Golf med naturligt handicap

I seks år har Frederikssund Golkfklub haft et helt særligt hold af golfentusiaster. Her træner udviklingshæmmede og psykisk sårbare drive, pitch og putt under ledelse af klubben pro-træner

Af
Henrik Gregersen

”Om vi gør noget anderledes? Det tror jeg ikke. Vi tager øvelserne i et langsommere tempo, men det er jo det samme, de skal lære, som alle andre.”

Sådan lyder det det fra Carina Vagner, pro-træner i Frederikssund Golfklub.

Sammen med en fast skare af frivillige har hun igennem de seneste seks år stået bag golfundervisningen for de op mod 20 udviklingshæmmede og psykiatribrugere, der er en del af ”Albatros.”

Klubben-i-klubben tog sin begyndelse, da Frederikssund Kommune for år tilbage henvendte sig for at spørge, om golfklubben havde mod på at indgå i et samarbejde med kommunen og give et nyt tilbud til de brugere, der i forvejen var organiseret i Vingerne (for psykiatribrugere) og Team 2010 (for udviklingshæmmede).

Carina Vagner instruerer i opbygningen af de forskellige putte-øvelser.

Carina Vagner instruerer i opbygningen af de forskellige putte-øvelser.

Siden har gruppen været en fast integreret af klubben:

”Vi begyndte med fem spillere, og nu er vi oppe på 15, og der er stor velvilje fra hele klubben omkring det,” siger Connie Hjelm, der som frivillig har været med fra start og fortsætter:

”Der er flere medlemmer, der har doneret bagvogne og køller til spillerne, og det betyder noget, for det kan godt være svært for nogle af dem at få økonomien til at slå til.”

De fleste golfspillere kender denne øvelse, hvor boldene skal puttes fra cirklen.

De fleste golfspillere kender denne øvelse, hvor boldene skal puttes fra cirklen.

For hende er der ingen tvivl om, hvad spillerne får med hjem:

”De får trænet balance, de får en bedre kropsforståelse, der er krav til, hvordan man tager hensyn til og omgås hinanden, og så får de et ansvar for hinanden. De, der kan tælle, gør det for de andre, og de oplever, at golf er for alle, og at det er ikke er en hindring for at blive rigtig dygtig, at man har et handicap, eller at man er psykiatribruger. Der er tre, der har taget bag-mærke, og der er formentlig flere, der ville kunne klare det,” fortæller Connie Hjelm.

Og at golf for deltagerne ikke bare er en aktivitet men en hobby, vidner deres engagement og begejstring om, da Lokalavisen står på sidelinien.

”Haha. Jeg slog da meget længere,” lyder det eksempelvis i baggrunden, da én af spillerne slår ud fra på klubbens driving range, hvor der både præsteres forbiere og snorlige udslag på 175 meter.

Carsten Bejder har været med i alle Albatros-årene og viser stolt sin golf-trøje fra Spaniens-turen frem.

Carsten Bejder har været med i alle Albatros-årene og viser stolt sin golf-trøje fra Spaniens-turen frem.

Men der er ingen, der lader sig gå på af niveauforskelle eller andre udfordringer. Alle går lige meget op i det, da Carina Vagner præsenterer øvelserne på klubbens putting-green. Her skal spillerne på forskellig vis arbejde med at få puttet henholdsvis i nærheden af flaget og i hul, afhængigt af spilafstanden. Og ambitionsniveauet er ligesom spillernes niveau forskelligt.

Det er især venskabet of den friske luft, der betyder noget for MArianne og Merete.

Det er især venskabet of den friske luft, der betyder noget for MArianne og Merete.

”Det bedste er at komme ud at spille sammen med de andre. Det er sjovt, og vi får frisk luft. Og så får vi venner,” lyder det samstemmende fra Marianne og Merethe, mens der fra tid til anden lyder små udbrud fra Carsten Hansen, de går op i det med liv og sjæl og blandt andet har været til Special Olympics.

