Frederikssund Vikingespil solgte i år rekord mange billetter til forestillingen Heids Hævn. Foto: Frederikssund Vikingespil

Frederikssund Vikingespil solgte i år rekord mange billetter til forestillingen Heids Hævn. Foto: Frederikssund Vikingespil

Årets vikingespil slog alle rekorder

17.147 publikummer overværede vikingespillet Heids Hævn

Af
Birgitte Masson

FREDERIKSSUND Vikinger er populære. For aldrig har der været så stor interesse for Frederikssund Vikingespil som i år. 17.147 billetter blev langet over disken til forestillingen Heids Hævn der blev spillet fra 22.juni til 15. juli. Der blev også sat salgsrekord i boderne, så der var med andre ord god grund til at fejre årets vikingespil på Kalvøen, da mange af de medvirkende mødtes mandag.

"Sidste forestilling blev spillet i søndags, og i går (mandag red.) afsluttede vi det hele med en stor fejring. Vi er henrykte over det gode resultat," fortæller PR-ansvarlig i Frederikssund Vikingespil Benjamin Boraghi.

Men hvor man kunne være tilbøjelig til at tilskrive de varme sommeraftener noget af den store succes, så er Benjamin Boraghi af en anden opfattelse.

"Vores statistikker viser faktisk, at vejret ikke spiller så stor en rolle som man skulle tro. Vi er over 400 frivillige som løfter i flok. I vikingespillet har alle en funktion, og bidrager med de styrker hver især har. Og så har vi et godt produkt, som har høstet mange roser. Måske har det også været et friskt pust, at der i år er flere guder med i stykket, og scenen har også været bevægelig," fortæller Benjamin Boraghi og forklarer, at 10 mennesker bag scenen alene har stået for at klare sceneskiftet under hver af de 20 forestillinger.

"Man bliver høj over, at vi kan præstere så vildt, endda på et år hvor der er VM i fjernsynet, togbusser og andre kulturelle tilbud. Men vi ved også, at vi hele tiden er nødt til at udvikle vores produkt, så vi undgår at bliver overhalet udenom," lyder det fra Boraghi.

Publiceret 17 July 2018 14:14

DEBAT: Træer skal redde klimaet – i Frederikssund fælder man dem!

DEBAT Klimaudfordringen er en af vor tids største problemstillinger, og mere skov på jordkloden vil i fremtiden spille en væsentlig rolle for reduceringen af CO2.

2015, 2016, 2017 og 2018 er som de varmeste år målt nogensinde en direkte konsekvens af klimaforandringerne og kræver handling. CO2-udledningen må reduceres og CO2 trækkes ud af luften ved bevaring og nyplantning af skov, da skove er det mest effektive middel til at opsuge drivhusgasser.

FN anbefaler, at der plantes mere skov i verden for at opsamle CO2, så skov spiller en nøglerolle, hvis globale klimamål skal nås.

Herhjemme kulminerer kampagnen ”Plant et træ” med et tv-show lørdag d. 14/9 2019, hvor målet er at plante 1 million træer i Danmark.Danmark er et af de lande i Europa, som har relativt mindst skov. Med kun 14% er det af særligt stor vigtighed, at eksisterende skov i Danmark bevares, og ny skov etableres. Det forekommer derfor paradoksalt, at Frederikssund Kommune tillader fældning af skoven ved Thorstedlund for at give plads til højhusbyggeri, mens resten af Danmark og andre lande går i modsat retning.

I årevis har man i Frederikssund fældet træer med hård hånd, så der i dag er væsentlig mindre skovvækst tilbage end tidligere, uagtet at netop natur er trækplaster for tilflyttere, som man angler så meget efter.

Det er ingen kunst at ødelægge naturen og opføre betonmastodonter pga. kortsigtede økonomiske hensyn.

Det er derimod en kunst at bevare naturen for eftertiden, så jeg skal bede Byrådet se med alvor på fældning af skoven ved Thorstedlund og understrege, at den er uigenkaldelig! Et gabende grimt ar i fjordskråningen fyldt ud af betonbyggeri vil for evigt stå som en skamstøtte over beslutningstagerne i kommunen.

Lad såvel skov som dyreliv på Thorstedlund leve!