Så er det kagetid på Selsø Slot

Så er det kagetid på Selsø Slot

Den Store Kagedag på Herregårdsmuseet

Søndag d. 15. juli afholdes Den Store Kagedag endnu en gang på Herregårdsmuseet Selsø Slot. Kagedagen er et tilbagevendende og hyggeligt arrangement for hele familien og højdepunktet i arrangementet er kagekonkurrencen, hvor besøgende kan komme med deres egne kager og deltage i konkurrencens fire kategorier. Antallet af kager til kagedagen afhænger af, hvor mange, der deltager med en kage i konkurrencen.

De fire kategorier i kagekonkurrencen er ”Den smukkeste kage”, ”Den lækreste kage”, ”Den bedste historiske kage” og ”Særprisen”.

Pynt din kage efter alle kunstens regler, lav en dejlig og velsmagende kage eller en kage, som har en helt særlig historie for dig. En historisk kage behøver altså ikke være lavet efter en historisk opskrift, men kan være en kage, som du fik hos dine bedsteforældre, en kage, som har en særlig historie i din familie eller en kage, som bringer minder frem hos dig – så længe der knytter sig en god historie til, som du kan skrive på kagens præsentationssedlen, som udleveres i billetsalget ved ankomst.

Dommerne til årets kagedag er kageblogger og kogebogsforfatter, Anne Moltke Dahl, også kendt som Anne Au Chocolat, undervisningsansvarlig og kokkepigen på Frilandsmuseet, Inge-Mette Petersen, og historiker og tidligere museumsleder på Selsø, Louise Sebro.

Kagerne til kagekonkurrencen skal være indleverede senest kl. 14, hvor konkurrencen begynder. Alle kagebagere – en bager pr. kage – kommer gratis ind på museet. Alle andre besøgende betaler almindelig entré. Når kagekonkurrencen er overstået, og vinderne er fundet, må alle smage på kagerne – og husk at børnene tager først!

Der kan købes kaffe, te, vand og most til kagerne.

Museet har almindeligt åbent, kl. 11-16, og i løbet af dagen kan man prøve at bage kager af forskellig slags sammen med kokkepigen i kælderkøkkenet.

Publiceret 07 July 2018 00:00

SENESTE TV

Året er startet godt for FC Fjordbold.

Lørdag eftermiddag vandt holdet igen, og har nu hentet fuld gevinst i begge kampe hidtil i 2019.

Men hvor sidste uges 6-1 sejr mod Albertlund IF blev hentet med flot spil og relativt overbevisende, så var der mere mudder i maskineriet i dagens hjemmekamp mod Nørrebro Futsal.

Møllegaardhallen dannede en flot ramme om kampen, og fra start lignede det igen, at Fjordbold ville spadsere sig til en overbevisende sejr, da man allerede efter tre minutters spil var foran 2-0 på mål af henholdsvis Brian Mengel og Marco Aurelio.

Men herfra mistede Fjordbold lidt gnisten og gæsterne spillede sig fint ind i kampen. På få minutter midt i første halvleg fik de også scoret to mål, og således kom gæsterne på omgangshøjde. På dette tidspunkt var kampen meget lige og bølgede frem og tilbage.

Kort før pausen fik hjemmeholdet så et vigtigt rygstød, da Marco Aurelio fik scoret til 3-2. Målet var til gengæld værd at vente på.

Brian Mengel spurtede frem i venstre side, hvorefter han spillede på tværs til Marco Aurelio, der med et elegant chip fik bolden over keeperen og i nettet.

I anden halvleg var Fjordbold fortsat ikke sprudlende som til at starte med, men de fik lukket mere ned for gæsterne, der havde vanskeligere ved at komme til afslutninger end i første halvleg.

Mål blev der ikke scoret mange af, og hjemmeholdet tillod sig endda at misse et straffespark undervejs. Men en af kampens store oplevelser var ligesom sidst Brian Mengel – og han fik lidt ro på holdet og hjemmepublikummet med målet til 4-2.

I kampens allersidste minut kom så også Morten Hauglund på scoringslisten, og dermed sluttede det 5-2. Et resultat, der får sejren til at fremstå mere overbevisende end den i virkeligheden var.

Skarphed og koncentration bliver to vigtige fokusområder, når FC Fjordbold spiller igen i den kommende weekend. Der venter nemlig København Futsal, som netop nu indtager 1. pladsen i Liga Øst. København har fortsat ikke tabt, men Fjordbold kan hænge optimismen på det faktum, at den omvendte kamp sluttede 4-4, og hvor Fjordbold i den grad var ovenpå flere gange undervejs.