Karen Nielsen og de øvrige ansatte går med store planer for Parkteatrets fremtid. De tæller blandt andet udendørsservering og -scene. Foto: JM.

Karen Nielsen og de øvrige ansatte går med store planer for Parkteatrets fremtid. De tæller blandt andet udendørsservering og -scene. Foto: JM.

Parkteatret et skridt tættere på udendørsscene

Som del i Parkteatrets fornyelse har de netop fået godkendt en lokalplan, der muliggør opførelsen af en udendørsscene

Af
Jakob Markert

FREDERIKSSUND Kan du forestille dig at sidde en sommeraften på græsset ved Ådalen med en drink i hånden, mens du ser et teaterstykke på den store scene lige foran dig? Det scenarie er nu et skridt tættere på at blive en realitet.

Siden Karen og Claus Nielsen i 2016 overtog Park Bio, har de gamle lokaler gennemgået store forandringer. Ægteparrets mål er, at de syv år efter overtagelsen har fået gjort det, der nu hedder Parkteatret, til hele Frederikssunds samlingssted, der både byder på teater og biograf.

"Det, vi er i gang med, er at skabe et hus fuld af liv. Folk skal være klar over, at vi altså har et teater i Frederikssund, og at alle kan bruge det. Det er det, som vi arbejder hen i mod," forklarer Karen Nielsen.

Godkendt lokalplan

På byrådsmødet i slutningen af juni kom de så et skridt nærmere målet. Her fik de nemlig godkendt en lokalplan for, hvordan det endelige Parkteatret kan komme til at se ud. Den indeholder både øgede backstage-, handicap-, og toiletfaciliteter samt altså muligheden for at lave store ændringer omkring scenen.

"Vi vil forlænge scenen, så den kommer til at være omkring 9,5x9,5 meter. Desuden vil vi åbne scenen op, så det bliver muligt at spille ud mod Ådalen om sommeren. Vi vil derfor indrette nogle udendørsfaciliteter, så folk kan sidde i naturen og nyde forestillingerne," siger Karen Nielsen.

Selvom lokalplanen nu muliggør udvidelsen, så mangler Parkteatret dog stadig penge, før det kan blive en realitet.

"Vi skal bruge 10 mio. kr., så jeg sidder og er i fuld gang med at tale med fonde. Det er mange penge, men jeg tror på, at det er muligt, ellers ville jeg ikke gøre det. Så snart vi har rejst pengene, så går udvidelsen i gang," fortæller Karen Nielsen.

Nye tiltag på vej

Selvom det tager lidt tid, før lokalplansændringerne kan starte, så står arbejdet med at forny Parkteatret ikke stille. Siden Karen og Claus Nielsen overtog, er der allerede blevet bygget en helt ny entre, og lige nu er arbejdet med at skabe bedre faciliteter til teatrets udendørsservering i fuld gang.

"Vi er i gang med at lægge grus og bygge en sti ud mod Ådalen. Vi har også fået lavet nogle smarte borde, som vi vil sætte op, og så er vi i fuld sving med at skrabe hele bygningen facade, så den igen bliver pæn," siger Karen Nielsen.

Lige nu holder Parkteatret mere eller mindre lukket pga. det dejlige sommervejr, men planen er, at de ovennævnte tiltag senest skal stå klar, når Parkteatrets helt nye filmfestival løber af stablen d. 4.-10. september.

I løbet af festivalen vil der blive fremvist seks forskellige film, ligesom at Parkteatret på den sidste aften vil byde på koncert med banjospilleren Mean Mary James.

"Jeg håber, at der kommer en masse mennesker og deltager, så vi for alvor kan begynde at samle Frederikssund om Parkteatret," siger Karen Nielsen.

Publiceret 15 July 2018 07:00

SENESTE TV