Operakoncert på Svanholm Gods

Søndag den 22. juli kl. 16.00 er der operakoncert på Svanholm Gods. ”Den russiske sangerinde” - Tatiana Kisselova synger meget andet end bare russisk! Opera, operette, musical og meget mere.

Hendes sopranstemme og musikalitet, kombineret med hendes charme og intensitet, griber alle og efterlader ingen upåvirket. Desuden krydrer hun sine koncerter med små fortællinger om musikken, handlingen, komponisten eller andre små historier. Det bliver en dejlig og festlig oplevelse, når hun inddrager publikum i spejlsalen på Svanholm Gods.

Medvirkende er Tatiana Kisselova, sopran & Knud Rasmussen, klaver.

Inden koncerten begynder kl. 16, er der mulighed for at nyde en frokost i Svanholms økologiske cafe eller spise sin medbragte mad ved udflugtsbordene.

I pausen kan købes kaffe, te, vin, vand og andre af Svanholms mange lækkerier, og fra haven kan man nyde udsigten til voldgraven og den nærliggende skov.

Billetter kan fås på www.flutist.dk eller tlf. 4593 0778 alle ugens dage kl. 8 til 22.

Publiceret 08 July 2018 00:00

SENESTE TV

DEBAT: Skolepolitikken er i vejen for vores børn, folkeskole og Vinge

Fra 6. klasse skal eleverne på Ådalens Skole danne nye klasser, da de samtidig skal vælge linier med et særligt fokus.

De nuværende fire 5. klasser på skolen er overfyldte med med 25 til 27 elever pr. klasse, da de siden skolestarten er vokset med ca. en elev pr. klasse hvert år.

Derfor er det oplagt, at man efter sommerferien fordeler eleverne i fem klasser i stedet fire. Derved ville klasserne ligge tæt op af gennemsnittet for både Frederikssund Kommune og Danmark i øvrigt, og der ville være plads til nye elever, som flytter ind i Ådalens Skoles skoledistrikt, som jo dækker både byggeriet ved den gamle Oppe Sundby Skole og ikke mindst Vinge.

Men nej, byrådets uddannelsesudvalg har sagt ”nej” til at forsøge at finde pengene en ekstra klasse, efter at over 100 forældre på årgangen støttede en henvendelse til udvalget, der forklarede behovet for fem klasser efter sommerferien.

Skolen må godt lave fem klasser, men den får kun økonomi til fire.

Konsekvensen af, at vi ikke prioriterer folkeskolen, rammer flere steder.

Det går naturligvis hårdt ud over eleverne, som allerede nu lider under de store klasser, der proppes ind lokaler, der ikke bygget til 27 elever, mens lærerkontakten og mulighederne for at levere den diffentierede undervisning, som eleverne har krav på, bliver minimal.

Men vi er også nødt til at erkende, at skolepolitikken står i vejen for, at skolen kan tiltrække de lærere som den pt. mangler.

Det er ganske enkelt ikke gode arbejdsvilkår for en lærer at skulle undervise en overfyldt klasse med 27 elever.

Og så rammer det naturligvis også kommunens smertensbarn - Vinge.

Man må spørge sig selv hvor attraktivt det er at flytte til Vinge, hvis sønnike skal klemmes ind i distriksskolen som elev nr. 28 eller 29?