DEBAT: Kære byrådsmedlemmer - er det nu klogt?

Jens Andersen, Rolf Krakesvej, Frederikssund

Kære byrådsmedlemmer,Jeg har skrevet til jer før om dette forfærdelige byggeri på Bi-Lidt grunden som er I forslag.

Jørgen Bech har også sendt den videre til Plan-afdelingen i Center for By og Landskab.Jeg har efterspurgt - og efterspørger stadig - kommunens begrundelse for at afvige Kommuneplanen og dennes bestemmelse om byggeri i max. 1½-plan og ca. 8 mtrs højde.

Til dette svarer Dorthe Elise Jensen da Silva, Administrationen vurderede i forbindelse med den politiske behandling af forslag til lokalplan nr. 109 og kommuneplantillæg nr. 038 i juni 2017, at:

Den nye boligbebyggelse tager udgangspunkt i den eksisterende bystruktur, der kendetegner villabyen mod nord og øst for bebyggelsen. Husene er planmæssigt disponeret, så de fremstår som sammensatte enheder af en størrelse svarende til det omkringliggende område. Husene placeres i en vinkelform mod fjorden, for at opnå kig til vandet fra alle boliger. Det er tanken, at den samlede boligbebyggelse favner skalaen fra villabyen og rejser sig mod vandet og broen i en større skala. Mod J. F. Willumsens Vej er husene sammensatte og danner en form for støjbarriere mod vejen.

Boligbebyggelsen består af 2 og 3 etager, hvor de 2 etager er placeret mod nord, som følger op på skalaen fra de omkringliggende villaer.

Der er udarbejdet skyggediagrammer, som viser, at den nye bebyggelse primært kaster skygger på egen grund. Ved jævndøgn, marts og september, kaster bebyggelsen dog skygge på nabogrunden i øst, men skygger ikke for selve boligerne. en der er altså fortsat ingen begrundelse, der angiver at dette projekt er til gavn for beboerne i området, borgerne i byen, kommunen eller samfundet, og som bør være den eneste gyldige grund til at byrådet godkender en ændring eller dispensation fra den gældende Kommuneplan?

Jeg håber også at det indgår i jeres vurdering, at såfremt byrådet godkender lokalplan forslaget, så må i forvente at andre projektudviklere har en god sag i retten, hvis i giver dem afslag på samme tilladelser. For kommunen kan ikke henvise til en begrundelse for godkendelse af dette lokalplanforslag, der retfærdiggør den.

Så med en godkendelse af Lokalplan 109 for boliger og strandcafé ved Strandvej, så har i formodentlig ikke længere en kommuneplan ’ BB 1.10 Bi Lidt’, eller jo - men det er bare med 2½ plans byggeri og 12 mtr. byggehøjde overalt.

Der ligger jo en del ældre og mindre bebyggelser i området, så jeg har ikke svært ved at forestille mig en driftig projektudvikler, der køber et par boliger og bygger lejligheder med udsigt på grundene.

Der er god grund til at tænke sig om!

Fortsat god sommer.

Publiceret 11 July 2019 00:00

SENESTE TV

DEBAT: 3.d – verdens sødeste studenter

Da vores datter for nogle uger siden sprang ud som student fra Frederikssund Gymnasium, var glæden stor, men den blev hurtigt iblandet bekymring, når talen faldt på den traditionsrige vogntur med besøg i hjemmene.

Det skortede nemlig ikke på advarsler, bitre erfaringer og rædselshistorier fra nær og fjern om studenterklasser, der med druk, svineri og tøjlesløs adfærd havde hærget de små hjem, mens hændervridende forældre sagesløse så til, og utallige var derfor opfordringerne til at afvikle seancen med de vilde horder i haven og ikke under nogen omstændigheder indenfor.

Således bevæbnet med gruopvækkende øjenvidneberetninger grublede vi i nogle dage over, hvordan vi skulle gribe studenterbesøget an.

Til slut valgte vi at tage imod de nybagte studenter på præcis samme måde som alle vore andre gæster, - inden døre og uden at flytte indbo og løsøre!

Og lad det være skrevet med flammeskrift! Alle dystre spådomme og bange anelser blev gjort til skamme, for studenternes besøg var en oplevelse for livet, vi med glæde tænker tilbage på.

Smilende, fornuftige og velopdragne unge indfandt sig i god ro og orden på vores matrikel, hvorefter der blev hygget og sludret.

Alle gav høfligt hånd, både da de kom og gik, og der blev takket for maden og invitationen til at gæste vores hjem! Vi var imponerede!

3.d, - I er skønne unge mennesker, som gør jeres familier ære!

Da vi ikke kan rose jer personligt for en forbilledlig opførsel, håber vi, vores budskab når jer på denne måde. 1000 tak for jeres besøg og måde at være på!

Vi er stolte af jer og medgiver jer alle vore bedste anbefalinger!Vær altid velkomne hos os en anden gang og lykke til i livet fremover, - jer skal det nok gå godt.

DEBAT: Et fælles ansvar

Et klimafokus uden historisk fortilfælde har i den grad sat dagsordenen for en stor del af debatten ved de nu overståede valg.

Ja ja nok har spørgsmålet om indvandring stjålet det største rampelys, trods mere fokus på tonen end indholdet, men det med klimaet er jo også bare lidt mere uhåndgribeligt, lidt mindre aktuelt lige nu og så kræver det unægteligt lidt mere samarbejde fra cirka 7 milliarder andre mennesker.

Til gengæld behøver vi her ikke kun bede andre om at finde en løsning, vi får selv lov at være en del af den. For du og jeg har akkurat ligeså stort et ansvar overfor de 7 milliarder, som de hver især har overfor os.

Så med krydserne sat og fingrene krydset er det måske på tide, at overveje hvad vi selv kan gøre de næste 4 år, inden vi igen får mulighed for stemme en ny flok noble klimariddere til en plads ved den runde jord. Jeg kunne f.eks. tage mig sammen og slukke motoren, når jeg for 8. gang på en uge holder 10 min. i tomgang, og venter på at Kronprins Frederiks Bro går ned.

Og når nu bilen er slukket og dermed også den dejlige aircondition, kunne jeg jo bruge de 10 min på at bevæge mig ud i den friske luft, og bede de 30 biler der holder foran mig om at gøre det samme.

Med lidt held når jeg også at gribe et par McDonald’s-poser og en enkelt grænsehandlet dåsecola på vejen, som jeg pænt kan levere tilbage til de billister, der uheldigvis har tabt dem. Det er jo synd, hvis den gode klimasamvittighed de lige har opnået ved at stemme miljøvenligt, skal ødelægges af den slags uheld...

Det efterlader blot håbet om at både nutidens og fremtidens beslutningstagere, i disse for hvort klima så svære tider, erkender nødvendigheden af en ukuelig politisk stålsathed, og måske på 100-års dagen for all-time mesteren i denne disciplin Winston Churchills hyldest til RAF, med rette tillader sig at kopiere og omskrive hans bevingede ord til en konklusion på en samlet verdens klimaindsats.

“Aldrig har så mange haft så mange at takke for så meget”