Tumult ved slottet: 15-årig sparket i brystet og truet med kniv

En stjålet knallert førte tirsdag aften til en episode, der endte med trusler og vold

Af
Jakob Markert

JÆGERSPRIS Politimænd i en slotspark, der søger efter en mand sent om aftenen.

Det kunne lyde som et scenarie taget ud fra en DR krimi i bedste sendetid, men ikke desto mindre fandt ovennævnte episode virkelig sted i Jægerspris tirsdag omkring kl. 21. Her handlede det dog ikke om et mord, men i stedet om trusler og vold.

Det oplyser Nordsjællands politi.

"Episoden startede angiveligt, da en 15-årig mand fra Jægerspris mente, at en 16-årig bekendt havde stjålet hans knallert. Derfor valgte han sammen med sin far at kører i bil ud til Jægerspris slotsgård for at konfrontere den 16-årige," fortæller Henrik Laugesen, faglig koordinator ved Nordsjællands politi.

Konfrontationen gik dog ikke umiddelbart, som den 15-årige havde forestillet sig, da der opstod tumult.

Det resulterede i, at den 16-årige angiveligt sparkede den 15-årige i brystet, hvorefter han også trak en orange foldekniv, som han truede den 15-årige og faren med. Et vidne til episoden har således oplyst, at der under konfrontrationen blev ytret sætningen: "Jeg stikker dig!".

"I forbindelse med at han trækker kniven, hopper den formoede gerningsmand op på den bil, som den 15-årige er ankommet i og smadrer dens forrude. Han når også at kaste en øloplukker efter den 15-årige, inden han tager benene på nakken og løber ind i slotsparken," oplyser Henrik Laugesen.

Efterfølgende kontakter den 15-årige og faren politiet, som sender en patrulje ud til slotsparken.

"De gennemsøger parken dog uden at finde den 16-årige. Vi ved dog, hvem han er," siger Henrik Laugesen.

Publiceret 18 July 2018 11:34

SENESTE TV

Integration i Frederikssund kommune.

Jeg har gennem mit frivillige arbejde i Røde Kors, Dansk Flygtningehjælp, Venligboerne og privat mødt rigtig mange flygtninge de sidste 3 år.

Det har været og er berigende bekendtskaber og flere er blevet mine gode venner i dag.

Det har været spændende, at følge Kommunens indsatser og politik, og jeg må sige, at det meste har været fornuftigt nok! Sprogskolen, som vi har kontakt med, gør et fint arbejde og vi forsøger at hjælpe med lektier der. Tal dansk Cafeen i Frivilligstedet om torsdagen bliver stadig brugt, og dette giver også mening.

Uden for Frederikssund lyder det, at Integrationssteamet er rigtig gode, applaus til Jer!

I Dansk Flygtningehjælp er vi ret afhængige at § 18 midler, til at arrangere udflugter, købe kaffe mv til cafeen osv. Håber vi vil fortsætte med at modtage.

De fleste flygtninge jeg kender har fået job og er blevet selvforsørgende, hurra for dette! Det er dog hovedsagelig mændene.

Jeg kunne ønske mig at især kvinderne bliver hjulpet mere. De vil også gerne have egen indtægt og ikke skulle klare sig for mandens indtægt alene, det er svært.

Kunne man spørge ind til hvad de er gode til? Kulturen i mange lande lever på at drive små virksomheder. Kunne man hjælpe med at igangsætte en lille forretning i Frederikssunds tomme butikker. Det være sig en lille restaurant, syværksted, handel m.v. Her kunne et kursus i momsregnskab, hygiegne m.v. være en hjælp, og også en startkapital er nødvendig.

Huslejen i Frederikssunds tomme forretninger er temmelig høj ! Betaler vi skatteydere dette underskud for indehaverne ??

Der er stadig meget som kunne gøres hvis viljen og ”ud af boksen” tanker kunne indfinde sig.

Svensk jazz til Ejegod Jazzklub

slangerup Svenske Papa Piders Jazzband er et af Göteborgs mest populære jazzbands, og lørdag 27. oktober kommer det til Slangerup og spiller i Ejegod Jazzklub.

Papa Piders Jazzband var et af Göteborgs populæreste jazzbands fra begyndelsen af 1960’erne og cirka 25 år frem. Bandet, der blev et begreb i Göteborg, vandt et antal jazzkonkurrencer og var et af de første, der spillede udenlands. Da bandet stoppede i midten af 1980’erne, var tiden i 2010 inde til en ny start.

På initiativ af bandets trommeslager, Bosse Lindgren, har bandet fået en ny besætning, som kommer til Slangerup.

De spiller revival-jazz med megen sang og en del skiffle, som den blev spillet under det traditionelle boom i England, altså sådan musik, som spilles af f.eks. Acker Bilk, Ken Colyer og Chris Barber.

De håndplukkede musikanter med stor erfaring fra den europæiske jazzscene, hvilket garanterer et højt musikalsk niveau, spiller i Kingoskolens Teatersal på Strandstræde 28A i Slangerup

Læs mere om arrangementet på ejegodjazzklub.dk.

jbe

Fake News. Fake News.