Nogle gange af glæde, og andre gange af frustration, når et sikker putt i 'Jorden Rundt' glipper.

Men så findes der heldigvis råd for det:

"Den tager jeg lige om," lyder det, mens han trækker en forbier tilbage til udgangspunktet og derpå sænker dén og de tre næste forsøg usvigeligt sikkert.

Man fornærmer næppe nogen ved at kalde Carsten Hansen for den mest ambitiøse Albatros-spiller. Han har blandt andet deltaget i Special Olympics og også spillet på Tiger Woods' hjemmebane.

Man fornærmer næppe nogen ved at kalde Carsten Hansen for den mest ambitiøse Albatros-spiller. Han har blandt andet deltaget i Special Olympics og også spillet på Tiger Woods' hjemmebane.

Publiceret 16 July 2018 00:00

SENESTE TV

Integration i Frederikssund kommune.

Jeg har gennem mit frivillige arbejde i Røde Kors, Dansk Flygtningehjælp, Venligboerne og privat mødt rigtig mange flygtninge de sidste 3 år.

Det har været og er berigende bekendtskaber og flere er blevet mine gode venner i dag.

Det har været spændende, at følge Kommunens indsatser og politik, og jeg må sige, at det meste har været fornuftigt nok! Sprogskolen, som vi har kontakt med, gør et fint arbejde og vi forsøger at hjælpe med lektier der. Tal dansk Cafeen i Frivilligstedet om torsdagen bliver stadig brugt, og dette giver også mening.

Uden for Frederikssund lyder det, at Integrationssteamet er rigtig gode, applaus til Jer!

I Dansk Flygtningehjælp er vi ret afhængige at § 18 midler, til at arrangere udflugter, købe kaffe mv til cafeen osv. Håber vi vil fortsætte med at modtage.

De fleste flygtninge jeg kender har fået job og er blevet selvforsørgende, hurra for dette! Det er dog hovedsagelig mændene.

Jeg kunne ønske mig at især kvinderne bliver hjulpet mere. De vil også gerne have egen indtægt og ikke skulle klare sig for mandens indtægt alene, det er svært.

Kunne man spørge ind til hvad de er gode til? Kulturen i mange lande lever på at drive små virksomheder. Kunne man hjælpe med at igangsætte en lille forretning i Frederikssunds tomme butikker. Det være sig en lille restaurant, syværksted, handel m.v. Her kunne et kursus i momsregnskab, hygiegne m.v. være en hjælp, og også en startkapital er nødvendig.

Huslejen i Frederikssunds tomme forretninger er temmelig høj ! Betaler vi skatteydere dette underskud for indehaverne ??

Der er stadig meget som kunne gøres hvis viljen og ”ud af boksen” tanker kunne indfinde sig.

Svensk jazz til Ejegod Jazzklub

slangerup Svenske Papa Piders Jazzband er et af Göteborgs mest populære jazzbands, og lørdag 27. oktober kommer det til Slangerup og spiller i Ejegod Jazzklub.

Papa Piders Jazzband var et af Göteborgs populæreste jazzbands fra begyndelsen af 1960’erne og cirka 25 år frem. Bandet, der blev et begreb i Göteborg, vandt et antal jazzkonkurrencer og var et af de første, der spillede udenlands. Da bandet stoppede i midten af 1980’erne, var tiden i 2010 inde til en ny start.

På initiativ af bandets trommeslager, Bosse Lindgren, har bandet fået en ny besætning, som kommer til Slangerup.

De spiller revival-jazz med megen sang og en del skiffle, som den blev spillet under det traditionelle boom i England, altså sådan musik, som spilles af f.eks. Acker Bilk, Ken Colyer og Chris Barber.

De håndplukkede musikanter med stor erfaring fra den europæiske jazzscene, hvilket garanterer et højt musikalsk niveau, spiller i Kingoskolens Teatersal på Strandstræde 28A i Slangerup

Læs mere om arrangementet på ejegodjazzklub.dk.

jbe

Fake News. Fake News.