Foto: 1st Down Photo/Mikkel Bo Rasmussen

Foto: 1st Down Photo/Mikkel Bo Rasmussen Mikkel Bo Rasmussen / 1st Down Photo (https://www.facebook.com/1stdownphoto)

Oaks’ formand løb med sejren ved hjemmebanekamp

Søndag den 24. juni var scenen sat for et topopgør i National League i Amerikansk Fodbold, da lokale Frederikssund Oaks mødte Triangle Razorbacks på stadion ved Ådalens Skole i Frederikssund.

Mens kampens resultat denne dag næsten var givet på forhånd, så var der ingen som var forberedt på at klubbens formand, Michael Hansen, ville løbe med en stor del af opmærksomheden, og sin egen personlige sejr.

Men det var præcis hvad der skete, da direktør i Arbejdernes Landsbank Per Jegsen Schmidt dukkede op sammen med Annelise Hansen fra Frederikssund Idrætsråd og byrådsmedlem Kenneth Jensen (A), for at uddele Frederikssund Prisen.

”Uden ildsjæle der gør et stort stykke arbejde for andre, så kunne vores foreninger slet ikke eksisterer. Den slags mennesker er rygraden i det lokale fritidsliv, og fortjener al mulig påskønnelse. Derfor uddeler vi Frederikssund Prisen, der er på 2.500 kroner, som en lille anerkendelse til en person der gør en ganske særlig indsats til glæde og gavn for andre, uden selv at få noget for det,” fortæller Per Jegsen Schmidt.

Fra lukningstruet til eliteplan

Og Michael Hansen, der ikke selv spiller Amerikansk Fodbold, har i den grad gjort en indsats for den lokale klub, og stået i spidsen for en forandring der på få år har vendt klubbens udvikling, så den i dag spiller amerikansk fodbold på eliteplan.

”Det er ikke mere end fem år siden at klubben havde det rigtig svært, og led under mangel på medlemmer, trænere, og sponsorer – og planlægning og organisering af aktiviteterne kneb det også med. En markant ændring var nødvendig,” sagde Kenneth Jensen i sin tale til Michael Hansen, og fortsatte:

”Den ændring har dagens modtager af Frederikssund Prisen om nogen stået i spidsen for, og han har som sådan bidraget til at rykke klubben helt utroligt, så problemerne er fortid, og det i dag er helt andre udfordringer klubben bokser med, såsom TV-tårn, tilskuerpladser, ønske om kunstgræs og lignende; krav som en klub i National League bliver mødt med – og så langt er Oaks nået på få år.

Ikke kun lokal– men også landsformand

For Michael Hansen stopper det tilmed ikke med det lokale arbejde.

For to år siden blev han også formand for Dansk Amerikansk Fodboldforbund (DAF), og gør dermed også en stor indsats på nationalt plan, fortalte Kenneth Jensen, der sammen med Per Jegsen Schmidt og Annelise Hansen, til fortjent bifald herefter kunne overrække pris og diplom til en overrasket og meget glad modtager, inden dagens topbrag kunne gå i gang.

Publiceret 26 June 2018 00:00

SENESTE TV