Nordsjællands Politi melder om et større computer-tyveri fra Ådalens Skole i Frederikssund. Modelfoto

Nordsjællands Politi melder om et større computer-tyveri fra Ådalens Skole i Frederikssund. Modelfoto

36 computere stjålet fra skole i Frederikssund

Politiet skal nu se på overvågningen

Af
Alba Mörck-Larsen (praktikant)

FREDERIKSSUND Natten til tirsdag blev der begået indbrud på Ådalens skole i Frederikssund.

Det oplyser Nordsjællands Politi i Frederikssund.

Indbruddet skete kl. 02.09, hvor en alarm blev aktiveret. Nordsjællands politi beretter, at skolen fik stjålet 36 bærbare computere.

"Cirka ti minutter efter alarmen gik ankom en ansat på skolen, men han så ikke gerningsmændene. Det gjorde vi heller ikke, da vi dukkede op på Ådalens skole, men vi vil nu se nærmere på videoovervågningen i håb om at komme til bunds i sagen. Skolens mærke er på computerne, så hvis nogen har set eller hørt noget mistænkeligt, så må man gerne kontakte os," siger politikommissær Jørgen Lyster fra Nordsjællands Politi.

Publiceret 19 June 2018 10:09

SENESTE TV

DEBAT: Skolepolitikken er i vejen for vores børn, folkeskole og Vinge

Fra 6. klasse skal eleverne på Ådalens Skole danne nye klasser, da de samtidig skal vælge linier med et særligt fokus.

De nuværende fire 5. klasser på skolen er overfyldte med med 25 til 27 elever pr. klasse, da de siden skolestarten er vokset med ca. en elev pr. klasse hvert år.

Derfor er det oplagt, at man efter sommerferien fordeler eleverne i fem klasser i stedet fire. Derved ville klasserne ligge tæt op af gennemsnittet for både Frederikssund Kommune og Danmark i øvrigt, og der ville være plads til nye elever, som flytter ind i Ådalens Skoles skoledistrikt, som jo dækker både byggeriet ved den gamle Oppe Sundby Skole og ikke mindst Vinge.

Men nej, byrådets uddannelsesudvalg har sagt ”nej” til at forsøge at finde pengene en ekstra klasse, efter at over 100 forældre på årgangen støttede en henvendelse til udvalget, der forklarede behovet for fem klasser efter sommerferien.

Skolen må godt lave fem klasser, men den får kun økonomi til fire.

Konsekvensen af, at vi ikke prioriterer folkeskolen, rammer flere steder.

Det går naturligvis hårdt ud over eleverne, som allerede nu lider under de store klasser, der proppes ind lokaler, der ikke bygget til 27 elever, mens lærerkontakten og mulighederne for at levere den diffentierede undervisning, som eleverne har krav på, bliver minimal.

Men vi er også nødt til at erkende, at skolepolitikken står i vejen for, at skolen kan tiltrække de lærere som den pt. mangler.

Det er ganske enkelt ikke gode arbejdsvilkår for en lærer at skulle undervise en overfyldt klasse med 27 elever.

Og så rammer det naturligvis også kommunens smertensbarn - Vinge.

Man må spørge sig selv hvor attraktivt det er at flytte til Vinge, hvis sønnike skal klemmes ind i distriksskolen som elev nr. 28 eller 29?