Der var masser af liv, sol og smil, da Frederikssund Kommune købte Thorstedlund. Nu er stedet sat til salg. Foto: Henrik Gregersen

Der var masser af liv, sol og smil, da Frederikssund Kommune købte Thorstedlund. Nu er stedet sat til salg. Foto: Henrik Gregersen

Kommunen sætter Thorstedlund til salg

Den tidligere kunsthøjskole er sat til salg

Frederikssund Kommunes ejendom Thorstedlund ved Græse lægger i dag lokaler til kommunens familie- og ungeområde. Men sådan bliver det ikke i fremtiden. På Byrådets møde onsdag den 30. maj 2018 besluttede et flertal at sætte ejendommen til salg.

Attraktiv beliggenhed

Thorstedlund ligger i et meget attraktivt område tæt ved fjorden og med mulighed for at udstykke grunde med en rigtig god beliggenhed. Ejendommen bliver sat til salg sammen med en nabomatrikel mod syd, så der bliver mulighed for at bygge flere boliger i området. I dag disponerer Trekløverskolen afd. Græse Bakkeby over en del af nabomatriklen.

Det er administrationens vurdering, at den bedste salgspris kan realiseres ved at sælge hele området - inklusive nabomatriklen – samlet og uden byggemodning til en investor, og det var denne indstilling et flertal i Byrådet fulgte.

Aktiviteter fortsætter

Thorstedlunds nuværende aktiviteter vil fortsætte men på andre lokaliteter. Hvor aktiviteterne bliver flyttet hen, bliver først besluttet efter en proces, hvor medarbejdere og ledere i de berørte funktioner bliver inddraget.

Bedre udnyttelse af kommunens bygninger

Salget af Thorstedlund sker som led i Frederikssund Kommunes bestræbelser på at optimere anvendelsen af den kommunale bygningsmasse. Salget skal samtidig medvirke til at indfri Byrådets mål om at sælge kommunale ejendomme og grunde for 43,7 mio. kr. i 2018 som led i den økonomiske genopretningsplan, der blev vedtaget i forbindelse med sidste års spare- og effektiviseringsrunde på 100 millioner kroner.

Publiceret 03 June 2018 08:00

SENESTE TV

Året er startet godt for FC Fjordbold.

Lørdag eftermiddag vandt holdet igen, og har nu hentet fuld gevinst i begge kampe hidtil i 2019.

Men hvor sidste uges 6-1 sejr mod Albertlund IF blev hentet med flot spil og relativt overbevisende, så var der mere mudder i maskineriet i dagens hjemmekamp mod Nørrebro Futsal.

Møllegaardhallen dannede en flot ramme om kampen, og fra start lignede det igen, at Fjordbold ville spadsere sig til en overbevisende sejr, da man allerede efter tre minutters spil var foran 2-0 på mål af henholdsvis Brian Mengel og Marco Aurelio.

Men herfra mistede Fjordbold lidt gnisten og gæsterne spillede sig fint ind i kampen. På få minutter midt i første halvleg fik de også scoret to mål, og således kom gæsterne på omgangshøjde. På dette tidspunkt var kampen meget lige og bølgede frem og tilbage.

Kort før pausen fik hjemmeholdet så et vigtigt rygstød, da Marco Aurelio fik scoret til 3-2. Målet var til gengæld værd at vente på.

Brian Mengel spurtede frem i venstre side, hvorefter han spillede på tværs til Marco Aurelio, der med et elegant chip fik bolden over keeperen og i nettet.

I anden halvleg var Fjordbold fortsat ikke sprudlende som til at starte med, men de fik lukket mere ned for gæsterne, der havde vanskeligere ved at komme til afslutninger end i første halvleg.

Mål blev der ikke scoret mange af, og hjemmeholdet tillod sig endda at misse et straffespark undervejs. Men en af kampens store oplevelser var ligesom sidst Brian Mengel – og han fik lidt ro på holdet og hjemmepublikummet med målet til 4-2.

I kampens allersidste minut kom så også Morten Hauglund på scoringslisten, og dermed sluttede det 5-2. Et resultat, der får sejren til at fremstå mere overbevisende end den i virkeligheden var.

Skarphed og koncentration bliver to vigtige fokusområder, når FC Fjordbold spiller igen i den kommende weekend. Der venter nemlig København Futsal, som netop nu indtager 1. pladsen i Liga Øst. København har fortsat ikke tabt, men Fjordbold kan hænge optimismen på det faktum, at den omvendte kamp sluttede 4-4, og hvor Fjordbold i den grad var ovenpå flere gange undervejs.