under kontrol, men brandfolken fortsatte ud på aftenen med at slukke nogle brandlommer rundt omkring.

Søndag eftermiddag kom så en ny melding til Frederiksborg Brand og Redning, om at en mejetærsker var brudt i brand i Slangerup.

Det var landmand Torben Christiansen, der arbejdede i sin mejetærsker, da branden startede.

"Da jeg var færdig med at tømme den, kunne jeg se, at der kom røg, så var det bare med at komme ud", sagde Torben Christiansen til TV2 Lorry.

Harv jorden omkring marken

Beredskabet opfordrer landmænd til at harve jorden rundt om den mark, de skal høste, for at begrænse spredningen af markbrande. Således at man vender jorden, og at der derfor ikke står korn eller anden vegetation, der kan brænde.

"Så kan vi forhindre, at branden kommer ud af kontrol, hvis der opstår en brand under høstarbejdet", siger han til TV 2 Lorry.

Den ekstremt tørre periode har fået Frederiksborg Brand og Redning til at øge både mandskab og antallet af brandslukningskøretøjer.

Man har blandt andet taget en lille naturbrandsenhed, der normalt bruges til at sprede grus, i brug i slukningsarbejdet. Det lille køretøj er udstyret med en vanddunk, en pumpe og en haveslange.

Publiceret 23 July 2018 10:38

SENESTE TV