Dansk Byggeri har netop kåret Frederikssund som landets mest erhvervsvenlige kommune.

Dansk Byggeri har netop kåret Frederikssund som landets mest erhvervsvenlige kommune.

Dansk Byggeri: Frederikssund er Danmarks mest erhvervsvenlige kommune

Frederikssund er rykket op på en flot førsteplads på listen i Dansk Byggeris undersøgelse af de danske kommuners erhvervsvenlighed 2018. Det er første gang, at en kommune øst for Storebælt bliver nummer ét i den årlige undersøgelse.

"Frederikssund skal have et stort tillykke fra Dansk Byggeri. Placeringen er velfortjent, ikke mindst fordi Frederikssund over de seneste år har kandideret til den absolutte topplacering, fordi kommunen på alle områder fører en erhvervsvenlig politik," siger formand for Dansk Byggeri Nordsjælland Jørgen Simonsen.

Men der er meget store forskelle på de erhvervsvilkår, som de nordsjællandske kommuner byder de lokale virksomheder. Fredensborg Kommune ligger næstsidst på en 97. plads, og Halsnæs er den kommune i Danmark, der er går mest tilbage med hele 45 pladser.

Gode vilkår for erhvervslivet

Frederikssund Kommune har blandt andet en partnerskabsaftale med Dansk Byggeri Nordsjælland, som sikrer et godt samarbejde mellem kommunen og virksomhederne om at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse.

Frederiksund Kommune har afskaffet gebyret på behandling af byggesager, og som den ene af to nordsjællandske kommuner opkræver Frederikssund heller ikke længere dækningsafgift, der er en speciel skat på virksomhedernes bygninger. Frederikssund udliciterer nu flere driftsopgaver på det tekniske område end tidligere. Genbrugspladserne har lange åbningstider, og administrationsgebyret er sat ned.

Stor spredning

Der er meget stor spredning mellem kommunerne i Nordsjælland. Gribskov Kommune er hoppet 13 pladser frem og ligger nu som nummer 19. Helsingør har også taget et gevaldigt hop fremad med 36 pladser til nummer 49. Men for de fleste går det den forkerte vej. Seks kommuner ud af 11 i Nordsjælland er rykket ned ad på ranglisten.

Sådan er Nordsjælland placeret på ranglisten

Kommuner

2017

2018

Ændring

Nordsjælland

Frederikssund

3

1

2

Gribskov

32

19

13

Hillerød

20

41

-21

Helsingør

85

49

36

Egedal

65

60

5

Furesø

72

69

3

Rudersdal

56

72

-16

Halsnæs

36

81

-45

Allerød

47

83

-36

Hørsholm

74

88

-14

Fredensborg

81

97

-16

Fakta om kommuneanalysen

Dansk Byggeri har i syv år taget temperaturen på de danske kommuners erhvervsforhold og udarbejdet en rangliste over erhvervsvenlighed.

Analysen er baseret på 30 forskellige parametre fordelt på syv overordnede temaer, der alle viser, hvor erhvervsvenlige, de enkelte kommuner er. Temaerne er: byggesagsbehandling, skatter og afgifter, udlicitering af driftsopgaver, erhvervsaffald, udbudspolitik, arbejdsmarked og uddannelse samt kommunale kendetegn som for eksempel kommunale investeringer og antallet af byggetilladelser.

Se hele kommuneanalysen

https://www.danskbyggeri.dk/presse-politik/temaer/erhvervsvenlighed/erhvervsvenlighed-2018/

Publiceret 20 June 2018 21:30