Snart kan børn komme på skipperskole på Frederikssund Museum

Snart kan børn komme på skipperskole på Frederikssund Museum

Så er der skipperskole for gæve piger og drenge

Frederikssund Museum, Færgegården, inviterer sommerferieramte børn på Skipperskole - fyldt med skipperskrøner, knob og små hjemmebyggede sejlbåde

Frederikssund

Ohøj. Nu kan børn komme og bruge en dag i sommerferien med udsigt over fjorden, når Frederikssund Museum, Færgegården, inviterer børn og deres voksne til en dag på Skipperskolen.

Her kan børnene prøve kræfter med sømandslivet, og museets skipperlærere vil fortælle maritim historie om søfarer, matroser og sejlere, mens børnene binder knob, bygger både og finder deres indre skipper frem.

Der vil være rig mulighed for at opleve museets udstilling ”menneske og fjord”, der fortæller den berigende historie om det særlige bånd mellem fjorden og de mennesker, der har levet ved den - fx mellem skipper og hav!

Nogle af dagene kan man møde museets egen bådebygger, Lasse Vestergård, og blive klogere på, hvordan man byggede joller og sejlede dem.

Museet har nogle gamle fjordjoller som en del af samlingen af historiske genstande. De sejlede engang på Roskilde fjord og blev brugt af en fisker Nu bliver de passet og plejet af Lasse. Hør ham fortælle og mærk duften af frisk træ, når der den 10. -12. juli holdes åbent i bådebyggerens værksted.

Arrangementet finder sted den 3.-5. og 10.-12. juli, alle dage kl. 10-14

(Bådebyggerens værksted er åbent 10.-12. juli kl. 10-14)

Alm. entré for voksne. Børn og unge under 18 år: Gratis.

Publiceret 22 June 2018 14:39

SENESTE TV

Mindeord om Knud Lindeløv

Lærer Knud Lindeløv, Frederikssund, blev født d. 25. august 1924 og døde d. 11. november 2018 i sit eget hjem.

Knud Lindeløv havde sin opvækst i Køng Præstegård.

Som uddannet lærer bosatte han sig sammen med sin hustru Aase Lindeløv i Frederikssund, hvor han blev ansat på Falkenborgskolen.

Da Marienlystskolen blev bygget, indgik han fra start af i lærerteamet der. Han underviste bl.a. i matematik, fysisk og kemi, indtil han gik på pension i 1984.

En del kender ham også for de ca. 50 huse, han tegnede og stod for opførelsen af i Frederikssund og omegn. Desuden var Knud i en årrække kirkesanger i Stenløse-Veksø sogn.

Knud Lindeløv efterlader sig 3 børn, 4 svigerbørn, 8 børnebørn og 12 oldebørn.

Knud Lindeløv vil blive husket for sit ihærdige engagement og gåpåmod overfor alskens udfordringer, sit intense nærvær og sin store kærlighed til familien. Æret være hans minde.

Bisættelse fra Frederikssund Kirke lørdag d. 24. november kl. 12.

Inga, Søren og Susanne Lindeløv