Sådan ser forsiden ud på støttehæftet, der udkommer i august.

Sådan ser forsiden ud på støttehæftet, der udkommer i august.

Støttehæfter skal hjælpe butikker og foreninger

De lokale foreninger kan få saltvandsindsprøjtning på 300.000 kroner via lokalt støtte-initiativ

Af
Henrik Gregersen

"Vi kan høre, at detailhandlen oplever, det er svært at tiltrække kunder, og vi ved, at også en række foreninger har svært ved at skaffe midler. Derfor har vi tænkt på, hvordan man kan udvikle et produkt, der kan hjælpe begge steder, og løsningen er så blevet dét her."

Sådan lyder det fra Morten Villadsen, medejer af virksomheden Collab ApS, der i midten af august introducerer et nyt kuponhæfte i Frederikssund.

I kuponhæftet har detailbutikker fra især Frederikssund og Jægerspris indrykket gode tilbud - der dog kun skal gælde køberne af kuponhæftet.

Tanken er, at de lokale foreninger skal sælge kuponhæftet for 200 kroner, hvoraf foreningerne så kan beholde 100 kroner:

"Det ert jo ikke alle, der har brug for at blive klippet eller bestille en måltidskasse med seks flasker vin. Men alt i alt er der rabatter at hente på op mod 20.000 kroner, hvis man benytter sig af alle tilbuddene i hæftet. Så der er både noget at komme efter for butikkerne, foreningerne og forbrugerne," forklarer Morten Villadsen, der driver Collab sammen med Jesper Nyland.

Desuden bliver der blandt køberne af støttehæftet trukket lod om en gevinst til en værdi af 10.000 kroner.

Foreningen løber ingen risiko, da Collab ApS tilbagekøber eventuelle ikke solgte hæfter. Når alle kuponhæfterne er solgt, har de lokale foreninger fået 300.000 kroner til arrangementer eller indkøb.,-.

"Vi håber, at alle vil være med til at bakke op om de lokale foreninger i Frederikssund. Samme type kuponhæfte er allerede en stor succes i andre byer, eksempelvis i Holstebro, hvor mange foreninger og lokale borgere har stor glæde af det," fortæller Jesper Nyland.

Publiceret 12 July 2018 00:00

SENESTE TV

Mindeord for Hartvig Sørensen

MINDEORD Der er vikinger, som svinger sværdet, og så er der vikinger, som kan fortælle historier og underholde. Hartvig Sørensen hører til blandt de sidste. Nu blæser Heimdal i hornet, så det kan høres fra fjord til fjord, for nu kommer der blus under de gode historier i Asgård. Endnu en viking er draget ud på sin sidste færd. Hartvig Sørensen sov ind med familien omkring sig tirsdag den 19. marts 84 år gammel.

Hartvig og Lisanne har været med i Vikingespillet siden 1992. Det var datteren Malene, der plagede om at være med, selvom både Lisanne og Hartvig ikke var interesseret i at være med i Vikingespillet, men der var familie og gode venner i Vikingespillet, som overtalte dem, og med et var den lille familie dybt engageret.

Hartvig var gøgler i sine unge dage og rejste rundt med cirkus, hvor han var arbejdsmand og blandt andet passede de vilde kattedyr. Hartvig spillede også med i et band som yngre. Så det var måske ikke så mærkeligt, at Vikingespillet alligevel endte med at blive en stor del af hans liv igennem de sidste 25 år.

Hvor der er vilje, er der vej, og for Hartvig skulle hans vikingeliv ikke begrænses. Så da Hartvig ikke længere gik så godt, og derfor ikke kunne gå på scenen længere, blev han vagt bag scenen, hvor han var med til at sikre, at ingen uvedkommende gik ind bag scenen, og på den måde var Hartvig viking til det sidste.

Hartvig var ikke en viking, der gik stille med dørene, for Hartvig kunne underholde og fortælle gode historier, og han kunne sende kække bemærkninger efter dem, som han holdt af. Hartvig var i flere år en yderst efterspurgt guide i Vikingespillet, for det var ikke kedeligt at være på Hartvigs rundvisningshold, og der var publikummer, som specifikt bad om at blive guidet af Hartvig. Måske var Hartvigs force, at han gav sin egen fortolkning af både Vikingespil og Vikingetid, og så kunne han altid krydre fortællingen med nogle gode historier og vittigheder - og han fornyede sig hvert år.

I forestillingerne var Hartvig som oftest aktør (statist), men han har også haft enkelte roller. Den mest kendte rolle var som Kong Adils i Rolf Krake i 1996. En rolle han ifølge dronningen, der spillede hans hustru i forestillingen, var meget stolt af. Hartvig har også været statist i flere danske spillefilm blandt andet i filmen om Grev Axel, hvor han havde en enkelt replik som portvagt.

Hartvig var ikke kun et kendt ansigt i Vikingespillet. Hartvig kørte igennem mange år taxa i Frederikssund, og før det var det lastbil og bus. Hartvig kunne lide livet på vejene, hvor han helt sikkert har mødt mange mennesker, der har nydt godt af hans vittigheder og gode humør. Hartvig var nærværende, et lunt og godt menneske, der i festligt lag gerne gav den på tangenterne på elorgelet.

Så kære vikinger i Asgård, gamle venner fra vikingehytten Tjalfe, der allerede er draget til Asgård, nu kommer Hartvig til jer - en familiefar, en gøgler, en humoristisk historiefortæller, en ven og en viking af hjertet. Skænk mjøden og læg en brændeknude på bålet.

Æret være Hartvigs minde – år og fred.

Camilla Dupont, Formand for Frederikssund Vikingespil

Hartvig Sørensen bisættes tirsdag den 26. marts kl. 12.30 fra Græse kirke.