Så er det kagetid på Selsø Slot

Så er det kagetid på Selsø Slot

Den Store Kagedag på Herregårdsmuseet

Søndag d. 15. juli afholdes Den Store Kagedag endnu en gang på Herregårdsmuseet Selsø Slot. Kagedagen er et tilbagevendende og hyggeligt arrangement for hele familien og højdepunktet i arrangementet er kagekonkurrencen, hvor besøgende kan komme med deres egne kager og deltage i konkurrencens fire kategorier. Antallet af kager til kagedagen afhænger af, hvor mange, der deltager med en kage i konkurrencen.

De fire kategorier i kagekonkurrencen er ”Den smukkeste kage”, ”Den lækreste kage”, ”Den bedste historiske kage” og ”Særprisen”.

Pynt din kage efter alle kunstens regler, lav en dejlig og velsmagende kage eller en kage, som har en helt særlig historie for dig. En historisk kage behøver altså ikke være lavet efter en historisk opskrift, men kan være en kage, som du fik hos dine bedsteforældre, en kage, som har en særlig historie i din familie eller en kage, som bringer minder frem hos dig – så længe der knytter sig en god historie til, som du kan skrive på kagens præsentationssedlen, som udleveres i billetsalget ved ankomst.

Dommerne til årets kagedag er kageblogger og kogebogsforfatter, Anne Moltke Dahl, også kendt som Anne Au Chocolat, undervisningsansvarlig og kokkepigen på Frilandsmuseet, Inge-Mette Petersen, og historiker og tidligere museumsleder på Selsø, Louise Sebro.

Kagerne til kagekonkurrencen skal være indleverede senest kl. 14, hvor konkurrencen begynder. Alle kagebagere – en bager pr. kage – kommer gratis ind på museet. Alle andre besøgende betaler almindelig entré. Når kagekonkurrencen er overstået, og vinderne er fundet, må alle smage på kagerne – og husk at børnene tager først!

Der kan købes kaffe, te, vand og most til kagerne.

Museet har almindeligt åbent, kl. 11-16, og i løbet af dagen kan man prøve at bage kager af forskellig slags sammen med kokkepigen i kælderkøkkenet.

Publiceret 07 July 2018 00:00

SENESTE TV

DEBAT: Skolepolitikken er i vejen for vores børn, folkeskole og Vinge

Fra 6. klasse skal eleverne på Ådalens Skole danne nye klasser, da de samtidig skal vælge linier med et særligt fokus.

De nuværende fire 5. klasser på skolen er overfyldte med med 25 til 27 elever pr. klasse, da de siden skolestarten er vokset med ca. en elev pr. klasse hvert år.

Derfor er det oplagt, at man efter sommerferien fordeler eleverne i fem klasser i stedet fire. Derved ville klasserne ligge tæt op af gennemsnittet for både Frederikssund Kommune og Danmark i øvrigt, og der ville være plads til nye elever, som flytter ind i Ådalens Skoles skoledistrikt, som jo dækker både byggeriet ved den gamle Oppe Sundby Skole og ikke mindst Vinge.

Men nej, byrådets uddannelsesudvalg har sagt ”nej” til at forsøge at finde pengene en ekstra klasse, efter at over 100 forældre på årgangen støttede en henvendelse til udvalget, der forklarede behovet for fem klasser efter sommerferien.

Skolen må godt lave fem klasser, men den får kun økonomi til fire.

Konsekvensen af, at vi ikke prioriterer folkeskolen, rammer flere steder.

Det går naturligvis hårdt ud over eleverne, som allerede nu lider under de store klasser, der proppes ind lokaler, der ikke bygget til 27 elever, mens lærerkontakten og mulighederne for at levere den diffentierede undervisning, som eleverne har krav på, bliver minimal.

Men vi er også nødt til at erkende, at skolepolitikken står i vejen for, at skolen kan tiltrække de lærere som den pt. mangler.

Det er ganske enkelt ikke gode arbejdsvilkår for en lærer at skulle undervise en overfyldt klasse med 27 elever.

Og så rammer det naturligvis også kommunens smertensbarn - Vinge.

Man må spørge sig selv hvor attraktivt det er at flytte til Vinge, hvis sønnike skal klemmes ind i distriksskolen som elev nr. 28 eller 29?