Så er det kagetid på Selsø Slot

Så er det kagetid på Selsø Slot

Den Store Kagedag på Herregårdsmuseet

Søndag d. 15. juli afholdes Den Store Kagedag endnu en gang på Herregårdsmuseet Selsø Slot. Kagedagen er et tilbagevendende og hyggeligt arrangement for hele familien og højdepunktet i arrangementet er kagekonkurrencen, hvor besøgende kan komme med deres egne kager og deltage i konkurrencens fire kategorier. Antallet af kager til kagedagen afhænger af, hvor mange, der deltager med en kage i konkurrencen.

De fire kategorier i kagekonkurrencen er ”Den smukkeste kage”, ”Den lækreste kage”, ”Den bedste historiske kage” og ”Særprisen”.

Pynt din kage efter alle kunstens regler, lav en dejlig og velsmagende kage eller en kage, som har en helt særlig historie for dig. En historisk kage behøver altså ikke være lavet efter en historisk opskrift, men kan være en kage, som du fik hos dine bedsteforældre, en kage, som har en særlig historie i din familie eller en kage, som bringer minder frem hos dig – så længe der knytter sig en god historie til, som du kan skrive på kagens præsentationssedlen, som udleveres i billetsalget ved ankomst.

Dommerne til årets kagedag er kageblogger og kogebogsforfatter, Anne Moltke Dahl, også kendt som Anne Au Chocolat, undervisningsansvarlig og kokkepigen på Frilandsmuseet, Inge-Mette Petersen, og historiker og tidligere museumsleder på Selsø, Louise Sebro.

Kagerne til kagekonkurrencen skal være indleverede senest kl. 14, hvor konkurrencen begynder. Alle kagebagere – en bager pr. kage – kommer gratis ind på museet. Alle andre besøgende betaler almindelig entré. Når kagekonkurrencen er overstået, og vinderne er fundet, må alle smage på kagerne – og husk at børnene tager først!

Der kan købes kaffe, te, vand og most til kagerne.

Museet har almindeligt åbent, kl. 11-16, og i løbet af dagen kan man prøve at bage kager af forskellig slags sammen med kokkepigen i kælderkøkkenet.

Publiceret 07 July 2018 00:00

SENESTE TV