Sådan kommer Skibbys nye børnehus til at se ud. Foto: Fr.sund Kommune
Sådan kommer Skibbys nye børnehus til at se ud. Foto: Fr.sund Kommune
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Lokalt firma skal bygge stort børnehus

Det nye børnehus i Skibby bliver et moderne hus

Vinderne af totalentreprisen bag det nye børnehus i Skibby er den lokale virksomhed Bang Nielsen A/S. Der var kommet i alt fem bud, men udvalgskomiteen, der bestod af Uddannelsesudvalget, valgte altså forslaget fra Bang Nielsen A/S.

“Det er et rigtig flot vinderforslag, som vil give os et børnehus med mange muligheder i. Bygningen er delt op i fire klynger og det får det store hus til at føles mindre. Der er mange gode rum med forskellige loftshøjder og farver. Det giver børnene mange sanseoplevelser, når de bevæger sig rundt i bygningen. Det bliver i det hele taget et rigtig flot og spændende børnehus,” fortæller Anne-Mette Risgaard Schmidt, formand for Uddannelsesudvalget.

Det er Bang Nielsen A/S, der har udviklet projektet sammen med Nordic Office of Architecture, VEGA landskab og rådgivende ingeniører Hundsbæk og Henriksen.

“Vi er glade for, at vi er lykkedes med endnu en gang at blive udvalgt til at bygge et betydende byggeri for Frederikssund Kommune. Vi har i konkurrenceprocessen anvendt hele vores brede erfaring med vores egenproduktion af murer, beton, tømrer og snedker, og opfører således hovedparten af huset med vores eget mandskab. Vi ser frem til at kunne aflevere et helt nyt børnehus i Skibby primo 2019,” siger Henrik Jørgensen, teknisk direktør og partner i Bang Nielsen A/S.

Plads til kreativitet

Bygningen, der skal være den daglige ramme for børn i 0 til 6 års alderen, vil bestå af fire klynger, der er forbundet tæt. Facaderne bliver beklædt med træ, og det vil få bygningen til at passe godt ind i landskabet med skoven tæt på. Huset bygges af bæredygtige materialer, jordvarme vil blive udnyttet til opvarmning af rummene og af vand, og ovenlysvinduer vil give masser af dagslys. På taget vil der være 60 kvadratmeter sydvendte solcellepaneler. Alt dette betyder, at huset vil få et lavt energiforbrug.

En af klyngerne er for de mindste legestuebørn, mens to andre er til børnehavebørnene. Den sidste klynge er et fællesområde med køkken, to aktivitetsrum og kontorfaciliteter.

De to klynger til børnehavebørn vil hver have to grupperum, hvor børnene opholder sig til dagligt, men der vil også være to aktivitetsrum. De kan bruges til eksempelvis længerevarende kreative forløb med en mindre gruppe børn.

“Jeg er med tilfreds med, at vi nu får gang i byggeriet af et nyt og moderne børnehus i Skibby efter mange års snak om det. Det vil helt sikkert blive til glæde for mange børn og forældre,” siger Anne-Mette Risgaard Schmidt.

Vinderforslaget bliver præsenteret for byrådet den 29. november, hvor byrådet skal godkende økonomien i projektet og frigive midlerne til det. Herefter kan der indgås kontrakt med totalentreprenøren og byggeriet kan gå i gang.

pressemeddelelse

Publiceret: 10. November 2017 09:55

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Frederikssund

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt