Vikinger før slutspurt: På vej mod super-år

Med næsten en uge igen for vikingespillet, skal kun 200 købe billet, før budgettet er nået.

Af
Henrik Gregersen

Når de lokale vikinger om en uges tid kan gøre boet op efter årets vikingespil, kan det meget vel blive med en ny publikumsrekord som resultat.

Der er nemlig på nuværende tidspunkt solgt hele 600 billetter mere end på samme tidspunkt i fjor, hvor 16.122 endte med at købe billet. Og 2017 var vel at mærke et rigtig godt år for vikingespillet, hvor man som tommelfingerregel regner med 12.000 gæster pr. år.

"Successen er en kombination af flere ting. Først og fremmest er vores forestilling og alt omkring den af høj kvalitet. Vores PR-arbejde har været intenst i år og vi har flyttet fokus lidt væk fra København til andre områder på Sjælland. Og så tror jeg simpelthen, det er en succesbølge af flere års hårdt arbejde, vi nu rammes af. Vi er over 400 vikinger, der knokler for konstant at forbedre vores produkter, så besøgende får en oplevelse, de ikke kan få andre steder,” lyder det fra Benjamin Boraghi, pr-ansvarlig hos Frederikssund Vikingespil.

I vikingespillets åbningsweekend blev der sågar sat en publikumsrekord, da der blev solgt hele 1.571 billeter til den første lørdagsforestilling.

"Og det er ikke bare selve spillet, der er gået godt. Vores salg i boderne har fulgt trop, og er lige nu på vej til at slå sidste års rekorder," konstaterer Benjamin Boraghi.

Publiceret 09 July 2018 10:18

SENESTE TV

Mindeord for Hartvig Sørensen

MINDEORD Der er vikinger, som svinger sværdet, og så er der vikinger, som kan fortælle historier og underholde. Hartvig Sørensen hører til blandt de sidste. Nu blæser Heimdal i hornet, så det kan høres fra fjord til fjord, for nu kommer der blus under de gode historier i Asgård. Endnu en viking er draget ud på sin sidste færd. Hartvig Sørensen sov ind med familien omkring sig tirsdag den 19. marts 84 år gammel.

Hartvig og Lisanne har været med i Vikingespillet siden 1992. Det var datteren Malene, der plagede om at være med, selvom både Lisanne og Hartvig ikke var interesseret i at være med i Vikingespillet, men der var familie og gode venner i Vikingespillet, som overtalte dem, og med et var den lille familie dybt engageret.

Hartvig var gøgler i sine unge dage og rejste rundt med cirkus, hvor han var arbejdsmand og blandt andet passede de vilde kattedyr. Hartvig spillede også med i et band som yngre. Så det var måske ikke så mærkeligt, at Vikingespillet alligevel endte med at blive en stor del af hans liv igennem de sidste 25 år.

Hvor der er vilje, er der vej, og for Hartvig skulle hans vikingeliv ikke begrænses. Så da Hartvig ikke længere gik så godt, og derfor ikke kunne gå på scenen længere, blev han vagt bag scenen, hvor han var med til at sikre, at ingen uvedkommende gik ind bag scenen, og på den måde var Hartvig viking til det sidste.

Hartvig var ikke en viking, der gik stille med dørene, for Hartvig kunne underholde og fortælle gode historier, og han kunne sende kække bemærkninger efter dem, som han holdt af. Hartvig var i flere år en yderst efterspurgt guide i Vikingespillet, for det var ikke kedeligt at være på Hartvigs rundvisningshold, og der var publikummer, som specifikt bad om at blive guidet af Hartvig. Måske var Hartvigs force, at han gav sin egen fortolkning af både Vikingespil og Vikingetid, og så kunne han altid krydre fortællingen med nogle gode historier og vittigheder - og han fornyede sig hvert år.

I forestillingerne var Hartvig som oftest aktør (statist), men han har også haft enkelte roller. Den mest kendte rolle var som Kong Adils i Rolf Krake i 1996. En rolle han ifølge dronningen, der spillede hans hustru i forestillingen, var meget stolt af. Hartvig har også været statist i flere danske spillefilm blandt andet i filmen om Grev Axel, hvor han havde en enkelt replik som portvagt.

Hartvig var ikke kun et kendt ansigt i Vikingespillet. Hartvig kørte igennem mange år taxa i Frederikssund, og før det var det lastbil og bus. Hartvig kunne lide livet på vejene, hvor han helt sikkert har mødt mange mennesker, der har nydt godt af hans vittigheder og gode humør. Hartvig var nærværende, et lunt og godt menneske, der i festligt lag gerne gav den på tangenterne på elorgelet.

Så kære vikinger i Asgård, gamle venner fra vikingehytten Tjalfe, der allerede er draget til Asgård, nu kommer Hartvig til jer - en familiefar, en gøgler, en humoristisk historiefortæller, en ven og en viking af hjertet. Skænk mjøden og læg en brændeknude på bålet.

Æret være Hartvigs minde – år og fred.

Camilla Dupont, Formand for Frederikssund Vikingespil

Hartvig Sørensen bisættes tirsdag den 26. marts kl. 12.30 fra Græse kirke.