Arkivfoto.

Arkivfoto.

Tumult ved slottet: 15-årig sparket i brystet og truet med kniv

En stjålet knallert førte tirsdag aften til en episode, der endte med trusler og vold

Af
Jakob Markert

JÆGERSPRIS Politimænd i en slotspark, der søger efter en mand sent om aftenen.

Det kunne lyde som et scenarie taget ud fra en DR krimi i bedste sendetid, men ikke desto mindre fandt ovennævnte episode virkelig sted i Jægerspris tirsdag omkring kl. 21. Her handlede det dog ikke om et mord, men i stedet om trusler og vold.

Det oplyser Nordsjællands politi.

"Episoden startede angiveligt, da en 15-årig mand fra Jægerspris mente, at en 16-årig bekendt havde stjålet hans knallert. Derfor valgte han sammen med sin far at kører i bil ud til Jægerspris slotsgård for at konfrontere den 16-årige," fortæller Henrik Laugesen, faglig koordinator ved Nordsjællands politi.

Konfrontationen gik dog ikke umiddelbart, som den 15-årige havde forestillet sig, da der opstod tumult.

Det resulterede i, at den 16-årige angiveligt sparkede den 15-årige i brystet, hvorefter han også trak en orange foldekniv, som han truede den 15-årige og faren med. Et vidne til episoden har således oplyst, at der under konfrontrationen blev ytret sætningen: "Jeg stikker dig!".

"I forbindelse med at han trækker kniven, hopper den formoede gerningsmand op på den bil, som den 15-årige er ankommet i og smadrer dens forrude. Han når også at kaste en øloplukker efter den 15-årige, inden han tager benene på nakken og løber ind i slotsparken," oplyser Henrik Laugesen.

Efterfølgende kontakter den 15-årige og faren politiet, som sender en patrulje ud til slotsparken.

"De gennemsøger parken dog uden at finde den 16-årige. Vi ved dog, hvem han er," siger Henrik Laugesen.

Publiceret 18 July 2018 11:34

SENESTE TV