Kor klar til ny sæson

Kammerkoret Viva kan efter en travl og vellykket femte sæson, holde en velfortjent sommerferie. Der har været afholdt gode velbesøgte koncerter, bl.a. den årlige St. Bededagskoncert i Elværket og som den sidste en fin fælleskoncert med Cantemus koret fra Roskilde i Islebjerg kirke. Korets dygtige og behagelige dirigent Helga Svensson, arbejder målrettet med korets klang og teknik og det giver god musik og glæden ved at synge træder tydeligt frem ved Viva korets koncerter. Og med Peter Herman ved klaveret, er der lagt en god bund til det videre musikalske samarbejde.

Til efteråret er der stor musik der venter. Faure’s Requiem kan høres til en Allehelgens koncert i Islebjerg kirke den 14 november kl. 19.30. Kirken er korets faste øvested og både kirkens kirkesanger Helga Svensson og organist Peter Hermann er tilknyttet koret som dirigent og pianist.

Ligeledes skal koret arbejde med et juleprogram, hvor der vil være Danske /Nordiske julesange og salmer og den klassiske musik vil være en ledetråd i korets repertoire. Komponister som Carl Nielsen, J.S. Bach, Mozart, John Rutter, Jonathan Willcocks, Hal H. Hopson m. fl. er at finde på næste sæsons koncert program.

Til næste sæson, står der blandt andet også korweekend til Sydslesvig på programmet. Koret skal synge en julekoncert i Helligåndskirken, som er den Danske kirke i Flensborg. På hjemvejen, søndag ,afholdes der en julekoncert i Nustrup kirke i Sønderjylland.

Første øveaften er onsdag den 5 september, kl.19.00 i Islebjerg kirke. Der er åbent hus, hvor interesserede er meget velkomne til at synge, lytte, se og hilse på.

Publiceret 08 July 2018 00:00

SENESTE TV

Året er startet godt for FC Fjordbold.

Lørdag eftermiddag vandt holdet igen, og har nu hentet fuld gevinst i begge kampe hidtil i 2019.

Men hvor sidste uges 6-1 sejr mod Albertlund IF blev hentet med flot spil og relativt overbevisende, så var der mere mudder i maskineriet i dagens hjemmekamp mod Nørrebro Futsal.

Møllegaardhallen dannede en flot ramme om kampen, og fra start lignede det igen, at Fjordbold ville spadsere sig til en overbevisende sejr, da man allerede efter tre minutters spil var foran 2-0 på mål af henholdsvis Brian Mengel og Marco Aurelio.

Men herfra mistede Fjordbold lidt gnisten og gæsterne spillede sig fint ind i kampen. På få minutter midt i første halvleg fik de også scoret to mål, og således kom gæsterne på omgangshøjde. På dette tidspunkt var kampen meget lige og bølgede frem og tilbage.

Kort før pausen fik hjemmeholdet så et vigtigt rygstød, da Marco Aurelio fik scoret til 3-2. Målet var til gengæld værd at vente på.

Brian Mengel spurtede frem i venstre side, hvorefter han spillede på tværs til Marco Aurelio, der med et elegant chip fik bolden over keeperen og i nettet.

I anden halvleg var Fjordbold fortsat ikke sprudlende som til at starte med, men de fik lukket mere ned for gæsterne, der havde vanskeligere ved at komme til afslutninger end i første halvleg.

Mål blev der ikke scoret mange af, og hjemmeholdet tillod sig endda at misse et straffespark undervejs. Men en af kampens store oplevelser var ligesom sidst Brian Mengel – og han fik lidt ro på holdet og hjemmepublikummet med målet til 4-2.

I kampens allersidste minut kom så også Morten Hauglund på scoringslisten, og dermed sluttede det 5-2. Et resultat, der får sejren til at fremstå mere overbevisende end den i virkeligheden var.

Skarphed og koncentration bliver to vigtige fokusområder, når FC Fjordbold spiller igen i den kommende weekend. Der venter nemlig København Futsal, som netop nu indtager 1. pladsen i Liga Øst. København har fortsat ikke tabt, men Fjordbold kan hænge optimismen på det faktum, at den omvendte kamp sluttede 4-4, og hvor Fjordbold i den grad var ovenpå flere gange undervejs.