Årets vikingespil slog alle rekorder

17.147 publikummer overværede vikingespillet Heids Hævn

Af
Birgitte Masson

FREDERIKSSUND Vikinger er populære. For aldrig har der været så stor interesse for Frederikssund Vikingespil som i år. 17.147 billetter blev langet over disken til forestillingen Heids Hævn der blev spillet fra 22.juni til 15. juli. Der blev også sat salgsrekord i boderne, så der var med andre ord god grund til at fejre årets vikingespil på Kalvøen, da mange af de medvirkende mødtes mandag.

"Sidste forestilling blev spillet i søndags, og i går (mandag red.) afsluttede vi det hele med en stor fejring. Vi er henrykte over det gode resultat," fortæller PR-ansvarlig i Frederikssund Vikingespil Benjamin Boraghi.

Men hvor man kunne være tilbøjelig til at tilskrive de varme sommeraftener noget af den store succes, så er Benjamin Boraghi af en anden opfattelse.

"Vores statistikker viser faktisk, at vejret ikke spiller så stor en rolle som man skulle tro. Vi er over 400 frivillige som løfter i flok. I vikingespillet har alle en funktion, og bidrager med de styrker hver især har. Og så har vi et godt produkt, som har høstet mange roser. Måske har det også været et friskt pust, at der i år er flere guder med i stykket, og scenen har også været bevægelig," fortæller Benjamin Boraghi og forklarer, at 10 mennesker bag scenen alene har stået for at klare sceneskiftet under hver af de 20 forestillinger.

"Man bliver høj over, at vi kan præstere så vildt, endda på et år hvor der er VM i fjernsynet, togbusser og andre kulturelle tilbud. Men vi ved også, at vi hele tiden er nødt til at udvikle vores produkt, så vi undgår at bliver overhalet udenom," lyder det fra Boraghi.

Publiceret 17 July 2018 14:14

SENESTE TV

Integration i Frederikssund kommune.

Jeg har gennem mit frivillige arbejde i Røde Kors, Dansk Flygtningehjælp, Venligboerne og privat mødt rigtig mange flygtninge de sidste 3 år.

Det har været og er berigende bekendtskaber og flere er blevet mine gode venner i dag.

Det har været spændende, at følge Kommunens indsatser og politik, og jeg må sige, at det meste har været fornuftigt nok! Sprogskolen, som vi har kontakt med, gør et fint arbejde og vi forsøger at hjælpe med lektier der. Tal dansk Cafeen i Frivilligstedet om torsdagen bliver stadig brugt, og dette giver også mening.

Uden for Frederikssund lyder det, at Integrationssteamet er rigtig gode, applaus til Jer!

I Dansk Flygtningehjælp er vi ret afhængige at § 18 midler, til at arrangere udflugter, købe kaffe mv til cafeen osv. Håber vi vil fortsætte med at modtage.

De fleste flygtninge jeg kender har fået job og er blevet selvforsørgende, hurra for dette! Det er dog hovedsagelig mændene.

Jeg kunne ønske mig at især kvinderne bliver hjulpet mere. De vil også gerne have egen indtægt og ikke skulle klare sig for mandens indtægt alene, det er svært.

Kunne man spørge ind til hvad de er gode til? Kulturen i mange lande lever på at drive små virksomheder. Kunne man hjælpe med at igangsætte en lille forretning i Frederikssunds tomme butikker. Det være sig en lille restaurant, syværksted, handel m.v. Her kunne et kursus i momsregnskab, hygiegne m.v. være en hjælp, og også en startkapital er nødvendig.

Huslejen i Frederikssunds tomme forretninger er temmelig høj ! Betaler vi skatteydere dette underskud for indehaverne ??

Der er stadig meget som kunne gøres hvis viljen og ”ud af boksen” tanker kunne indfinde sig.

Svensk jazz til Ejegod Jazzklub

slangerup Svenske Papa Piders Jazzband er et af Göteborgs mest populære jazzbands, og lørdag 27. oktober kommer det til Slangerup og spiller i Ejegod Jazzklub.

Papa Piders Jazzband var et af Göteborgs populæreste jazzbands fra begyndelsen af 1960’erne og cirka 25 år frem. Bandet, der blev et begreb i Göteborg, vandt et antal jazzkonkurrencer og var et af de første, der spillede udenlands. Da bandet stoppede i midten af 1980’erne, var tiden i 2010 inde til en ny start.

På initiativ af bandets trommeslager, Bosse Lindgren, har bandet fået en ny besætning, som kommer til Slangerup.

De spiller revival-jazz med megen sang og en del skiffle, som den blev spillet under det traditionelle boom i England, altså sådan musik, som spilles af f.eks. Acker Bilk, Ken Colyer og Chris Barber.

De håndplukkede musikanter med stor erfaring fra den europæiske jazzscene, hvilket garanterer et højt musikalsk niveau, spiller i Kingoskolens Teatersal på Strandstræde 28A i Slangerup

Læs mere om arrangementet på ejegodjazzklub.dk.

jbe

Fake News. Fake News.