Fældende fugle kan ikke flyve

Her i sensommeren fælder mange fugle på Roskilde Fjord deres svingfjer. Det betyder, at de mister evnen til at flyve i op til 6-7 uger.

Samtidig skal fuglene passe på deres unger og nå at opbygge fedtreserver, så de kan komme gennem vinteren og have tilstrækkeligt med kræfter til at yngle igen til næste forår.

Fuglene er derfor særligt sårbare, og de bliver let skræmt væk, når sejlere eller surfere nærmer sig - selv på lang afstand.

Her kan du være med til at hjælpe fuglene godt gennem resten af året, så de ikke skal bruge det sidste af sommeren på at flygte fra motorbåde, kajakker, windsurfere og så videre, lyder det i en pressemeddelelse fra Nationalpark Skjoldungernes Land.

Hold afstand til sårbare fugle

Der er masser af plads på fjorden både til fugle og mennesker. Det kræver blot, at vi tager hensyn, og sejler langt udenom fugleflokke på vandet – det gælder faktisk hele året.

Jo hurtigere du sejler, jo længere afstand bør du holde, særligt hvis du sejler i retning af fuglene.

I store dele af Roskilde Fjord er der hastighedsbegrænsninger på 8 knob for motorsejlads, og hvis du sejler tættere end 300 meter fra kysten må du kun sejle 5 knob.

Det er værd at huske af hensyn til fuglene, og nu hvor politiet patruljerer på fjorden.

Publiceret 20 July 2018 10:19

SENESTE TV

Integration i Frederikssund kommune.

Jeg har gennem mit frivillige arbejde i Røde Kors, Dansk Flygtningehjælp, Venligboerne og privat mødt rigtig mange flygtninge de sidste 3 år.

Det har været og er berigende bekendtskaber og flere er blevet mine gode venner i dag.

Det har været spændende, at følge Kommunens indsatser og politik, og jeg må sige, at det meste har været fornuftigt nok! Sprogskolen, som vi har kontakt med, gør et fint arbejde og vi forsøger at hjælpe med lektier der. Tal dansk Cafeen i Frivilligstedet om torsdagen bliver stadig brugt, og dette giver også mening.

Uden for Frederikssund lyder det, at Integrationssteamet er rigtig gode, applaus til Jer!

I Dansk Flygtningehjælp er vi ret afhængige at § 18 midler, til at arrangere udflugter, købe kaffe mv til cafeen osv. Håber vi vil fortsætte med at modtage.

De fleste flygtninge jeg kender har fået job og er blevet selvforsørgende, hurra for dette! Det er dog hovedsagelig mændene.

Jeg kunne ønske mig at især kvinderne bliver hjulpet mere. De vil også gerne have egen indtægt og ikke skulle klare sig for mandens indtægt alene, det er svært.

Kunne man spørge ind til hvad de er gode til? Kulturen i mange lande lever på at drive små virksomheder. Kunne man hjælpe med at igangsætte en lille forretning i Frederikssunds tomme butikker. Det være sig en lille restaurant, syværksted, handel m.v. Her kunne et kursus i momsregnskab, hygiegne m.v. være en hjælp, og også en startkapital er nødvendig.

Huslejen i Frederikssunds tomme forretninger er temmelig høj ! Betaler vi skatteydere dette underskud for indehaverne ??

Der er stadig meget som kunne gøres hvis viljen og ”ud af boksen” tanker kunne indfinde sig.

Svensk jazz til Ejegod Jazzklub

slangerup Svenske Papa Piders Jazzband er et af Göteborgs mest populære jazzbands, og lørdag 27. oktober kommer det til Slangerup og spiller i Ejegod Jazzklub.

Papa Piders Jazzband var et af Göteborgs populæreste jazzbands fra begyndelsen af 1960’erne og cirka 25 år frem. Bandet, der blev et begreb i Göteborg, vandt et antal jazzkonkurrencer og var et af de første, der spillede udenlands. Da bandet stoppede i midten af 1980’erne, var tiden i 2010 inde til en ny start.

På initiativ af bandets trommeslager, Bosse Lindgren, har bandet fået en ny besætning, som kommer til Slangerup.

De spiller revival-jazz med megen sang og en del skiffle, som den blev spillet under det traditionelle boom i England, altså sådan musik, som spilles af f.eks. Acker Bilk, Ken Colyer og Chris Barber.

De håndplukkede musikanter med stor erfaring fra den europæiske jazzscene, hvilket garanterer et højt musikalsk niveau, spiller i Kingoskolens Teatersal på Strandstræde 28A i Slangerup

Læs mere om arrangementet på ejegodjazzklub.dk.

jbe

Fake News. Fake News.