23. juni er det sankthansaften. Derfor er der bål på Kalvøen. Pressefoto

23. juni er det sankthansaften. Derfor er der bål på Kalvøen. Pressefoto

Sankthansaften på Kalvøen

Frederikssund Vikingespillet, Frederikssund Kommune og Frederikssund Roklub har endnu en gang sørget for rammerne omkring Sankthansbålet på Kaløven.

Klokken 18 åbner roklubben sine salgsboder ved klubbens hus. På samme tidspunkt bliver et børnebål på stranden tændt, hvor der er mulighed for bagning af snobrød med mere. Roklubben sørger for masser af snobrødsdej.

Klokken 20 starter vikingespillet, og omkring 22.10 går vikingerne i fakkeltog til bålet ved fjordkanten og tænder det. Umiddelbart derefter holder borgmester John Schmidt Andersen sin midsommertale, og efter borgmesterens tale er der lurblæs og fællessang.

I øjeblikket er der udstedt forbud mod afbrænding af bål i hele Frederikssund Kommune. Derfor er det første gang i de mange år Vikingerne og Frederikssund Roklub har arrangeret Sankthans på Kalvøen, at de håber på regn inden 23. juni sankthansaften. Af samme årsag kan der komme ændringer omkring bålene. Mere info www.frederikssundroklub.dk og på facebook under Frederikssund Roklub.

Kapp

Publiceret 15 June 2018 10:31

SENESTE TV

Mindeord om Knud Lindeløv

Lærer Knud Lindeløv, Frederikssund, blev født d. 25. august 1924 og døde d. 11. november 2018 i sit eget hjem.

Knud Lindeløv havde sin opvækst i Køng Præstegård.

Som uddannet lærer bosatte han sig sammen med sin hustru Aase Lindeløv i Frederikssund, hvor han blev ansat på Falkenborgskolen.

Da Marienlystskolen blev bygget, indgik han fra start af i lærerteamet der. Han underviste bl.a. i matematik, fysisk og kemi, indtil han gik på pension i 1984.

En del kender ham også for de ca. 50 huse, han tegnede og stod for opførelsen af i Frederikssund og omegn. Desuden var Knud i en årrække kirkesanger i Stenløse-Veksø sogn.

Knud Lindeløv efterlader sig 3 børn, 4 svigerbørn, 8 børnebørn og 12 oldebørn.

Knud Lindeløv vil blive husket for sit ihærdige engagement og gåpåmod overfor alskens udfordringer, sit intense nærvær og sin store kærlighed til familien. Æret være hans minde.

Bisættelse fra Frederikssund Kirke lørdag d. 24. november kl. 12.

Inga, Søren og Susanne Lindeløv