DEBAT: Den gode arbejdsplads

Af
Af borgmester John Schmidt Andersen (V)

I sit debatindlæg i Lokalavisen den 4. juli, stiller Sanne Johansen (SJ), Formand for Social- og Sundhedssektoren i FOA Frederikssund, et yderst relevant og interessant spørgsmål: Hvad skal der egentlig til for at blive kåret som den bedste kommune at være offentligt ansat i?

SJs udgangspunkt er en oplevelse af, at ressourcerne er knappe, og at der stilles stadig flere krav til medarbejderne. Jeg har stor forståelse for, at man som medarbejder godt kan have den oplevelse, at der er blevet mere travlt på for eksempel et omsorgscenter eller i døgnplejen.

Inden for rammerne, som Folketinget sætter, er det vores opgave i Byrådet at sikre, at de kommunale opgaver varetages og løses på den bedst mulige måde.

I Frederikssund Kommune har vi fokus på kerneopgaven, som er at levere en god og ordentlig service til kommunens borgere. Det være sig i for eksempel daginstitutioner og på skoler, i ældreplejen og på handicapområdet, i de vilkår vi giver erhvervslivet, i fritidstilbud, i vedligeholdelse af veje og rekreative områder og meget mere.

Jeg mener, at kommunens medarbejdere er uundværlige i leveringen af kerneopgaven, da det er medarbejderne, der har den daglige kontakt med borgeren og løser opgaverne.

Kommunen har derfor en personalepolitik, som har tre bærende værdier, der skal sikre en attraktiv arbejdsplads. De tre værdier er faglig dygtighed, engagement og samarbejde. Værdierne understøttes af et særligt fokus på ledelse, arbejdsmiljø og trivsel, organiseret inddragelse af medarbejderne samt udvikling af medarbejdernes kompetencer og viden.

Med budget 2016-2019 besluttede vi i Byrådet, at der skal gennemføres kompetenceudvikling af alle medarbejdergrupper i døgnplejen, omsorgscentrene og rehabiliteringsafdelingen. I 2016-2018 har vi investeret 5,2 mio. kroner til kompetenceudvikling, som skal sikre, at social- og sundhedspersonalet også i fremtiden har de nødvendige faglige kompetencer til at varetage borgernes komplekse pleje- og behandlingsbehov.

Jeg har her forsøgt at give mit bud på, hvad der kendetegner en god offentlig arbejdsplads. Min oplevelse er, at vi både som politikere, ledelse og medarbejdere i Frederikssund Kommune i fællesskab arbejder for at forblive en god og attraktiv arbejdsplads. Der er altid opgaver og samarbejder vi kan blive bedre til. Det er da også et stadigt fokus at arbejde med udvikling og forbedringer, så vi sammen fortsat har en kommune, vi er stolte af at arbejde for.

Publiceret 10 July 2018 08:35

SENESTE TV

Året er startet godt for FC Fjordbold.

Lørdag eftermiddag vandt holdet igen, og har nu hentet fuld gevinst i begge kampe hidtil i 2019.

Men hvor sidste uges 6-1 sejr mod Albertlund IF blev hentet med flot spil og relativt overbevisende, så var der mere mudder i maskineriet i dagens hjemmekamp mod Nørrebro Futsal.

Møllegaardhallen dannede en flot ramme om kampen, og fra start lignede det igen, at Fjordbold ville spadsere sig til en overbevisende sejr, da man allerede efter tre minutters spil var foran 2-0 på mål af henholdsvis Brian Mengel og Marco Aurelio.

Men herfra mistede Fjordbold lidt gnisten og gæsterne spillede sig fint ind i kampen. På få minutter midt i første halvleg fik de også scoret to mål, og således kom gæsterne på omgangshøjde. På dette tidspunkt var kampen meget lige og bølgede frem og tilbage.

Kort før pausen fik hjemmeholdet så et vigtigt rygstød, da Marco Aurelio fik scoret til 3-2. Målet var til gengæld værd at vente på.

Brian Mengel spurtede frem i venstre side, hvorefter han spillede på tværs til Marco Aurelio, der med et elegant chip fik bolden over keeperen og i nettet.

I anden halvleg var Fjordbold fortsat ikke sprudlende som til at starte med, men de fik lukket mere ned for gæsterne, der havde vanskeligere ved at komme til afslutninger end i første halvleg.

Mål blev der ikke scoret mange af, og hjemmeholdet tillod sig endda at misse et straffespark undervejs. Men en af kampens store oplevelser var ligesom sidst Brian Mengel – og han fik lidt ro på holdet og hjemmepublikummet med målet til 4-2.

I kampens allersidste minut kom så også Morten Hauglund på scoringslisten, og dermed sluttede det 5-2. Et resultat, der får sejren til at fremstå mere overbevisende end den i virkeligheden var.

Skarphed og koncentration bliver to vigtige fokusområder, når FC Fjordbold spiller igen i den kommende weekend. Der venter nemlig København Futsal, som netop nu indtager 1. pladsen i Liga Øst. København har fortsat ikke tabt, men Fjordbold kan hænge optimismen på det faktum, at den omvendte kamp sluttede 4-4, og hvor Fjordbold i den grad var ovenpå flere gange undervejs.