Rasmus Stoklund, Casper Kvindebjerg Larsen og Annette Heinrich Mårtensson

Rasmus Stoklund, Casper Kvindebjerg Larsen og Annette Heinrich Mårtensson

DEBAT: Slangerups natteravne sikrer tryghed

Politiker: Bande hverver medlemmer i Slangerup

Rasmus Stoklund (S), Folketingskandidat i Frederikssund-kredsen

En borger fortalte mig for nylig om, hvordan banden Loyal to Familia fra sine tilholdssteder i København og Frederikssund for små to år siden havde sine fangarme ude for at rekruttere folkeskoleelever i Slangerup. Folkeskoleeleverne blev blandt andet rekrutteret med henblik på at blive sendt til København for at købe stoffer for bandemedlemmerne.

Forældrene til de involverede børn blev naturligvis rystede over at opdage, at de bander, der står bag knivstikkerier, skud og organiseret kriminalitet, nu også var til stede i en mindre by som Slangerup.

Derfor tog forældrene hurtigt affære, og der blev oprettet en lokal afdeling af Natteravnene. Jeg havde forleden fornøjelsen af at være med på en tur. Konceptet bag Natteravnene er, at en gruppe på tre forældre hver fredag og lørdag spadserer rundt i Slangerups gader i letgenkendelige gule jakker, når mørket falder på. Her kan de unge, der har lyst, få en snak eller et bolsje. Formålet er at skabe tryghed og vise, at der er voksne til stede i byen. 32 voksne skiftes nu til at gå som natteravne i Slangerup og i kombination med, at man hurtigt fik involveret kommunen og politiet, er problemet med bandeaktiviteter nu atter fjernet fra det lille lokalsamfund.

For mig viser eksemplet fra Slangerup, hvor vigtigt det er, at vi som samfund hurtigt slår ned, når nogen forsøger at bringe unge mennesker i uføre og skabe utryghed i et lokalområde. Bandernes aktiviteter må aldrig få lov til at slå rod.

Da vi afsluttede den vagt, som jeg var med på, kunne vi i Natteravnenes logbog notere en fredelig og hyggelig sommeraften i Slangerup. Forældrene i Slangerup, der resolut tog affære er en succeshistorie, og i dag er trygheden heldigvis genoprettet i byen, så man ikke skal være (mere end almindeligt) bekymret for sine teenagebørn.

Publiceret 11 June 2018 08:55

SENESTE TV